Komponente kolica

Pitate se što to jedna kolica čini drukčijima od drugih? Posebnima? Vrijednima novca?

Stavki je mnogo i jako puno detalja. Nije lako procijeniti na prvu ako određena kolica zaista imaju dobar omjer kvalitete i cijene, pogotovo napraviti usporedbu nekoliko modela bez da ih odjednom imate sve pred sobom.

Upravo zato je u prvom postu naznačeno da je i više nego poželjno otići u dobro opremljenu trgovinu dječje opreme prije same odluke.

Često čitam o tome kako su skupa kolica dobra a jeftina loša. To je navodno neko nepisano pravilo.

E sada, što je istina? Ne mora značiti da Vas ona najskuplja neće razočarati, ili najjeftinija zadiviti, međutim činjenica je da u najvećoj većini slučajeva ne plaćate samo „ime“ kad je riječ o kolicima.

Plaćate kvalitetnije materijale, izdržljivije gume, a u konačnici i garanciju da se imate kome obratiti u slučaju poteškoća, te sigurnost da će se naći rezervni dio ukoliko zatreba. To je ono što gradi povjerenje. Kao primjer volim uzeti Maxi Cosi – tko još ne zna za njih?!

Stvarnost je takva da nekome kolica služe kao usputno sredstvo, primjerice za odahnuti od nošenja povremeno ili za onu jednu kavu u gradu, dok su nekome nužnost i potreba. Iz tog razloga će netko reći da su skupa kolica bacanje novca a da su jeftina kolica odlična, ili pak s druge strane da su jeftina kolica bez veze a da skupa vrijede. I sve je to točno.

Ali, da ne bi bilo nedoumica, napisat ću Vam „nekoliko“ riječi o komponentama samih kolica, da sami zaključite koliko nijansi tu postoji…

KOTAČI

Bez njih nema vožnje, zar ne? Još ne postoje kolica koja levitiraju (postoje prototipi i ideje), tako da se kotači smatraju pod samu osnovu. Dobar kotač je barem 50% zaslužan za laganu vožnju i manevriranje.

Sve mame koje su isprobale barem jedan jogger, znaju da veliki kotači klize po površinama bez obzira na eventualnu veću težinu samih kolica. Veći kotači su svakako bolja opcija za neravne terene, pružaju maksimalan komfor i osiguravaju ugodnu vožnju. Manji kotači su namijenjeni ravnim i glatkim površinama, mada oni veće kvalitete mogu podnijeti i nešto grublji teren povremeno.

Još jedna bitna stavka – na velikom broju modela kolica se amortizeri nalaze upravo na kotačima. Njihova uloga je da ublaže vožnju po neravnom terenu i omoguće što udobniju i ugodniju vožnju, što je svakako poželjno. Prema profilu kotača možete zaključiti za kakve su terene namijenjeni.

Više o kotačima…

OKVIR KOLICA – KONSTRUKCIJA

Ona zajedno sa kotačima čini samu osnovu kolica. Aluminij, metal i plastika su najčešći materijali korišteni u izradi, no to ovisi od firme do firme, i od modela do modela. Jasno, što su kolica teža, znači da je pri izradi korišteno više materijala kao što su aluminij i metal.

Svaki okvir kolica ima prihvate za kotače i kočnicu, centralni mehanizam koji je odgovoran za sklapanje i rasklapanje te ručku za upravljanje. Košara za stvari se također nalazi na samoj konstrukciji.

Dok se na većini modela amortizeri nalaze na samim kotačima ili u prihvatima za kotače na konstrukciji, poneka kolica imaju amortizer na središnjem stražnjem dijelu konstrukcije.

Više o konstrukciji…

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Košara za novorođenče predstavlja dio kolica čija je svrha pružiti maksimalnu udobnost i potpuno ravni ležeći položaj bebama dok nisu u naručju ili nosiljci. To je dio sastavljen od korpusa na kojemu se nalaze i prihvati za kolica te prozračne presvlake, a često dolazi i s madracem. Ovisno o modelu, posjeduje svoj krović ili se isti krović montira prvo na košaru za novorođenče a zatim i na sjedište. Zgodno je imati ili prečku na košari ili trake za nošenje ako ćete ju koristiti i mimo samih kolica.

Više o košari za novorođenče…

SJEDIŠTE

Ovaj dio kolica je neizostavan iz razloga što se u nekim slučajevima može koristiti od prvoga dana i glavni je odgovoran za udobnost pri vožnji (uz amortizere, naravno). Sastoji se od okvira, pojačanog materijala i/ili daske koja daje formu, te materijala.

Sastavni dijelovi sjedišta mogu biti i krov, prečka te dio za noge, dok apsolutno svako sjedište, da bi bilo sigurno za uporabu, mora imati sigurnosne pojaseve.

Više o sjedištu…

I tu priča zapravo ne staje. Tu je još i dodatna oprema!


Tržište je danas ogromno i zaista ide ususret potrebama krajnjih korisnika, tako da uz malo više truda možete doći do kolica idealnih za Vaš životni stil, navike, budžet i želje.

Leave a Comment