Intervju recenzija: Bugaboo Cameleon 3

*Ne sponzorirana, ne plaćena reklama kroz jasno vidljivu marku te tag.

Znate kako to biva… na internetu ste i lutate bespućima u potrazi za vama zanimljivim sadržajem. Tako sam prije 2 godine nabasala na fejs grupu s kolicima. Premda sam već više od 7 godina u tom svijetu, to mi je bio prvi susret s istomišljenicima i drugim zaljubljenicima u kolica! Totalno otkriće!

E, upravo tu sam upoznala jednu divnu mamu malenog dječaka, mamu Paulu. S vremenom je to naizmjenično komentiranje prešlo u jedno divno poznanstvo, pa sam je pitala ako želi podijeliti svoje iskustvo na blogu – so here it goes..!

Za sve koji su tu radi tehničkih podataka – nalaze se na dnu.

Draga Paula, za početak podijeli s nama – koja kolica ste odabrali za bebača i koji su vam bili kriteriji pri odabiru?

Kriterija nije bilo. Bilo je samo Bugaboo Cameleon i ništa drugo! Osim što ih je moguće transformirati u kompletno druga kolica u svega par minuta, oduševila me i ručka koja se prebacuje, te lakoća vožnje.

Kako ste se snašli na početku, kakvi su bili utisci vezano uz košaru za novorođenče?

Počeli smo ih koristiti čim smo došli iz bolnice doma. Košara je odlična, mnogo puta sam se poželjela izvaliti u nju. 🙂 Bez problema sam ju prala u perilici na 30 stupnjeva. Inače, košaru smo koristili do punih 6 mjeseci!

Nakon košare ste zasigurno prešli u sportski dio..?

Tako je! U sportski smo prešli sa punih 6 mjeseci i to u poluležeći položaj i tako do nekih punih 7 mj. Sportski dio je jako prostran da se on moga izvaliti bez problema. Stvarno se guštao voziti u njima.

Ja sam i sportski dio prala kompletno u perilici. Samo krović nisam, njega sam na ruke prala.

Meni je samo L položaj mana što sam uvidjela kasnije dolaskom ljeta i kupovinom kišobran kolica koja ima 0ti. Od svega to bi im samo uzela za manu.

Možeš li nam ukratko opisati samu konstrukciju? Kakav je osjećaj voziti Cam3?

Naša konstrukcija je crna. Nismo imali nikakvih problema s njom. Dosta su velika kad se sklope. Imamo karavana i mogu reć da su dosta mjesta zauzimala, al to je bio tatin zadatak. 😂

Vožnje su nam bile top. Dok bih ga stavila u kolica zaspao bi u njima. Vozila sam ih po svim asfaltu, makadamu, travi, pijesku… to je bio gušt. Još je jedna stavka bila bitna – ručku je moguće izvući dosta visoko, za tatu koji je oko 2m visine.

Košara za stvari je vrhunska. I nju sam prala u perilici. 😀 U nju nema što ne stane: 4,5 kutija mljeka, kašice, 2 – 3 paketa pelena… ( skoro ja ).

Bugaboo je poznat po transformacijama i dodacima, da li ste i vi imali nešto od toga, kakva su iskustva..?

Dodaci… Pošto je čovik ljetna beba imali smo Niark sun breezy canopy. I tad smo ga samo koristili jer kad je počeo sjediti boje mu nisu odgovarale pa ga je čupao.

U jesen smo uzeli Waves koji je predivan i odličan pogotovo kad je bura jer smo košaru koristili do punih 6 mj!

Torbu veliku sam uzela od Badabulle koju bih stvarno preporučila jer ima hrpu pretinaca a baš je fancy.

Da li ste isprobali još koja kolica, ili ste još uvijek vjerni Cameleonu?

Kupili smo Maclearen Quest Arc kad je napunio 10 mj. Lakše mi je bilo za presvuć ga.

Na kraju ću reć da su mi to najdraža i najvoljenija kolica, al za drugo dijete koje će biti jednog dana uzet ću Bee samo da ih mogu lakše sklopiti i u manje auto staviti.

Ja i suprug smo prezadovoljni kolicima. Da ih opet kupujem opet bi bila naš prvi izbor. Bugaboo bih preporučila svima!

Ovim putem se zahvaljujemo mami Pauli na podijeljenom iskustvu!

Tehnički podaci

Marka: Bugaboo

Model: Cameleon 3

Tip: kolica standardne veličine

Zemlja porijekla: Nizozemska

Ostale verzije: Cameleon 1, Cameleon 2, …, Cameleon 3+

Supermoći: reverzibilna ručka, laka, jednostavna za upravljanje

Težina

 • 9.6 kg

Nosivost

 • Sjedište: 17 kg (0-36 mj)
 • Košara za novorođenče: 9 kg
 • Košara za stvari: 4 kg

Dimenzije

 • Rasklopljena: 113 x 60 x 91.5 – 104 cm
 • Sklopljena: 90 x 60 x 30.5 cm
 • Visina sjedišta: 47 cm
 • Dubina sjedišta: 27 cm
 • Širina sjedišta: 31 cm
 • Košara za novorođenče: 75 x 31 x 20
 • Prednji kotači: 15 cm
 • Stražnji kotači: 30 cm

Povijest Cameleona

Takav vam je Bugaboo – za skoro svaka kolica imate nekoliko verzija. Zašto? Jer oni konstantno rade na poboljšanjima, osluškuju nas i prate, zanima ih kako njihovi proizvodi dišu u stvarnom životu.

Tako je i Cameleon prošao kroz 4 faze: 1, 2 (+), 3 i 3+. Pa idemo redom…

Cameleon 1: Model iz 2005.godine. Stražnji kotači su bili pneumatski (zračnice), prednji od solidne gume. Prepoznatljiva su po leptirićima pomoću kojih se upravljačka ručka dizala ili spuštala.

*slika posuđena s interneta

Cameleon 2 (+): Model iz 2007.godine. Pojednostavljeno sklapanje naspram jedinice, umjesto leptirića su stavljene kopče na klik za dizanje i spuštanje upravljačke ručke, stražnji kotači su punjeni pjenom.

Junak, 2015

Cameleon 3: Model iz 2012.godine. S njim je došlo do većih promjena: izmjenjen je izgled prednjih kotača – utori više ne strše van, sigurnosni pojasevi su klizajući i dolaze s jastučićima, 6 razina visine upravljačke ručke umjesto dotadašnje šetajuće, još veća košara za shopping, lakše sklapanje, prečka je rotirajuća.

Smajlić, 2018

Cameleon 3+: Model s kraja 2018.godine. On je upgrade trojke: sve dijelove je moguće birati zasebno, košara za shopping je malo drukčije oblikovana radi dostupnosti, okvir sjedišta je prekriven umjetnom kožom umjesto spužvom i aluminijem, nešto su zaobljenija, pa je lakše mijenjati tekstile.

*slika je posuđena s interneta

Strollerica kaže…

Cameleon je jedan od najpopularnijih modela kolica širom svijeta, nebrojeno puta se pojavljivao i u serijama i filmovima, bio je jedan od pionira kad je u pitanju transformacija – izmjena tekstila je dječja igra, a opcije nebrojene! I ono najbolje, svi tekstili odgovaraju svim verzijama tih kolica!

Konstrukcija je jedinstvenog oblika, nudi reverzibilnu ručku, prostranu shopping košaru te ručnu kočnicu. Sklapanje i rasklapanje je izvedivo s obje ruke u tren oka, no sjedište se mora maknuti kako bi se te akcije odvile.

Kako smo isprobali 2 i 3, mogu reći da je treća generacija daleko ispred po lakoći vožnje i u svakodnevnoj upotrebi. Još jedna zanimljiva stavka je da se prednje kotače može sklopiti uz stražnje za npr. pješčane plaže!

Košara za novorođenče i sjedište se postavljaju na isti okvir, u nekoliko jednostavnih poteza, tako da kad ste gotovi s korištenjem košare, ona ne zauzima puno prostora! Inače je prostrana i udobna. Veliki plus je što Bugaboo nudi širok spektar različitih krovića, od kojih je većina na zip, a kad se proširi, prekriva većinu bebe – idealna su opcija za sva godišnja doba, bez daljnjega.

Mana sjedištu je što dio za noge nije podesiv, okvir je iz jednog komada i fiksan, te je potrebno obje ruke kako bi se sjedište oborilo.

Što se tiče dodataka, Bugaboo nudi ne samo konfiguracije po želji, već i pregršt limitiranih izdanja, a iza sebe imaju brojne suradnje s poznatim dizajnerima. S njima jednostavno nikada nije dosadno!

Ono što bih još izdvojila kao posebnost – na njihovoj web stranici je moguće naći svaki dio kao rezervni, doslovno možete sklopiti kolica od nule, ili zamijeniti jedan djelićak. Ona su stvorena da traju, traju i traju. Druga riječ za Bugaboo je povjerenje.

*Ne sponzorirani i ne plaćeni sadržaj. Bugaboo Cameleon 2 smo posudili od prijatelja za prvo dijete, jer su naša kolica uništena na aerodromu. Cameleon 3 smo uzeli 2nd hand, za drugo dijete, jer smo u tom trenutku imali kolica koja su neprikladna za njegov uzrast. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda.

Leave a Comment