Joolz Aer Plus

*Plaćena reklama

OSOBNA ISKAZNICA
Marka: Joolz
Model: Aer+
Tip: mala putna kolica
Zemlja porijekla: Nizozemska
Supermoći: genijalnost na kotačima

Joolz je jedan od najčešće spominjanih modela na blogu. Mislim da i ptice na grani znaju sve o njihovoj kvaliteti i predanosti, da nama roditeljima olakšaju te prve (nimalo lake) dane. 2020-te godine sam prvi put testirala Aer. Međutim, to su izgleda bumerang kolica! Prošle godine sam ih još jednom pozajmila, kako bi vam detaljno snimila košaru za novorođenče – jedinu takvu na tržištu. I evo ih opet kod nas, u novoj ulozi – Aer je doživio upgrade na Aer+!

100% sam sigurna da ste ih već “škicnuli”, no prije nego krenem s detaljima, stižu tehnički podaci…

ZA

 • SVE, čitaj dalje – oduševit ćeš se!

PROTIV

 • Podesivi dio za noge je i dalje dodatak

TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Buggy: 6 kg
 • S košarom za novorođenče: 8 kg
 • Košara za novorođenče: 3.6 kg

Nosivost

 • Ukupna nosivost: 22 kg
 • Košara za stvari: 5 kg

Dimenzije

 • Sklopljena: 53.5 x 45 x 21.5 cm
 • Rasklopljena: 83 x 45 x 105.5 cm
 • Visina ručke: 105.5 cm
 • Visina sjedišta: 55 cm
 • Dubina sjedišta: 25.5 cm
 • Širina sjedišta: 38.5 cm
 • Dio za noge: 20 cm

Kotači

 • Prednji 12.5 cm
 • Stražnji 15 cm

Prva i osnovna informacija: u recenziji za Aer stoji kako nude doživotnu garanciju. Taj segment se promijenio – ako mene pitate, nabolje. Po novom, sada na sva njihova kolica imate 2 godine garancije u startu, te ako se registrirate unutar 6 mjeseci kao “dio obitelji”, dobivate 10 godina garancije. Kako je to bolje? S doživotne na 10 godina..?

E, sada je garancija PRENOSIVA. Dakle, svaka sljedeća osoba, koja bi koristila kolica – ima garanciju. Dovoljno da svu svoju djecu u njima podignete, i proslijedite mlađoj braći i sestrama! 😀

AER vs AER+

Premda je osnova ostala ista kao na prvoj verziji (sve detalje pročitaj ovdje!), Joolz je otišao korak dalje i napravio “boom”. Evo što su promijenili…

KOTAČI

Da, da… kotrljajuća genijalnost je doživjela redizajn! I to ne samo kotači, nego i amortizacija – sada je još bolja. Ukratko, Aer+ će samopouzdano ići preko svakog terena, osim dubokog šljunka i/ili pijeska. Za takve terene toplo preporučujem Geo 3! 😉

Joolz Aer Plus kotači

SIGURNOST

Sigurnosni pojasevi se sada još lakše podešavaju, a centralna kopča je još pouzdanija! Posebno je fora što se svaki dio kopča zasebno – moguće je zakopčati samo bedrene pojaseve, ili samo ramene. Veliki klinci će to svakako cijeniti. 😉

Joolz Aer Plus pojasevi sigurnosni remenčići

FOOTREST (podesivi oslonac za noge)

Novi oslonac ima dva seta proreza, te se može koristiti na Aer-u, kao i na Aer+. Starija verzija oslonca ima samo jedan set proreza, koji ne odgovaraju na Aer+. Primijetila sam da je novi footrest ipak nešto čvršći i stabilniji od prethodnog.

Dobra vijest je da će uskoro biti moguće kupiti samo novu verziju.

Joolz Aer Plus footrest podesivi oslonac za noge

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Premda je prihvat ostao isti, te su obje košare kompatibilne s obje verzije kolica, nova verzija košare ima jedan detalj značajno poboljšan. Gumb za sklapanje.

Osobno mi je trebalo vremena sa starijom verzijom, dok sam shvatila u kojoj poziciji se sklapa košara. Sada se simultano pritisne taj gumb, te digne poluga i to je to – košara je sklopljena u tren oka! Kakvo osvježenje!

Joolz Aer Plus košara za novorođenče

KOŠARA ZA STVARI

Dodatni prostor za pohranu vrećica, grickalica, kantica i lopatica ne škodi. Tako su razmišljali i u Joolz-u, te proširili košaru za stvari. Sada će se naći mjesta i za opremu za piknik… 😉

Joolz Aer Plus košara za stvari shopping

LED SVIJETLO

Kako molim?! Prva sam ostala u šoku vidjevši da novi Aer+ ima prihvat za LED svijetlo! Nekima će zvučati kao pretjerivanje, međutim, sigurnosti nikada dosta. To je ono što LED svijetlo nudi – bolju vidljivost u večernjim satima. Za ljetne šetnje, apsolutno, no još bitnije je zimi, kad je dan puno kraći!

Svijetlo se montira jednom rukom – dovoljno ga je “kliknuti” u poziciju. Nudi 3 modusa: blago svijetlo, jarko svijetlo te trepereće svijetlo. Da bi promijenili modus dovoljan je jedan klik, a za gašenje taj isti gumb držite nešto duže. Pogledaj ovdje.

Joolz Aer Plus LED svijetlo

Puni se putem USB-a, i traje dosta dugo. Mi nismo uspjeli potrošiti “tvorničko punjenje” kroz 3 večernje vožnje od 1.5 h. I barem sat vremena igre s njim… znate, djeci je to baš hit!

Joolz Aer Plus LED svijetlo

PREČKA

Na starijoj verziji, prečku je bilo potrebno skinuti prije sklapanja kolica. E, pa, ne više! Prečka za Aer+ ima dva gumbića sa strane – klik, spustite prema dolje i sklopite kolica s njom, u komadu!

Osim toga, moguće ju je i otvoriti s desne ili lijeve strane, kako bi lakše došli do djeteta. Naši su je diplomirali s lakoćom! 😀

Joolz Aer Plus sklopljen s prečkom

Da li je potrebna? Uvijek dobro dođe. Posebice za znatiželjne male okice, preumorne da šetaju i istražuju, ali žele upiti svaku sekundu. Ili… da ih nakratko zabavi – odlična vježbica za male prstiće.

Joolz Aer Plus prečka

Postaje sve zanimljivije, zar ne..?

KROV

Umjesto nekoliko manjih panela, Aer+ nudi tri oooogromna panela, te se spušta za cijelih 90°! Točno ono što nam najviše znači za ljeto – veliki postotak djetetovog tijela će biti zaštićen. Razlika je više no očigledna, a ventilacija i dalje postojana.

Ventilacija će vam biti najbolji saveznik za vruće ljetne dane. Mimo toga, služi kao peekaboo prozorčić.

Joolz Aer vs Aer Plus krov

Spremni za šlag na kraju?!

SJEDIŠTE

…ide u RAVAN LEŽEĆI POLOŽAJ! S minimalnim odstupanjem od 0°, ova kolica su postala idealan suputnik i za duže relacije – čak i s malim bebama.

Joolz Aer Plus vs Aer ravan ležeći položaj

Zašto je to toliko važno? Razlog je jednostavan – bebe prerastu košare vrlo brzo, i nakon toga idu u sjedište. Ako sjedište ima nagib, nećemo moći staviti bebu od 2-3 mjeseca, jer nema dovoljno razvijene mišiće trupa i vrata. Ravan ležeći položaj je odlična stvar, jer puno adekvatnije prati djetetov rast i razvoj.

Joolz Aer Plus ravan ležeći položaj

Jasno, tu su još 2 položaja – poluležeći (kao i do sada), te uspravan sjedeći za one malo veće. 😀 Škicni video za detalje!

Joolz Aer Plus regulacija naslona

Podešava se i dalje pomoću zip zatvarača, no do ravnog ležećeg položaja ćete doći otpuštanjem na klik – vezica s gumbom se nalazi na stražnjoj strani sjedišta, u skrivenom džepiću.

BOJE

Naravno da je i tu par novosti! Slika prikazuje novu paletu. *autorova obrada preuzetih slika s official stranice

Joolz Aer Plus sve boje nove
A ovo je limitirano izdanje – posebno “Chic”, posebno “Renaissance”!

Joolz Aer Plus Chic Renaissance Limited edition
*slika je iz galerije Baby Center Hrvatska, s eventa Joolz Spa Day (Opatija)

ISKUSTVO S TERENA

Najbolja vijest: tu se nije ništa promijenilo! Ova mala kolica i dalje klize savršeno po svim ravnim terenima, no pravi doživljaj njihove veličine imate na neravninama – Joolz je položio “Kotač-test”.

Naši klinci su, ruku na srce, navikli na tu kvalitetu i rado su se vozili. Pa čak i skupa! Bilo je malo svađe na temu tko je na redu za đir, no to tako mora biti kad imaš Aer+… Zato smo se morali puno voziti okolo – Strasbourg, Legoland, pa sve do Rijeke i Opatije bajne. Sve smo prošli u dahu!

Joolz Aer Plus nosivost

Podesivi oslonac za noge (footrest) se zasebno kupuje, da, ali smatram ga pametnim ulogom – manjim bebama će pružiti adekvatnu potporu, dok će ga veći klinci koristiti za popodnevni odmor.

Djeci se posebno svidjela prečka, na kojoj su vježbali sitnu motoriku – mali prstić kad napravi klik, to je smijeh i ponos!

Joolz Aer Plus prečka

Po prvi put ikada, na malim kolicima smo testirali LED svijetlo. Taj dodatak mi se posebno svidio, jer se točno sjećam naših večernjih šetnji zimi, kad smo bebe uspavljivali na svježem zraku. Zamišljam da mi biciklisti ne zvone, jer me vide. Zamišljam da se ostali šetači ne sudaraju s nama…

I Aer+, koji onda bez po’ muke unesem u stan, zajedno s bebom…

Joolz Aer Plus košara za novorođenče Rijeka Trsat

Sklapanje i rasklapanje je tek tema za sebe – lakše ne ide, bilo s košarom za novorođenče ili sa sjedištem. Uhvatila sam čak samu sebe na eventu da sklapam i rasklapam radi gušta!

Pošto dolazi s transportnom torbom u paketu, biti će idealan suputnik na putovanjima s avionom. Kod većine vodećih aviokompanija prolazi kao ručna prtljaga.

Joolz Aer Plus Joolz Spa day Opatija

PS. Nama i rasklopljena stanu u prtljažnik 😮

Joolz Aer Plus prtljažnik gepek portapak

I dobro, koju boju ćete vi uzeti?

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Adapteri za autosjedalicu – jaje
 • Prečka
 • Podesivi dio za noge – footrest
 • Organizator
 • Comfort cover
 • Držač za čašu
 • Podloga za sjedište
 • Zaštita od komaraca
 • Kišna navlaka
 • Suncobran

*Sadržaj sponzorira Baby Center Hrvatska. Recenzija sadrži osobna razmišljanja i zapažanja autora, te iskustva stečena korištenjem proizvoda. Posebna zahvala ide riječkom timu, jer su još jednom izašli u susret, kako bi slikala usporedne slike.

**Sve slike i videi su vlasništvo Strollerica-e, te se sukladno tome smiju koristiti isključivo uz prethodno pismeno odobrenje.

Leave a Comment