Recenzija: Mutsy Icon

*Sponzorirana, no ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Mutsy

Model: Icon

Tip: full-size kolica

Zemlja porijekla: Nizozemska

Supermoći: ultra kompaktna i fleksibilna


Icon je posljednji model standardne veličine iz nizozemske obitelji Mutsy. Mutsy Icon kolica imaju prepoznatljiv minimalistički dizajn, te ih odlikuje inovativan način sklapanja. Osim toga, mislim da su jedina na tržištu koja nude dvojako podešavanje upravljačke ručke – teleskopski i s nagibom! A kako su prošla na testu, možete pročitati dolje u tekstu!

Kao i uvijek, započinjemo s tehnikalijama, za sve koji prvo žele provjeriti dimenzije i težinu.

ZA

 • Kvalitetni kotači koji odlično podnose neravnine
 • Iznimno laka za upravljanje, čvrsta, robusna
 • Prostrano, udobno sjedište u oba smjera
 • Upravljačka ručka prilagođena svim visinama
 • Zauzimaju minimalno prostora u prtljažniku


PROTIV

 • Sklapanje zahtjeva obje ruke i malo prakse


TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Kolica sa sjedištem: 13.2 kg
 • Konstrukcija: 9 kg
 • Sjedište: 4.2 kg
 • Košara za novorođenče: 4 kg


Nosivost

 • Ukupna nosivost: 20 kg
 • Sjedište: 0-30 mjeseci / 15 kg
 • Košara za novorođenče: 9 kg
 • Košara za stvari: 5 kg


Dimenzije

 • Sklopljena: 60 x 57 x 37.5
 • Rasklopljena: 105 x 57 x 110.5
 • Visina ručke: do 110.5 cm
 • Sjedište u ležećem položaju: 87 cm
 • Visina sjedišta: 53 cm naslon
 • Dubina sjedišta: 25 cm
 • Širina sjedišta: 26 cm
 • Dio za noge: 16 cm
 • Košara za novorođenče: 70 x 30 x 17 (mjereno iznutra)


Kotači

 • 26.5 cm stražnji
 • 19.5 cm prednji


KONSTRUKCIJA

Iznimno čvrsta aluminijska konstrukcija od svega 9 kg je osnovica svega cijele ove priče. Na njoj se nalaze kotači od tvrde, kvalitetne EVA gume, četiri komada od kojih su prednji rotacijski, s mogućnošću fiksiranja za grublje terene. Amortizacija se nalazi u samom okviru kolica, te na prednjim kotačima, što čini vožnje po neravninama iznimno ugodnim i lakim!


Kočnica je nožna, vrlo jednostavna za korištenje čak i u sandalama, a aterira se jednim potezom.


Ručka za upravljanje je od predivne umjetne kože, koju je nevjerojatno lako održavati! Ne samo da je materijal super, radi se o jednoj od viših ručki za upravljanje (što će zasigurno laskati mnogim visokim roditeljima) koja ide sve do 110.5 cm! Njena posebnost je da ju je moguće dvojako podesiti – teleskopski te s nagibima, što je čini najfleksibilnijom upravljačkom ručkom na tržištu.


Košara za stvari je otvorenog tipa i vrlo je prostrana. Vrlo je lako dostupna sa svih strana, što uvelike olakšava svakodnevicu.


Rasklapanje se izvodi s obje ruke u tri poteza: prvo odmaknuti sigurnosnu ručicu, a zatim rastvoriti kolica te podići sjedište. Točno osjetite “klik” kad konstrukcija sjedne na mjesto – stražnji kotači se povuku iza (možete pogledati ovdje). Sistem je jedinstven!
Sklapanje je također jednostavno, no ipak su potrebne obje ruke. Cijela čar je u veličini sklopljene konstrukcije – jedna su od najmanjih full-size kolica kad sklopljena!


Naravno, moguće je i maknuti kotače, te dodatno reducirati veličinu istih, ali vjerujte na riječ – neće biti potrebno! Kao dokaz nudim sliku: Mutsy Icon vs. Mutsy Nexo.


Težina im je prosječna za standardna kolica – 13ak kilograma. Kad uzmemo u obzir što sve nude, očekivala sam više. Za roditelje kojima je kilaža izazov, sjedište se u dva poteza može maknuti s konstrukcije, tako da dižete manje od 10kg! Dugo sam razmišljala o tome koliko mi se zapravo sviđa što su iznad 10 kg (konstrukcija sa sjedištem), a onda sam zaključila – da su imalo lakša, to bi značilo i manje opcija, a zasigurno i manje udobnosti. Kompromisno, ne želimo se odreći ničeg od navedenog, vjerujte mi!
Još jedna posebnost su indikatori, koji vam govore da su sjedište, košara za novorođenče ili adapteri u potpunosti sjeli na mjesto. Poseban detalj su i memory gumbi za mijenjanje smjera vožnje / micanje košare kako bi se stavilo sjedište. Nije potrebno dvije ruke, svaka strana je za sebe!

Uz odgovarajuće adaptere, moguće ih je preobraziti i u 3u1 kolica.

A da dodatno začinimo priču: Icon nudi pregršt mogućih konfiguracija. Možete sklopiti kolica u bojama koje želite. Postoje 4 različite verzije – Balance, Legend, Leisure te Vision. (Kao referenca, na testu i slikama je Vision verzija u Jade Green boji, “silver” konstrukcija s konjak detaljima)KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Icon-ova košara za novorođenče je iznimno lagana, sa svega 4 kg težine i moguće je koristiti ju za prespavanac.
Dimenzijama je sasvim prosječna, no dobro opremljena: prozračan madrac koji brine za bebinu udobnost, prekrasno podstavljena unutrašnjost i pokrivka za hladnije dane.


Krov košare za novorođenče dolazi uz dodatni vizir. Regulacija u dva položaja je moguća. Na stražnjoj strani je i otvor za ventilaciju za toplije dane.


Veliki plus je što je ručka za nošenje pozicionirana točno na vrhu, što uvelike olakšava prijenos iste!

Onoga trena kad je više ne trebate, sklopite ju i spremite na sigurno!


SJEDIŠTE

Sjedište na Icon-u je prilično prostrano: 53 cm visine naslona, 26 cm širine sjedećeg dijela i 25 cm dubine. Do vrha krova ima još prostora, tako da i dijete s višim trupom stane bez muke (isprobano s todlerom od 2.6 god i oko 90 cm!).

Ono što je posebno kod Vision verzije je tkanina, predivna na dodir, ugodna i vrlo laka za održavanje.

Icon-ovo sjedište nudi i oba smjera vožnje, te potpuno ravan ležeći položaj, što znači da možete izbjeći korištenje autosjedalice na konstrukciji kolica. Zaista ih je moguće maksimalno iskoristiti od početka do kraja!


Sigurnosni pojasevi su dakako u 5 točaka, s 3 razine visine. Moguće ih je koristiti i samo u 3 točke, s obzirom na to da se bedreni pojas spaja kroz rameni za umetanje. Otpuštanje je pomoću jednog klika na središnji gumb.


Krov ima dva panela i kratki vizir, te jedan dodatni koji se razotkriva pomoću zipa. Na prvom panelu se nalazi i peekaboo prozorčić, koji se otvara na magnet, tako da nema brige da ćete probuditi uspavanu bebu. Svi dijelovi su prepuni detalja, vrlo decentnih, minimalističkih, što daje posebnu eleganciju.


Još jedan highlight je podesivi dio za noge, ilitiga footrest. Nudi cijelih 16 cm duljine, a nije uzak kao kod pojedinih kolica, tako da zaista pruža kvalitetnu potporu. Moguće ga je podesiti u 3 položaja simultanim pritiskom na gumbe sa strane.
Naravno, tu je i prečka koja je u potpunosti odvojiva (s bilo koje strane), a ima i zglob koji vam omogućava da lakše dođete do djeteta. Također je izrađena od visokokvalitetne umjetne kože, i čisti se jednim potezom vlažnom krpicom!


Sve navlake su perive u mašini na 30*C (jasno, bez jake centrifuge ili omekšivača).

KAKVA JE VOŽNJA?

Našu zajedničku avanturu smo započeli na glatkim površinama svježe izglancanog shopping centra. Nimalo zahtjevno, to smo odradili s jednim prstom.
Zatim smo se nastavili voziti: asfalt, izbrazdana cesta, starogradska jezgra, opatijski Lungo Mare,… Tu i tamo se osjeti poneka rupica na putu, ali jedva. I dalje se vozio jednim prstom.

Makadam i bijeli put – laganica. Kad bi Icon mogao pričati, imam dojam da bi rekao “moj stajling to može podnijeti”. Jednom rukom vožena, uspjela su proći vrlo zahtjevne terene i to uzbrdo!


Amortizacija im je više no odlična. Ono što je specifično za ovaj model – amortizeri su na prednjim kotačima, te u samoj konstrukciji, tako da se kompletna konstrukcija zaljulja na većim neravninama, a beba jedva da išta osjeti.


Prvo sklapanje smo se gledali u čudu, no kad jednom uhvatite, gušt ih je sklapati. Treba svega minuta vremena.

Ovaj model voli minijaturne prtljažnike, čisto usput.

Nekoliko puta sam čula od mama, kako im je sjedište na Mutsy kolicima nisko. Nisam sigurna koliko je to zapravo “nisko”, kad roditelji kupe daleko veća i teža kolica – jer su visoka, a prije godine dana prijeđu na ultra malena kišobran kolica ili buggy, koja su daleko niže od ovakvih, pri samom tlu.
Iz iskustva: maleni hodači se vole sami penjati u kolica, i upravo ova visina (koja je prosjek) im je praktična.

Savjet plus: original Mutsy zimska vreća je super izbor, jer ima stražnju stranu koja spriječava klizanje, te tako stoji čvrsto priljubljena uz sjedište.
Pa da zaključimo ovu priču – Mutsy je napravio pun pogodak s Icon-om, olakšavajući roditeljima život kroz inovativno sklapanje te maksimalnu praktičnost, a dizajnom su vrlo privlačna, jednostavno elegantna, s puno high-end detalja.

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Adapteri za autosjedalicu (Maxi Cosi tip utora – odgovaraju i za nekoliko drugih brendova)
 • Zimska vreća
 • Torba za previjanje
 • Suncobran
 • Pokrivka za shopping košaru
 • Kišna navlaka za košaru za novorođenče
 • Kišna navlaka za sjedište
 • UV navlaka za sjedište (zaštita od komaraca)
 • Mrežica protiv komaraca za košaru za novorođenče
 • Držač za bocu*Sponzorirani no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja na određen vremenski period. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Ovim putem se zahvaljujemo Baby Centru koji nam je maksimalno izašao u susret s ovom posudbom!

9 thoughts on “Recenzija: Mutsy Icon”

 1. Ova kolica su mi jedna od ljepsih. A uz tvoje objasnjenje toliko toga se nauci.. Svoje buduće mame sam uputila na pravo mjesto ❤️

  Reply
 2. Zna netko gdje ih se može vidjeti uživo u Zagrebu i okolici?
  Na webu babycentra pise da ima u Rijeci, ali nije mi bas uz put 😃

  Reply
   • A stanu li u auto iza suvozackog sica, bez da ga se pomakne skroz naprijed pa sa nitko ne moze sjesti. To me u biti najvise zanima. Moze i bez kotaca, samo da nije gepek jedina opcija…

    Reply
    • Mislim da bi mogla, da. Ovisi sada koliko prostora ima, kad se sjedište skroz pomakne. Ali dimenzije su svakako obećavajuće.

     Reply

Leave a Comment