Recenzija: Leclerc Magicfold Plus

*Sponzorirana, no ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA
Marka: Leclerc
Model: Magicfold Plus
Tip: mala putna kolica
Zemlja porijekla: Nizozemska
Supermoći: ultra kompaktna kolica s “auto-fold” sklapanjem

Za Leclerc (Leclerc Stroller Company = LSC) je rijetko tko čuo. Oni su jedna, u potpunosti nova, firma na tržištu, koja ima samo jedan cilj: promijeniti tržište baby opreme kakvo sada imamo. Neumorno rade na inovacijama, koje bi nama – roditeljima – olakšale svakodnevicu! Kao što možete i pretpostaviti, testirali smo njihova kolica. Kakva su? Da li su stvarno inovacija? Što ih čini posebnima? Nastavite čitati… 😊

ZA

 • Sklapanje i rasklapanje jednom rukom u jednom potezu
 • Udobno podstavljeno sjedište sa spuštanjem na klik
 • Sigurnosni pojas na magnet
 • Visoka nosivost
 • Prikladna za putovanja avionima
 • U detalj osmišljeni dodaci

PROTIV

 • Krov srednje veličine

TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Buggy: 6.6 kg

Nosivost

 • Nosivost: 22 kg
 • Košara za stvari: 3 kg
 • Košara za novorođenče: 9 kg

Dimenzije

 • Sklopljena: 56 x 24 x 47 cm
 • Rasklopljena: 101.5 x 61 x 47 cm
 • Visina ručke: 101.5 cm
 • Visina sjedišta: 44 cm
 • Dubina sjedišta: 22 cm
 • Širina sjedišta: 32 cm
 • Dio za noge: 16 cm
 • Kompletna duljina u ležećem položaju: 80 cm

Kotači

 • Prednji 13 cm
 • Stražnji 15 cm

KONSTRUKCIJA

Ultra lagana, no iznimno čvrsta konstrukcija s amortizacijom na sva četiri kotača? Da, ali to nije razlog zašto se zove Magicfold.

Taj naziv dolazi od magičnog načina sklapanja. Dovoljno je jednom rukom pritisnuti dva gumba i gurnuti kolica od sebe (prema naprijed), sve ostalo ona odrade sama! Nema saginjanja, dizanja kolica s poda, pridržavanja s drugom rukom dok dijete vrišti u autu. Točnije, sve se može obaviti dok držite svoje najdragocjenije u rukama. Bez po muke. It’s a kind of magic 😉

Još lakše ih je rasklopiti. Jednom rukom potez prema sebi i hop! To je to. (Video sa svim mogućnostima je tu!)


Ok, sada kad smo se zagrijali s posebnostima, idemo na još malo detalja.
U usporedbi s konkurencijom, Magicfold Plus ima sasvim pristojnu veličinu kotača. Prednji su 13 cm promjera, a stražnji 15 cm. U svijetu buggy-ja, to je negdje između kolica srednje veličine i putnih modela. Rame uz rame s (do sada) najboljima. Ako ste čitali druge recenzije, zasigurno znate na koja se referiram. Magicfold Plus, kao što sam navela, ima amortizaciju na sva četiri kotača.

Sva 4 kotača je moguće odvojiti od konstrukcije, jednim klikom, radi lakšeg održavanja. Prednji kotači imaju opciju zaključavanja za grublje terene.
Prije putovanja svakako provjerite dimenzije dozvoljene u aviokompaniji s kojom idete, jer se razlikuju.


Težinom su u perolakoj kategoriji, pogotovo kad se uzme u obzir da se u dva klika pretvaraju u 3u1 sistem. Sa svojih 6.6 kg, vrlo su laka za nošenje, za što možete iskoristiti prečku koja dolazi uz njih.

Kočnica je nožna i nalazi se na sredini stražnjeg dijela konstrukcije. Prilično je velika i izrazito čvrsta, što također nije skroz tipično za kolica te veličine. Za zakočiti ili otpustiti kočnicu, dovoljan je jedan klik. Može i u štiklama ( hešteg reklamiprijateljica).


Ručka za upravljanje se nalazi na 101.5 cm mjereno od poda, i fiksna je. Poliuretanska, jednostavno za održavanje, zahvalno za sve vremenske uvjete.

Košara za stvari je vrlo prostrana, otvorenog je tipa i lako dostupna sa svih strana. Ako je vjerovati deklaracijama, nosivost joj je 3 kg. Mi smo je testirali na 5, s time da je Smajlić tada težio oko 13 kg, tako da nismo premašili ukupnu nosivost od 25 kg (sjedište + košara za stvari).

Unutra stane jedna papirnata vrećica srednje veličine. Čak i kad se sjedište polegne do kraja, košara je dostupna.


Umjesto nezgrapnih, skupih i lako “izgubivih” adaptera za dodatke – Leclerc-ovci su se sjetili integrirati nosače za dodatke na samu konstrukciju! S lijeve strane se nalazi jedan nosač, s desne dva – jer, žene drage, vruća kava se najbolje nosi sama 😀

Taj detalj mi je posebno dobro sjeo. Bilo da smo koristili torbu za bebu, organizator ili nešto sasvim treće – jednom rukom sam mogla odraditi sve akcije. I opet pri sklapanju nema odvajanja adaptera s konstrukcije, već sve ide u komadu, uvijek spremno za novu šetnju. Magija, zar ne?!

Prečka dolazi u paketu. Otvara se s jedne strane za 180°, ili s obje strane potpuno uklonite. Načinjena je od poliuretana, što je čini iznimno lakom za održavanje, ali i otpornom!

Konstrukcija na nekoliko mjesta ima bijele, reflektirajuće detalje, koji će večernje šetnje učiniti sigurnijima!

Pustila sam šlag za kraj: uz pomoć konektora, u 5 minuta možete imati kolica za blizance ili tandem. Ono što mi je zapelo za oko je da bez obzira na konektore, i blizinu dvaju kolica, prednji kotači NE zapinju.
To je detalj koji me do sada odbijao od drugih modela s istom mogućnošću, jer im se prednji kotači sudaraju prilikom vožnje.

SJEDIŠTE

Prostrano i udobno sjedište Magicfold Plus-a ima sve što možete zatrebati – krov sa zaštitnim faktorom 50+, potpuno ravan ležeći položaj s regulacijom na klik, te podesivi dio za noge.


Nagib se podešava jednim jednostavnim klikom u tri različite pozicije, a ono što će nekima biti vrlo bitno: sjedeći položaj je skoro pa skroz uspravan, izgleda vrlo udobno!

Sjedište, kada je potpuno polegnuto, ima duljinu od 80 cm. Sam naslon je prosječne visine, 44 cm, no još je puno prostora do krova, tako da i visoka djeca stanu bez problema.


Sigurnosni pojasevi su u 5 točaka, no moguće ih je koristiti i u 3 točke. Njihova posebnost je da su na magnet! Umetne se bedreni u rameni dio pojasa, magnet spoji ta dva dijela i to je to. A za otvoriti je potrebno pritisnuti na gumbiće na glavnoj poveznici (s dva prsta doslovno) i magneti se otpuste.

Naramenice imaju reflektirajuće detalje, za veću sigurnost u prometu.


Krov je sastavljen od 3 panela, s vizirom, te dodatnim panelom na zip, kojeg krasi ventilacijska mrežica. Tu dolazim do jedine zamjerke – voljela bih da je trun dublji. Na idealnoj je visini, kad se rastvori zaista pokriva dosta, a za vruće ljetne dane je moguće otvoriti kompletan naslon, radi bolje fluktuacije zraka.

Na prvom panelu se nalazi i peekaboo prozorčić. I to nije sve – krov ima 600D sloj, dakle, vodonepropusni čvrsti poliester s UV50+ zaštitom! Da li ste za to do sada čuli? Ja ne…


Za malene umorne nožice, tu je i footrest, koji daje dodatnih 16 cm dubine sjedećem dijelu. Moguće ga je podesiti u 2 položaja, pazi sada ovo: samo jednom rukom. Poluga za podešavanje položaja je točno na sredini samog footrest-a s donje strane, maksimalno “user-friendly”!


Materijal je vrhunske kvalitete i vrlo jednostavan za održavanje – dovoljna je povremeno proći vlažnom krpicom, sve odlazi! Sve navlake su perive na 30 (na što je manje moguće okretaja, bez omekšivača, i jasno bez sušilice).

U međuvremenu su izašle dvije nove kolekcije – Hexagon i Influencer. Točno znam koja bi sada izabrala, a Vi?!

Dodaci koje smo testirali

Osim što dolaze u original torbi za transport, te s kišnom navlakom, na testu je bila i torba za mamu i bebu, organizator te držač za čašu (čitaj: kavu). (Klikni za video)

Već sam spomenula kako su svi prihvati za dodatke integrirani na samoj konstrukciji, tri prihvata da budem precizna. Moguće je istovremeno imati organizator i držač za čašu kraj sebe, primjerice.

Torba za mamu i bebu je jako prostrana, uz nju dolazi i podloga za prematanje bebe u istoj boji, te dugi remen za nošenje preko ramena.

Napunili smo je s 3 platnene pelene, vlažnim maramicama, kutijom s keksima, bočicom vode, duplim setom robe i dvije zvečke, i još bi toga stalo. Sve se može uredno sortirati po džepovima, tako da nema nereda, vađenja svega van da bi se našla određena sitnica. Pregledno, uredno, praktično.


Uz organizator dolazi i malena torbica za putno pakiranje vlažnih maramica. Pošto mi ta malena pakiranja ne koristimo, unutra smo stavili maleni blok i bojice za starije dečke 😊 Zadnji put smo organizator koristili s Joie Litetrax (otprilike stoljeće unazad), a definitivno je najbolji dodatak kolicima koji možete imati!

Leclerc-ov organizator ima pregrađenu unutrašnjost na čičak – u potpunosti prilagodljivo svim potrebama. Stane: mobitel, novčanik, bočica s vodom, maramice, zvečka (odjednom).


Držač za čašu je vrlo jednostavan za korištenje: klik stavite, klik maknete. Podržava klasične 0.5l boce, standardne čaše za to-go kavu, bebinu bočicu na kljun… Moguće je ostaviti ga na konstrukciji, ne smeta pri sklapanju.

Eh da, držač za čašu je uključen u cijenu samih kolica, kao i transportna torba, te kišna navlaka!

KAKVA JE VOŽNJA?

Nakon unboxing-a sam ga sklopila i rasklopila bar 10 puta. Svaki put sam se iznova čudila, oduševila i razveselila. Znam, auto-fold ima još nekoliko modela kolica. Isprobala sam dva malena buggy-ja koja isto to nude, ali je sistem bio loš, mehanizam je bio kao… nedorečen, i dosta je zapinjalo. Nakon takvih iskustava, očekivala sam slično i od ovih kolica, ali to se nije dogodilo.

Magicfold Plus je kod nas bio skoro dva mjeseca, a u to vrijeme smo ga sklopili i rasklopili barem 60 puta (ako ćemo računati da smo samo jednom dnevno išli u šetnju, a naravno da je to bilo daleko više i češće). Kolica su otišla drugoj bebi, i u kontaktu sam s tom mamom – ni dan danas ne pokazuju znakove posustajanja.

Jednostavno rečeno, Leclerc je odradio posao kako treba – Magicfold Plus zaista ima besprijekoran auto-fold sistem sklapanja!


Vozili smo ga svuda. Na gradskim površinama je malo čudo, bez imalo okolišanja. Travnate površine smo odradili bez muke, i tu se najbolje vidjela amortizacija. Niti pretvrda, niti suviše meka, baš kako treba. Muž i ja smo u nekoliko navrata komentirali da zaista parira najboljim buggy-ima na tržištu.

Provozali smo se i po bijelom putu, bez zapinjanja i poteškoća. S grubljim putevima, krupni šljunak i slično, nije u ljubavi. Ali tu pričamo o putevima na koje se ide s terencima, kakve čak i full-size kolica jedva izdrže.

Ukupan dojam – više no zadovoljna. Zaista jesu ono za što se predstavljaju. I više od toga. (Dokazni materijal)


Vjerojatno već znate da je Smajlić malo izbirljiv oko vrste sjedišta, ne prihvaća poluležeći položaj, no u Magicfoldu je bio zadovoljan, nije se žalio. Baš naprotiv, samoinicijativno je sjedao unutra, a u par navrata i zaspao! Tako da smo se pošteno izvozili 😀

Priznajem da mi je bilo žao kada je došlo vrijeme rastanka – lako se čovjek navikne na tu lakoću korištenja… i organizator!
Zaključak? Iskrene preporuke.

Leclerc Magicfold Plus su malena putna/gradska kolica maksimalno podređena krajnjem potrošaču. Sve i jedan detalj na njima je pažljivo osmišljen, kako bi služio nama, a pritom pružaju prilično visok stupanj udobnosti bebama.

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Adapteri za autosjedalicu – jaje
 • Adapteri za košaru za novorođenče
 • Košara za novorođenče
 • Dodatak za drugo dijete – Wheeled board
 • Konektori za spajanje dva Magicfold Plus/Sport-a
 • Zimska vreća (De Luxe/Polar/Spring)
 • Prekrivka za noge
 • Mrežica za insekte
 • Navlaka za vjetar
 • Organizator
 • Torba za mamu i bebu

 

Skoro pa sve dijelove kolica je moguće zasebno naručiti zasebno iz Leclerc webshop-a, a kupnjom svakako dobivate 2 godine garancije na proizvod!

*Sponzorirani, no ne plaćeni sadržaj – dokumentirana posudba na određeno vrijeme od strane Leclerc Stroller Company. Recenzija sadrži autorova osobna (koliko je god više moguće – objektivna) razmišljanja, kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Ovim putem se zahvaljujemo LSC na povjerenju i divnoj komunikaciji! www.leclercbaby.com

20 thoughts on “Recenzija: Leclerc Magicfold Plus”

 1. Postovana, molim pomoc…koja je razlika izmedu magic fold i influencer kolica? Samo u dizajnu ili?Hvala puno

  Reply
 2. Poštovana, da li se navedena kolica mogu koristiti za novorođenčad obzirom da piše da se mogu skroz polegnuti? Hvala, lp

  Reply
  • Uz njihovu košaru za novorođenče, apsolutno 😊 samo sjedište, ja osobno ne bih, ili barem uz nekakav umetak. Leclerc Košara je prema roditelju, jako je prostrana i udobna, tako da je toplo preporučam.

   Reply
  • Hej draga! Ovako: odvojite ramene od bedrenih remenčića (jedan u drugi se umetne inače), te samo dijelove koji imaju magnet spojite kao inače i stavite kopču 😉 Ako slučajno nije jasno, recite, pa ću probati staviti na Story!

   Reply
 3. Da, jasno mi je za novorođenče, i uzeli bi košaru. Više mi je pitanje praktičnosti za kasnije, 6+ mjeseci, kada počne koristiti sportski dio. Većina drugih 3u1 kolica može okrenuti sportski dio prema onome tko gura kolica, Leclerc ne može, obzirom da je sportski dio fiksan. E sad, pošto nam je prvo dijete, uopće nemam ideju koliko je to bitno – hoće li sa 6+ mjeseci već biti OK da je samo prema naprijed i hoće li to što sportski dio ne može biti okrenut prema onom tko gura kolica biti velika mana. Inače su nas kolica oduševila i po jednostavnosti sklapanja, masi, veličini kada su sklopljena, dodacima, sve je top, izuzev tog “problema”. Pogotovo što dosta putujemo, a ova su u autu super, te čak navodno prema recenzijama stanu i u veću torbu za avion.

  Reply
  • Razumijem. Samo, ne postoji univerzalni odgovor. Neka djeca to super prihvate, neka nikako. A to je ono što ne možete znati unaprijed. Leclerc su mala putna kolica, koja imaju mogućnost preobrazbe u 3u1, ali nisu kao klasična 3u1. Od opcija s oba smjera, a da su kompaktna imate: Cybex Eezy S Twist 2+, Cybex Melio te Bugaboo Ant (od kvalitetnijih opcija). Srednje veličine ih ima daleko više (tu spadaju npr Mamas&Papas Strada, Bugaboo Bee, Nuna Triv). Ako ste i dalje u nedoumici, javite se slobodno putem inboxa fejs/insta, poslati ću vam upitnik, pa da vidimo što bi vam najbolje služilo.

   Reply
 4. Poštovana,

  Imam pitanje u vezi organizatora. Ima li neki remen koji mogu koristiti za nošenje kad ga skinem sa kolica i mogu li se kolica sklopiti i sa organizatorom na njima? Hvala

  Reply
  • Hej draga Martina, hvala na upitu! Sklapanje ide s organizatorom bez problema, no remena se ne sjećam. Čini mi se da ima kukice kroz koje bi se neki univerzalni mogao provući. Ali one trakice, koje idu na kolica, definitivno nisu za nošenje. Ja sam ga znala uzeti u ruke, beba u nosiljku, kolica u drugu ruku i pravac treći kat 😊

   Reply
 5. Pozdrav, zanima me da li beba od 5 mjeseci moze u sportsko sjedalo, imamo i kosaru al je vise polegnuta pa bih sada da malo vise gleda pa ne znam da li smijem da je stavljam u sportski dio?

  Reply

Leave a Comment