Joolz Geo 3

*Sponzorirana, no ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA
Marka: Joolz
Model: Geo 3
Tip: kolica standardne veličine
Zemlja porijekla: Nizozemska
Supermoći: mogućnost vožnje po svim terenima, konvertibilnost, multifunkcionalnost

O Joolz-u sam pisala u više navrata (Joolz Aer, Joolz Day+), ali sve te lijepe riječi su malo, za ono što oni stvaraju. Kad na sve to dodate doživotnu garanciju, znate da iza toga stoji vrhunski inženjering i dizajn, te ljudi, koji vjeruju u svoje proizvode. Prije nekoliko mjeseci mi je stigao na test njihov najnoviji proizvod – Geo 3.

Sigurno se pitate: “Ako su toliko dobri, čemu update..?”. Priča je jednostavna – tehnologija konstantno ide naprijed, a oni idu u korak s njom!

Vrlo često mi se jave roditelji s jednim specifičnim problemom – loše staze i zahtjevni tereni. U tom slučaju se okrećemo na modele s vrhunskim kotačima i ovjesom. Ovo je upravo jedan od tih modela. Čak bih rekla i najbolji u toj klasi, jer nudi ono što drugi nemaju!

ZA

 • Izrazito čvrsta i pouzdana konstrukcija
 • Tkanine visoke kvalitete
 • Lakoća i jednostavnost korištenja
 • Prostranost i udobnost
 • Savršena vožnja po svim terenima
 • Multifunkcionalnost i konvertibilnost

PROTIV

 • Zauzimaju nešto više prostora u prtljažniku

TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Kolica + sjedište: 13 kg
 • Kolica + košara za novorođenče: 14.1 kg
 • Košara za novorođenče: 4.4 kg

Nosivost

 • Single sjedište: 22 kg
 • Tandemsko sjedište: 15 kg
 • Košara za stvari: 15 kg / 60 L
 • Košara za novorođenče: 9 kg

Dimenzije

 • Sklopljena (konstrukcija): 92 x 57 x 30 cm
 • Sklopljena (sa sjedištem): 93 x 60 x 47 cm
 • Rasklopljena: 98 x 60 x 113 cm (najviše i najdalje točke)
 • Visina ručke: 95 – 113
 • Visina sjedišta: 51 cm
 • Dubina sjedišta: 22 cm
 • Širina sjedišta: 33 cm
 • Raspon visine pojaseva: 20-34 cm
 • Dio za noge: 25 cm
 • Košara za novorođenče: 78 x 33 (madrac, unutrašnje mjere)
 • Košara za stvari: 54 x 44 x 21

Kotači

 • 30 cm stražnji
 • 21 cm prednji

USPOREDBA

Za početak, kratka usporedba prethodnih verzije i Geo 3.

Čemu mijenjati nešto, što je odlično? Geo 2 se proslavio svojim jednostavnim sklapanjem u komadu, idealno ogromnoj košari za stvari nosivosti 15 kg (30 L), mnogobrojnim konfiguracijama, pametno osmišljenim dodacima te izvrsnom amortizacijom.

Svatko od nas želi biti najbolja verzija sebe – evo što Geo 3 nudi, povrh svega navedenog: lakši je za više od kilograma (konstrukcija i sjedište imaju 13 kg, dok je Geo 2 težio 14.3 kg), reflektivni dodaci za još sigurnije vožnje, a promjenom prednjeg dijela konstrukcije smanjile su se i dimenzije sklopljenih kolica!

Jasno, tu su i nove, prekrasne boje – i dalje od recikliranih materijala, jer Joolz-ova politika je bolja budućnost.

Joolz Geo 1 2 3 comparison usporedba vergleich

KONSTRUKCIJA

Napokon! Visokokvalitetni komad, minimalističkog izgleda, a da nudi puno prostora za dug korak i visoku ručku za izrazito visoke roditelje, pa čak i kad je buggy board montiran? Joolz Geo 3, dame i gospodo…

Da vidimo, što je to što ova kolica čini idealnim terencem..?

 • 60 cm širine između stražnjih kotača brine za stabilnost
 • 21 cm promjera prednjih kotača, a čak 30 cm straga
 • Mogućnost fiksiranja prednjih kotača, za još više čvrstoće na najgrubljim terenima
 • Široki kotači za odličan grip
 • Skrivena amortizacija, manje sklona kvarovima
 • 15 cm od tla do stražnjeg dijela konstrukcije brine za Vaš dug i neometan korak!
 • Kočnica je nožna, nalazi se kraj stražnjeg desnog kotača, tako da nećete “slučajno” nagaziti
 • Kotači imaju čak i mini blatobrane (samo kažem…)
 • Reflektirajući detalji brinu za sigurnu vožnju noću, a moguće je i dodatno uzeti LED svijetlo, koje se montira sprijeda, te vam osvjetljuje put

Joolz Geo 3 LED light wheels kotači led svjetlo

Ručka za upravljanje je prekrasna, zaobljena, savršeno udobna i da…teleskopska! Izvlači se pomoću dva gumba od 95 sve do 113 centimetara. Ogroman plus je, što se izvlačenjem poprilično odmiče od konstrukcije, te tako visoki roditelji zaista imaju mjesta za duboki gaz.

Ako mislite da ovaj model nije za vas, jer ste niži… strollanje s montiranim buggy board-om nikada nije bilo ugodnije!

Joolz Geo 3 handle ručka

Rasklapanje je smiješno jednostavno. Čak smo “upraksali” i jednoručno: otpustiti zaštitnu kopču i naglo povući za ručku prema gore – ta daaaa!

Sklapanje je vrlo slično kao kod Day+, s time da ima jedan jedini korak s obje ruke – jednim prstom se stisne gumb, te povuče prema gore. Kolica sama krenu u sklopljeni položaj. Vrlo, vrlo intuitivno! Da nadodam: moguće je sklopiti ih sa sjedištem u oba smjera (u smjeru vožnje je daleko kompaktnije, ipak).

Težinom od 13 kg (sa sjedištem) pripadaju kategoriji kolica standardne veličine, no sama konstrukcija teži oko 10 kg, što je odlična brojka za kolica, koja je moguće preobraziti u kolica za dvoje djece. (Škicni ovdje!)

Joolz Geo 3 fold sklapanje

Košara za stvari je golema, s kapacitetom od 15 kilograma (60 litara). Metar u ruke, molim: 54 x 44 cm su joj duljina i širina…

Ovaj testni primjerak Geo 3 je u boji Sage green, no trenutno su aktualne i sljedeće boje: Timeless taupe, Woodland green, Navy blue, Briliant black, Urban green, te Pure grey. Bitna napomena: jako je teško dočarati pravu nijansu Sage green izvedbe. Uživo je čarobna!

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Sa svega 4.4 kg, Geova košara za novorođenče nudi čak 78 cm duljine, što je pun pogodak za velike bebe (mjereno iznutra, da). Gornja zaštita se montira pomoću zipa.

Joolz Geo 3 bassinet košara za novorođenče

Krov je apsolutno paparazzi-proof – sa svoja 3 panela nudi apsolutnu zaštitu od svih vremenskih uvjeta. Ljeti je pak moguće dignuti stražnji dio krova (na prvom panelu), radi dodatne prozračnosti.

Joolz Geo 3 bassinet

Centimetar niže, na samoj košari, naći ćete i zip, iza kojeg se skriva dodatna prozraka za vruće ljetne dane. Ona je ujedno i vizir za bebe, koje se vole voziti na trbuščiću i promatrati okolinu.

Ono što me se posebno dojmilo, je da na samoj ambalaži stoji uputstvo (možda bolje rečeno upozorenje), kako znati da je beba prerasla košaru – to se ne viđa često, a vrlo je bitno!

Joolz Geo 3 bassinet košara za novorođenče

Da biste skinuli košaru s konstrukcije, primite je za prečku te povucite gumb, koji se nalazi s donje strane košare. Prečka je rotirajuća, što svakako olakšava pristup.

Po prerastanju je možete lako sklopiti.

SJEDIŠTE

Ergonomsko sjedište odlikuje 50+ cm visine naslona, s 3 nagiba – ležeći, poluležeći te sjedeći. Širinom i dubinom su sasvim prosječna, no dvostruko podesivi dio za noge je, sa svojih 25 cm duži od prosjeka – apsolutno prikladno za visoku djecu!

Joolz Geo 3 seat sjedište

Zanimljiv je i način podešavanja dijela za noge… onog trena kad ga dignete do najviše moguće točke – aktivirate otpuštanje, pri čemu se footrest vraća u najnižu poziciju (pogledaj video, jednostavno je MRAK!).

Joolz Geo 3 footrest

Sjedište dolazi s dodatnom podlogom, koju kad maknete, imate ventilacijsku mrežicu duž cijelog naslona!

Joolz Geo 3 sjedište

Sigurnosni pojasevi su naravno u 5 točaka. Rameni i bedreni remenčići su odvojeni, što ujedno znači i manje muke oko izbora zimske vreće (njihova originalna je za svaku preporuku, usput).

Visina pojaseva se podešava povlačenjem istih gore-dolje po klizajućoj trakici, u rasponu od 20-34 cm. Ova 20-tka mi je posebno zanimljiva, jer to znači da ovo sjedište ima mogućnost pravilno obgrliti sitnije bebe, odmah potom što prerastu košaru za novorođenče. Pojas se otpušta jednim klikom na središnji gumb.

Joolz Geo 3 sigurnosni pojasevi

Rotacijska prečka je također tu, za dodatnu zaštitu. Pritiskom na gumb je rotirate za 360, a po potrebi je možete i kompletnu izvaditi. Meka na dodir, no gumirana. Mali oštri zubići, navalite!

Joolz Geo 3 bumper bar prečka

Krov tvore tri velika panela, pri čemu prvi nudi dodatnu ventilacijsku mrežicu. Živite li u izrazito sunčanim predjelima, od interesa će vam biti i dodatna zaštita od sunca, koju montirate na prednji dio krova i upravljačku ručku.

Joolz Geo 3 seat canopy krov

Za promjenu smjera vožnje služe dva gumbića. Kako bi sve bilo moguće odraditi jednom rukom, desni gumb pamti, a lijevi brine o sigurnosti (starija braća, koja klikaju sve što im padne pod ruku, nisu bila sretne ruke s istresanjem brata iz kolica – tako smo saznali 😀 ).

Ps. Ako niste sigurni, da li je sjedište “sjelo” na mjesto, imate vidljive indikatore – crveno znači NE.

Joolz Geo 3 seat

Sve navlake su perive u mašini na 30*C, bez jake centrifuge ili omekšivača.

IZ ISKUSTVA…

Tko me imalo zna, već je kroz tekst skužio moju oduševljenost gigantskim kotačima, minimalističkim dizajnom i zelenom bojom. Ali… kod Joolz-a me zapravo uvijek iznova “kupi” kvaliteta. Ovaj dizajn će biti wow i za 20 godina, garancija postojana, a funkcionalnost na mjestu.

Joolz Geo 3 tandem

Da li mi se sviđaju? Itekako! Ako ste u potrazi za kolicima, koja vas neće ostaviti na cjedilu na grubim terenima i ružnom makadamu, pritom želite maksimalnu udobnost i kvalitetu – Geo 3 je pun pogodak! Mene su oborili s nogu kotači i divna tkanina, jer tu kvalitetu zaista rijetko danas vidimo.

Joolz Geo 3

Posebice će dobro sjesti visokim roditeljima i visokoj djeci! Prostora za duge noge ima kao u priči. Muž ih je redovito otimao, što zapravo i nije česta pojava.

Joolz Geo 3 tall parents visoki roditelji

A i velike obitelji su pokrivene – shopping s njima je igra. Kao dokaz prilažem sliku iz zajedničke kupovine s prijateljicom. U košari je sve što dvjema obiteljima treba…

Joolz Geo 3 shopping basket košara za stvari

Smajlić je sebi prisvojio buggy board, te ga koristio na sve mile i nemile načine… Ne smijemo zaboraviti ni na ovaj biser: “Mom goes crazy.mp4

Joolz Geo 3 buggy board

Osim toga, u slučaju da vas iznenadi još jedna beba – pokriveni ste. Uz pomoć adaptera, ova divota se pretvara u kolica za blizance ili tandem. Pazi sad ovo… oba sjedišta su istih dimenzija!

Joolz Geo 3 Twin tandem

Malo bolje kad razmislim, ovakvih kolica je sve manje… U svijetu koji je postao suviše plastičan, Geo 3 je robustan, čvrst, pouzdan i prekrasan.

Vrijedi li tog novca? Kupi, i čuvaj za unučad!

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Zimska vreća
 • Termo vreća
 • Kišna navlaka
 • Torba za mamu i bebu
 • Ruksak za mamu i bebu
 • Dodatna plahta za madrac
 • Set za tandemsko sjedište
 • Comfort podložak
 • Držač za čašu
 • Buggy bord
 • Comfort cover
 • Mrežica protiv insekata
 • XL shopping torba
 • LED svijetlo
 • Adapteri za jaje (gornji ili donji)
 • Pneumatski kotači
 • Bočna torba
 • Transportna torba
 • Itd…

*Sponzorirani, no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja na određeno vrijeme. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Zahvala, kao i uvijek, ide vrhunskom team-u Joolz-a i Baby Center-a! Za slike i videe su ovaj put bili zaduženi talentirani “Sonnengrafie” par – Tamara i Leo.

2 thoughts on “Joolz Geo 3”

Leave a Comment