Recenzija: Jane Twinlink

*Sponzorirana, no ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Jané

Model: Twinlink

Tip: dupla side-by-side kolica

Zemlja porijekla: Španjolska

Supermoći: idealna za sve terene, udobna


Jané je već široko poznat brend, koji sam u više navrata spominjala i na blogu, a nebrojeno puta na društvenim mrežama. Ovaj vrhunski španjolski brend je na tržištu već 89 godina – da, dobro čitate, osamdeset i devet! Genijalni Manel Jané Vidal je, uz pomoć svog oca bravara, osmislio i kreirao kolica za svog sina, koja su brzo postala hit. I evo ih danas, skoro 90 godina kasnije, i dalje žare i pale u svijetu dječje opreme. Nakon Powertwin-a, Twone i Nanuq Twin, lansirali su moderna, maksimalno praktična kolica za blizance i tandem: Twinlink. Upravo o njima ćemo sada pričati detaljnije…

Prvo, kao i uvijek – specifikacije u detalj:

ZA

 • Iznimno kvalitetna konstrukcija
 • Jednostavno sklapanje jednom rukom
 • Udobna za djecu i vozača
 • Idealna za sve terene
 • XL shopping košara


PROTIV

 • Nisu najlakša u kategoriji


TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Kolica: 14 kg
 • Košara Smart: 1.8 kg


Nosivost

 • Ukupna nosivost: 35 kg
 • Sjedište: 0-30 mjeseci / 15 kg po sjedištu
 • Košara za novorođenče: 9 kg
 • Košara za stvari: 4 kg / 25 L


Dimenzije

 • Sklopljena: 76 x 75 x 36.5 cm
 • Rasklopljena: 97 x 75 x 105 cm
 • Visina ručke: 105 cm fiksno
 • Ukupna duljina sjedišta u ležećem položaju: 88.5cm
 • Visina sjedišta: 48 cm
 • Dubina sjedišta: 18 cm
 • Širina sjedišta: 30 cm
 • Dio za noge: 23 cm
 • Košara za novorođenče: rasklopljena 67 x 29.5 x 43 (s podignutim krovićem)
 • Sklopljena 67 x 29.5 x 20


Kotači

 • Stražnji: 24 cm (jednostruki)
 • Prednji: 20 cm (dupli)


KONSTRUKCIJA

Iznimno čvrsta, pouzdana aluminijska konstrukcija je okosnica cijele priče. 14 kilograma teži, no svaki gram je opravdan. Ova kolica se savršeno ponašaju na svim terenima, zahvaljujući kvalitetnim kotačima, od kojih su prednji dvostruki, promjera 20 cm, a stražnji jednostruki, promjera 24 cm. Sve kotače je moguće odvojiti, radi lakšeg održavanja, i za dodatni prostor u prtljažniku (ako je to potrebno). Prednje kotače je moguće fiksirati za prelaske preko grubljih terena.


Kočnica se nalazi na sredini stražnjeg dijela konstrukcije, jasno, riječ je o nožnoj kočnici. Aktivira se i otpušta jednim potezom.


Sklapanje se odvija pomoću jedne ruke. Dovoljno je simultano pritisnuti sigurnosni gumb, te gumb za sklapanje, te lagano gurnuti kolica prema naprijed. Za rasklapanje samo odmaknete zaštitu te povučete kolica prema sebi. (Sve možete vidjeti u ovom videu)


Ručka za upravljanje je imitacija kože, ugodna na dodir, jednostavna za održavanje. Visine je 105 cm, što će odgovarati svakoj visini.


Košara za stvari je otvorenog tipa, lako dostupna sa svih strana. U specifikacijama stoji da nosi do 4 kg, no mi smo je testirali na više. 10 je podnijela bez štucanja. Bez obzira na to što se radi o “kišobran” kolicima za blizance/tandem, ova košara nema prepreke u vidu dijelova konstrukcije iznutra. Praktična i korisna.

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Košara za novorođenče, prikladnog naziva Smart, pratila je Sunčića od prvih dana po rođenju. Na prvu nešto skromnijih dimenzija, no prerasli smo je istog trenutka kao i veće košare na drugim kolicima, koja smo u to vrijeme imali na testu!


Okvir je sav od tkanine, te ima dodatne plastike koje se umetnu, radi čvrstoće. S obje strane su kopče, pomoću kojih se košara pričvrsti na kolica (tutorijal je ovdje).

Također, s obje strane se nalaze i ručke za nošenje – ne urezuju se, prilično su ugodne za nošenje. Uz košaru dolazi i trokutasti jastučić, s čičkom, koji se brine o nagibu u kolicima, kako košara ne bi imala krivi nagib.

Unutar košare se nalazi dodatni madrac, 1cm debljine, radi veće udobnosti naših mališana.

Pregača je na zip, moguće ju je otvoriti s obje strane. Na vrhu se nalazi dio nalik jastuku, na magnet.


Ono što je izuzetno kod Smart, jest da ju je moguće koristiti i na drugim kišobran te buggy kolicima. Sa svojih 30cm širine, savršeno odgovara većini malenih kolica, kao i Jané-ovom Rocket modelu.
Tkanina je reljefna i nudi UVA, UVB te UPF 50+ zaštitu. Izgledom vrlo prozračna, ali ne propušta vodu niti vjetar.

Svega nekoliko sekundi je potrebno da se sklopi, a sklopljena zauzima vrlo malo prostora.

Ono što me oduševilo je da je izuzetno laka i jednostavna za uporabu. Teži svega 1.8 kg, i nosila sam je s djetetom od 5/6/7 kg unutra, svaki dan na treći kat, pa u auto. Olakšala mi je prve dane maksimalno, nisam bila ovisna o pomoći drugih.

SJEDIŠTE

Todler, od svojih 90ak centimetara visine i 13 kg, i beba od 5 mjeseci (nakon što je prerastao Smart košaru) su uživali u vožnjama Twinlinkom. Sjedište je idealno podstavljeno, dovoljno i tvrdo i meko, te prostrano.


Sigurnosni pojasevi su dakako u 5 točaka, s 3 razine visine. Otpuštanje je pomoću jednog klika na središnji gumb. Rameni i bedreni pojasevi su spojeni, tako da je bitno simultano ih podešavati.

Pošto su iz jednog komada, idealna je original zimska vreća.


Još jedna stavka je iznimno praktična: podešavanje sjedišta na klizajuću trakicu. Premda mnogi zaziru od nje, nama se pokazala kao najbolja solucija. U svakom trenutku smo mogli podesiti nagib toliko efikasno, da bebi omogućimo bolji pogled na okolinu, i dovoljno nježno da pritom ne probudimo uspavanog todlera.

Trakica na Twinlinku je vrlo intuitivno napravljena: crvena kopča spušta sjedište, dok ga crna diže.


Uz kolica dolaze i dvije prečke. Montiraju se zasebno, a otvaraju na klik s obje strane. Također su i rotacijske, prema van za 90°. Istoga su dizajna kao i upravljačka ručka.


Krov krase tri velika panela, koja pružaju kvalitetnu zaštitu od sunca. Materijal je, kao i na košari, prozračan, no ima sve najbolje odlike – vodootpornost, zaštitna svojstva, te štiti od vjetra. Za hladnije dane, tu je kišna navlaka, koju dobivate zajedno s kolicima.


Footrest je podesiv u više položaja. Iskreno, nakon 4 sam prestala brojati. Odličnih je dimenzija, te nudi divnu potporu malim umornim nožicama. Podešava se jednostavno: podižu se doslovno jednim prstom, a spušta istovremenim pritiskom na gumbe sa strane. Dodatno, footrest je moguće dići prema gore, skoro pod pravim kutem, tako da košara za novorođenče ne mrda u mjestu.
Sve navlake su perive u mašini na 30*C (jasno, bez jake centrifuge ili omekšivača), a skidanje istih je dječja igra. I naravno, nema sušenja u sušilici.

KAKVA JE VOŽNJA?

U samu kvalitetu uopće nisam sumnjala…


Jané mi nije stran pojam, većinu njihovih modela smo isprobali kroz ove puste godine. Bila sam malo skeptična po pitanju težine, ipak 14kg ne zvuči malo. Na prvi dodir smo ih procijenili kao idealnog suputnika u našim svakodnevnim avanturama.

I bili smo u pravu – Twinlink jeste pojeo sarmicu više za božićne praznike, no klizi savršeno po svemu. S njima smo prošli sve, od grada, preko travnatih površina, do vinograda i makadama! Većinu terena sam odvozila jednom rukom, bez po muke. Razoružala su me svojim manevrom. (Video kao dokaz)


Bez obzira na to što su djeca bila različite dobi, a istim time i težine, kolica nisu vukla više u jednu stranu. To čitam da je česta bojazan roditelja s tandemom 😊

Košara Smart je pravo osvježenje.


Montirala sam ju i na troja kolica drugih brendova, i na svima je stajala kao salivena. U autu zauzima minimalno mjesta, što je ogroman plus obiteljima s više djece. Svaki milimetar znači! Svakodnevno sam nosila Sunčića u njoj na treći kat u jednoj ruci, dok je u drugoj bila Smajlićeva ručica.

Maksimalno praktično, i zaista je preporučujem od srca svima koji pitaju. Kad je montirana na kolica, uz svoj postojeći krov, možete navući i krov od kolica, tako da je beba kompletno prekrivena, no i dalje ima odličnu cirkulaciju zraka. Sunčić je rođen u zimi, i nemam zamjerki na toplinu, baš naprotiv, bila sam jako zadovoljna i s tim faktorom.

Na manje od 5°C bih samo dodala laganu dekicu iznutra i to je bilo to.

Samo sjedište je udobno i dovoljno prostrano za veću djecu. Skraćivanjem i spuštanjem pojaseva idealno i za mališane.


Kad su postavljena u ležeći položaj, nude skoro pa 90 cm duljine, što je otprilike 10 cm više od prosjeka i puno znači za veću djecu. Bilo da su polegnuta ili dignuta sjedišta, kolica se sklapaju u komadu. Footrest mi je bio hit. Sunčić je prerastao košaru s 5 mjeseci, i tada smo ga prebacili u sjedište. Za dodatnu sigurnost sam mu dizala footrest u najvišu poziciju, tako da je čak i u sjedištu bio maksimalno zaštićen.

Kad se sve zbroji i oduzme, Twinlink je za svaku preporuku ako tražite stabilna, pouzdana kolica za dvoje djece 😀


DODACI (kupuju se zasebno)

 • Zimske vreće: Mims, Mims+, Convert, Igloo, Nest, Nest+ Slight
 • Prozračna podloga: Flappy, (Cotton) Mattress Pads, Cloud
 • Torbe za mamu i bebu: Away, Stage, Mama Bag, Avant
 • Buggy board Go up surfer
 • Univerzalna mrežica protiv insekata
 • Univerzalna kišna navlaka
 • Magnetne kopče Sling
 • Držač za čašu Liquid
 • Bambus musulin
 • Rukavice za kolica
 • Suncobran


*Sponzorirani no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja na određen vremenski period. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Ovim putem se zahvaljujemo All4Kids i Jané Hrvatska, na posudbi, brzini djelovanja, stručnosti te izvanrednoj komunikaciji!

7 thoughts on “Recenzija: Jane Twinlink”

 1. Temeljita kao i uvijek! 😊 kolica izgledaju odlicno, a ovaj sivi materijal koji je kao pletivo je 😍😍😍 sta je to tako lijepo?

  Reply
  • Ova kolica su me spasila! Tkanina je vrh, koristimo ih od 7 mjeseca prošle godine i još je nismo skidali i prali u mašini, za sad nam je bilo dovoljno samo mokrom krpicom prebrisati. Kosara za stvari je ogromnaaa i super se ponasaju gotovo na svim terenima (problem mi je bio jedino šljunčana plaža).

   Reply
 2. Ova kolica su me spasila 😍! Tkanina je vrh, koristimo ih od 7 mjeseca prošle godine i još je nismo skidali i prali u mašini, za sad nam je bilo dovoljno samo mokrom krpicom prebrisati. Kosara za stvari je ogromnaaa i super se ponasaju gotovo na svim terenima (problem mi je bio jedino šljunčana plaža).

  Reply
 3. Kupili smo twinlink i smart košare, predivno mi je sve, no zanima me dali postoje adapteri za jaja, i dali je na bilo koji način moguće fiksirati jaja na njih? 🥰

  Reply

Leave a Comment