Intervju recenzija: Jane Crosswalk

Ne sponzorirani sadržaj
Recenzija za Crosswalk čuči u draft-u već jako dugo. Dvije godine dugo. Dogodilo se to da su dječaci prolili čudo nečega po mojoj čarobnoj bilježnici, u koju zapisujem sve detalje, što je rezultiralo nečitljivošću istih.

Mislim da ste već kroz ostale recenzije primijetili koliko pažnje pridajem detaljima, i eto, nisam imala srca objaviti nešto što i sama smatram kao polovično. Točno negdje u doba kad je Crosswalk bio na testu, sam dvojila – početi snimati sve ili ne. Kamera je bila slomljena, pa kao… ma hajde, budem… i tu je priča stala. Slika je jako malo, video niti jedan.
Kako to da je sada pišem?! Ima sada već mjesec dana kako mi se javila mama Ajša. Imala je pitanje vezano za svoja kolica, i poslala mi je sliku da vidim o čemu se radi. Naime, otkrile smo da imamo jednu zajedničku točku: Crosswalk. Kako? Ne znamo ni same, ali smo sigurne da je to baš onaj Crosswalk, koji je bio kod nas 😀
Kojih tjedan dana kasnije se javila mama Marija, za savjet oko izbora manjih kolica, te smo kroz razgovor došle do toga da trenutno ima upravo Crosswalk, pa sam na kraju ja bila ta koja je “dosadna s pitanjima”.

Odlučile smo zajedničkim snagama opisati ova kolica. Ajša se uhvatila metra, a Marija kamere. A ja sam samo veselo skakutala s druge strane linije, zahvalna na toj pomoći i njihovom entuzijazmu.

Činjenica je da imam najbolje pratitelje!

Tehničke podatke možete naći na dnu.

Draga mame, možete li se ukratko predstaviti..?
A: Bok! Ja sam Ajša, mama 3 djevojčice. Hobi su mi ribolov i vatrogasci, što je i rezultiralo kupnjom terenca među kolicima – puno nas ima na grubim terenima, najmanje na asfaltu.
M: Evo, moje ime je Marija i majka sam jedne sedmomjesečne djevojčice Marte, a o kolicima iskreno ne znam skoro ništa, osim nešto o Crosswalk-u koji imam. 😊

Jané Crosswalk Hrvatska

Zašto ste baš njih izabrali?
A: Bilo mi je izuzetno bitno da kolica mogu ići po svim terenima. S obzirom na to da smo suprug i ja ribiči pa bude tu i blata i šljunka i grabica i krtičnjaka…. A ova kolica ti sve savladaju bez pol muke, samo jednom rukom kad guram ide bez imalo problema kroz sav teren.
M: Kad sam saznala da sam trudna odmah sam se bacila na traženje kolica, tj znala sam da želim samo jednu marku -Jane- jer sam kod frendova vidjela Jane Rider model i ostala sam oduševljena. O kolicima ništa nisam znala, bilo mi je jedino bitno da su lijepa i ništa drugo nisam gledala. I tako smo otišli do trgovine po Jane Rider, ali sam na kraju ugledala crveni Crosswalk i samo zbog boje smo se odlučili za Crosswalk.

Jané Crosswalk Hrvatska kolica za sve terene

Kako bi opisale konstrukciju Crosswalk-a..?
A: Konstrukcija je fenomenalno čvrsta, amortizeri su savršeno raspoređeni što uvelike olakšava vožnju po neravnom te silazak i uzlazak po stepenicama. Sklapaju se u kocku, zajedno s djelom za bebe (sjedištem).
M: Konstrukcija sama po sebi izgleda predivno, moćno, skupo. U par navrata sam je preventivno pošpricala silikonom u spreju, što je odlično funkcioniralo. Kad se sklope i nisu tako mala, imamo stvarno velik gepek (Škoda Octavia karavan) i zauzme više od pola gepeka, živim na 2. katu bez lifta pa mi je teško za nositi u stan, pa ih svaki dan ostavljam u autu.

Jané Crosswalk konstrukcija kočnica amortizeri

Kakav je osjećaj voziti Crosswalk?
A: Što se tiče vožnje, kolica su bez mane. Kud god želite, ide s lakoćom. Kotači su gumeni (ne pumpaju se), skidaju se super lako i prednji i zadnji. Ja ih znam kad ih zablatimo – uvezem ih u hodnik i tu skinem kotače, operem i vratim natrag, a beba svo vrijeme spava u njima.
Izuzetno su stabilna i čvrsta.
M: Jako sam zadovoljna s vožnjom. Lagano idu, ne čuju se kotači ništa. Za taj dio nikakve zamjerke nemam. Zbog lagane vožnje ih svima preporučujem. Čak su i za trčanje odlična. 😊

Jané Crosswalk Hrvatska kolica za sve terene

A shopping košara… kako ste zadovoljne s njom?
A: Šoping košara je velika i stvarno puno stane unutra.
Jedina mana je što je košara dosta nisko. To je jedina zamjerka koju imamo. Ali opet, za, šoping to ne smeta. Mi smo našu skinuli, ali kad idemo u dućan ju vratim jer po cesti je ok. (mi smo najmanje na cesti )
M: Po meni je shopping košara mala, unutra stane jedna vrećica normalne veličine, a mi žene smo poznate po tome da se iz dućana nikada ne vraćamo s jednom vrećicom već više njih, tako da meni ne stane sve unutra. Dok sve stavim dolje tj dio “izlomim” se cijela, a dio moram ipak u rukama ponijeti.

Crosswalk u shoppingu, 2018 – Smajlić beba

Kakvom vam se pokazala Micro košara, a kako sjedište..?
A: Koristimo ih od prvog dana uz košaru. Košara je istog materijala kao i sportski dio. Može se navlaka cijela skinuti bez muke i prala sam u vešmašini i nije bilo nikakvih problema. Krović je super velik, tako da sunce ne smeta apsolutno ni malo. Košara je dosta duboka, ima perivu navlaku za spužvu na kojoj beba leži, manu joj nismo našli. Ima i pokrivalo za zaštitu od zime i vjetra.
U sportski dio smo prešli s 4 mjeseca. Samo iz razloga jer je puno više amortiziran nego košara ( košara ima još i remenčiće za fiksiranje, dok se sportski dio više ljuljuška , a teren nam je takav da imamo puno neravnina ). Zamjerke nemam jer položaja ima bezbroj. Uz 3 fiksna koji se podešavaju preko polugice na kroviću – tu su još i remenčići s kojima se podešava u apsolutno bilo koji god nagib bebi paše. Ima prečku ( ručka za guranje i prečka su presvučene kožom i ta se navlaka isto može skidati). Mrežica na kroviću postoji i na sportskom dijelu i na košari. Remenčići za vezanje se podešavaju i po visini i po širini tak da su full ugodna i sigurna i za sitniju i krupniju djecu.

Jané Crosswalk kolica za sve terene
M: Počela sam ih koristiti sutra dan nakon izlaska iz bolnice i od tada se svakodnevno koriste po svim vremenskim uvjetima i svim terenima najmanje 3 sata dnevno. Košara je dovoljno velika, jako mi se sviđa što se može sklopiti s dvije trake koje se nalaze na krajevima košare. Naravno, sve se pere u mašini za veš – po preporuci je na 30 stupnjeva bez centrifuge, ali sam ja zabunom uključila na 60 stupnjeva s centrifugom i ništa se hvala Bogu nije dogodilo. S lakoćom sam skidala i prala sve. Također mi se sviđa što ima dvije trakice sa strana koje se zakače za konstrukciju da se košara ne ljulja i ima ručke za nositi. Krov je produljiv, kad se otvori ima prozračnu tkaninu kroz koju ulazi bebi svježi zrak, ali opet ne puše po njoj.
Mi smo sportski dio jako rano počeli koristiti, tj mala nije imala još ni 3 mjeseca. Počela je gledati na sve strane, sve ju je zanimalo i nije htjela više ležati u košari, nego smo stavili sportski dio. Spustili smo krović da može gledati i naravno u malo povišen položaj, iako ima i skroz ležeći položaj koji nikada nismo koristili. Ima 4 položaja naslona, ležeći, malo povišeno, polusjedeći i sjedeći položaj. Što se tiče visine remenčića, nama su skroz rastegnuti zbog zimske vreće koju trenutno moramo koristiti, a prije toga malu nisam vezala – nije se još okretala pa nije bilo potrebe da ju vežem, samo sam joj stavljala prečku koja dolazi skupa s kolicima. Ima produljivi krović na kojemu je i prozorčić da mogu vidjeti bebu kad je prema naprijed okrenuta.

Jané Crosswalk kolica za sve terene
GENERALNO GLEDANO, KAKO STE ZADOVOLJNI S OVIM KOLICIMA? PLANIRATE LI PRELAZITI NA MANJA..?
A: Prezadovoljni smo s kolicima i kupila bih ih opet. Definitivno vrijede svake kune. I da, da ne zaboravim. Imaju ručnu kočnicu koja je savršena jer ju dijete ne može otkočit (ako imate u blizini ili imate vi veće dijete). Beba L obožava kolica. U njima se umiru u roku odmah i obožava sve to ljuljuškanje .
Nismo prešli na manja kolica i nemamo u planu. Ova kolica su sve kaj nama treba od početka do kraja. Izuzetno izdržljiva i kvalitetna, a opet za bebu savršeno udobna!
M: Jako sam u globalu zadovoljna s kolicima. Kao i na svemu ima nekih malih zamjerki, ali ništa puno, ništa zbog čega sam se pokajala zbog kupnje.
Nisam još prešla na manja kolica jer sam ih tek naručila i čekam da stignu, a preći ću samo zato što su mi teška (uvijek kažem da su skoro teža od mene 😊). Svaki dan ih stavljam u auto i iz auta van. Moj suprug kaže da su kolica vrh i da kad stignu manja kolica da će on i dalje koristiti Crosswalk.

Jane Crosswalk kolica za sve terene
Veliko hvala mamama Ajši i Mariji na nesebično podijeljenim iskustvima!

TEHNIČKI PODACI

Marka: Jané

Model: Crosswalk

Tip: kolica standardne veličine

Zemlja porijekla: Španjolska

Slične verzije: Crosswalk R, Crosswalk Convert

Supermoći: maksimalna udobnost i savršena amortizacija

Sestrinske firme: BeCool, Concord, Nurse

Težina

 • 14.4 kg

Nosivost

 • Sjedište: 15 kg
 • Košara za stvari: 5 kg

Dimenzije

 • Rasklopljena: V 107 x Š 60 x D 116
 • Sklopljena: V 67 x Š 60 x D 36
 • Visina sjedišta: 50 cm
 • Dubina sjedišta: 20 cm
 • Širina sjedišta: 30 cm
 • Footrest: 20 cm
 • Duljina cijelog sjedišta u ležećem položaju: 90 cm

Kotači

 • Prednji: 21 cm
 • Stražnji: 26 cm

Koje sve verzije Crosswalk-a postoje..?
Osim navedenog modela, izašla su još dva – Crosswalk Convert i Crosswalk R.

Jane Crosswalk R Convert usporedba

Convert verzija se razlikuje po transformacijskom sjedištu – košara se pretvara u sjedište i obratno, dok druge dvije idu uz Matrix ili Micro košaru za novorođenče (o njoj sam pisala ovdje).
R verzija se razlikuje po tome što ima crnu konstrukciju, te je tekstil drukčije odrađen.

Tehnički su sva tri modela jednaka (konstrukcija, kotači, dimenzije, težina…).

Strollerica kaže…
Crosswalk su jedna od onih kolica koja dolaze uz WOW efekt. Sve funkcije su maksimalno pojednostavljene i prilagođene korisniku: dvostruko podešavanje naslona sjedišta (na klik i na trakicu), većina funkcija je operabilna samo jednom rukom, sklapanje u komadu u oba smjera vožnje, kotači koji gaze sve osim po vodi…

Jané Crosswalk

Kotači su zaista veliki, imaju diskove, amortizacija je odlična, prednji se mogu zaključati za grube terene (premda to nikada nismo morali koristiti, jer idu po svemu i bez toga!), sva 4 su odvojiva za lakše održavanje, a sam oblik konstrukcije čini vožnju perolakom.

Jané Crosswalk Hrvatska proljeće kolica za sve terene

To je konkretan komad kolica, terenac koji ima svoje dimenzije i težinu – stvoren da traje. Vozili smo ga po svemu: od dubokog snijega do šljunka, i sve je položio od prve.

Posebno je praktična bila ručka, koju je moguće postaviti u bezbroj položaja, tako da ih je i Junak mogao voziti (na njegovo sveopće veselje!).

Jané Crosswalk Hrvatska kolica za sve terene
Junak (5 god) u Crosswalk-u, Božić 2018

Prodaju Crosswalka moj muž i dan danas oplakuje. Kad god iskoči pitanje o favoritima, već pretpostavljate koji je njegov odgovor 😉 meni je ostao u divnom sjećanju, a načula sam da stiže nova verzija – Crosslight (lakša, veći kotači, estetski dorađena) i ne mogu vam opisati kako joj se radujem!
Priznajem, jesmo Jané fanovi, ali kada sve zbrojim i oduzmem, sasvim objektivno tvrdim da je Crosswalk jedan od najboljih terenaca na 4 kotača.

Od dodataka…

 • Zimske vreće: Mims, Mims+, Convert, Igloo, Nest, Nest+ Slight,
 • Zimske rukavice za vožnju
 • Suncobran Anti UV + Flex priključci
 • Podlošci za sjedište: Mattress pads, Cotton mattress pads, Flappy, Flappy 2020, Bamboo Muslins, Bamboo Muslins 2020, Cloud, Envelope
 • Torbe za previjanje: Mama bag, Mama bag 2020, Away, Away 2020, Stage, Stage 2020, High chair seat bag, Avant
 • Sling – magnetna kopča
 • Kukice za dodatni teret (metalne ili plastične)
 • Navlaka za ručku
 • Držač za čašu Liquid
 • Go Up Surfer buggy board
 • Univerzalna kišna navlaka
 • Univerzalna navlaka protiv insekata

Ne sponzorirani sadržaj – Jané Crosswalk smo kupili iz druge ruke, od poznanika, u želji da ih isprobamo.

Leave a Comment