Recenzija: Kinderkraft Allroad

*Sponzorirana, ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA
Marka: Kinderkraft
Model: Allroad
Tip: kompaktni terenac
Zemlja porijekla: Poljska
Supermoći: jednostavnost korištenja

Kinderkraft je mlada, no prilično poznata firma na našem tržištu, prvenstveno zbog pristupačnih cijena, te širokog raspona proizvoda. 2011.godine su započeli s radom, a čini mi se da sam nabrojala preko 20 modela kolica! 2015.godine sam imala priliku isprobati njihov Moov, a sada je došao red i na jedan od novijih modela, Allroad.
Zanimaju vas specifikacije? Nema problema, to ćemo prvo!

ZA

 • Prostrano sjedište s oba smjera vožnje
 • Odlično vladanje na terenima
 • Jednostavna za korištenje, robusna i pouzdana
 • Dubok, izdašan krov
 • Podesiva ručka
 • Lako održavanje

PROTIV

 • Sklopljena ne stoje samostalno
 • Košara za stvari je nešto teže dostupna

TEHNIČKI PODACI

Težina

 • 11.6 kg

Nosivost

 • Sjedište: 15 kg
 • Shopping košara: 2-5 kg

Dimenzije

 • Rasklopljena: 111 x 62 x 90 cm
 • Sklopljena: 81 x 62 x 28 cm
 • Visina ručke: 90-111 cm
 • Kompletna duljina sjedišta: 94 cm
 • Visina naslona: 52 cm (58 cm do vrha krova, kada je rastvoren)
 • Dubina sjedišta: 22 cm
 • Širina sjedišta: 35 cm
 • Footrest: 20 cm (29 cm širine)

Kotači

 • Prednji: 18 cm
 • Stražnji: 24 cm

KONSTRUKCIJA

Vrlo čvrsta i pouzdana konstrukcija od metala je samo početak priče. Nju nose 4 jednostruka amortizirana kotača punjena pjenom, tako da nemate brige, kotač se neće probušiti. Između stražnjih kotača, kraj desnog kotača, nalazi se kočnica na klik-klak sistem. Prednji kotači se mogu fiksirati i za vožnje po zahtjevnijim terenima.

Shopping košara je jako velika i prostrana, no nešto glomazno ipak ne možete staviti unutra (npr.punu XXL vrećicu iz dućana), zbog dijelova konstrukcije.

Sklapanje i rasklapanje je iznimno jednostavno. Sve se odvija uz pomoć samo jedne ruke u jednom potezu. Za rasklopiti kolica, potrebno je pritisnuti sigurnosni gumb te glavni gumb i podići kolica prema sebi.

Za sklapanje je dovoljan simultani pritisak na ta dva gumba, te lagano spustite kolica prema dolje.

Preporučujem pridržavanje kolica s drugom rukom, kako se ne bi prednji kraj izgrebao. Kolica ne stoje samostalno, no ako aktivirate kočnicu, stoje bez problema naslonjena uza zid. (Video recenziju možete naći ovdje).

Upravljačka ručka je od umjetne kože, ugodna na dodir i jednostavna za održavanje. Podesiva je uz pomoć gumbića sa strane u 5 položaja – od 90 do 111 cm, što je čini idealnom za skoro sve roditelje.

SJEDIŠTE

Sjedište je vrlo prostrano, te nudi cijela 94 cm ležećeg prostora. Naslon je visine 52 cm i podešava se na klik u 3 položaja, u oba smjera vožnje.

Promjena smjera vožnje je nešto drukčija za razliku od drugih kolica – uz pomoć regulatora nagiba, sjedište stavljate u potpuno okomit položaj, te ga samo dignete s konstrukcije (izvedivo jednom rukom!).

Do samog krova ima još dosta mjesta (dodatnih 5 cm), tako da su super izbor i za visoku djecu. Na uzglavlju je izvezen Kinderkraft-ov logo.

Sigurnosni pojasevi su u 5 točaka, te se kopčaju zasebno. Rameni pojasevi imaju naramenice, radi veće udobnosti – neke mame kažu da im se kližu dosta, mi nemamo isto iskustvo, no valja obratiti pažnju da ih ne izgubite.

Visinu je vrlo lako podesiti klizanjem po trakici, a raspon za podešavanje je ogroman! Toliko da je na najvišoj poziciji naš trogodišnjak (otprilike 99 cm visine) imao još dobrih 5 cm “lufta”. Otpuštaju se jednim klikom na središnji gumb.

Prečka je u rotacijska, za 180. Moguće je izvaditi samo jednu stranu ili cijelu. Materijal je isti kao i na upravljačkoj ručki – umjetna koža, čvrsta, ugodna i pouzdana.

Oslonac za noge , poznat i kao footrest, nudi 4 položaja. Prema gore ide s jednom rukom, a pritiskom na gumbe sa strane ga vraćate u prvotnu poziciju.


Krov je sastavljen od 3 velikodušna panela i vizira, vodonepropustan je i ima zaštitni faktor 50.

Na prvom panelu se nalazi peekaboo prozorčić, te zip ispod kojega je dodatni (treći) panel. A i na njemu je zip, ispod kojega je dodatna ventilacijska mrežica!

Ne samo da pokriva većinski dio sjedišta, nego je i prilično visok i dubok. Jako dobro odrađeno – dijete ima maksimalnu komociju.

Kompletnu navlaku je moguće skinuti za pranje. Slobodno sve stavite u perilicu rublja na 30 stupnjeva, bez omekšivača, te s najmanjim brojem okretaja. Sušite na zraku 😉

Allroad koji smo testirali je u boji “Birds”.

DODACI

Uz kolica stižu i kišna navlaka, mrežica protiv insekata držač za čašu, te navlaka za noge za nešto hladnije dane.

Isprobali smo većinu dodataka, i jako lijepo se slažu s kolicima – kišna navlaka i mrežica su lijepo pripijene, a držač čvrst. Za držač čaše nisu potrebni dodatni adapteri, kopča se već nalazi na samim kolicima (yay!).

Navlaka za noge je super stvar, posebice za vjetar i kišu, jer ne propušta vlagu. Moguće ju je montirati preko skoro pa cijelog sjedišta, a pričvrsti se pomoću drukera koji su na samom sjedištu, ili samo preko prečke.

Za hladnije zimske dane, svakako ubacite i dekicu ispod. Navlaka je više u funkciji “vjetrovke”, nije kao klasična zimska vreća. Kad ju više ne trebate, zarola se uredno, te kao takva zauzima minimalno prostora.

KAKVO JE ISKUSTVO?

Kako je Allroad novi model, izbačen usred korone i svih mogućih lockdown-ova, nisam ga imala prilike gdje vidjeti. Na prvi pogled su mi djelovala kao neka mid-size kolica, ali da budem sigurna, zamolila sam ekipu Babyland-a za test.

Par dana kasnije, na kućnim vratima je stajala velika kutija. To je bila ljubav na drugi pogled! Totalno drukčije sam ih na slici doživjela. Uživo su konkretan komad kolica, taman, reklo bi se.

Prva šetnja nam je bila po snijegu, ni više ni manje. Iskreno, onog trenutka kad sam ih namontirala, kad sam vidjela kako kotači “dišu”, nisam više imala sumnji. Sve terene smo s njima prešli – od asfalta do naših vinograda.

Na zahtjevnijim terenima su bile potrebne obje ruke, radi osjećaja kontrole, no Allroad je opravdao svoj naziv 😊 .

Nakon vožnji po snijegu i kiši smo ih obrisali, i pošpricali s malo WD-a, jer ipak je konstrukcija metalna.

Upravljačka ručka se može visoko podesiti, što će sigurno značiti visokim roditeljima!

Već sam više puta pisala, kako mi bez ruksaka nigdje ne idemo, tako da nam je košara za stvari “lijevo smetalo”. No primijetila sam da bi bilo nešto teže staviti veće, glomaznije stvari u nju, zbog dijelova konstrukcije, koji je okružuju.

Nama to nije smetalo niti najmanje – zimske jakne se bez problema stave, kao i sokići, te igračke za park.

Sjedište me iznenadilo svojom prostranošću. Zaista može akomodirati i veliku djecu, iznad 100 cm visine. Remenčići imaju širok raspon, i sve je na klizanje, dakle – jednostavno. Sve operacije su lako izvedive.

Allroad je 1u1 model, što znači da nema opciju nadogradnje košarom ili adapterima za jaje. Za adaptere nema spasa (možda nas Kinderkraft iznenadi s njima, nikad se ne zna), ALI montirala sam Recaro-v cocoon na njih i odlično je “legao”! Tako da jeste moguće preobraziti ih u 2u1 model, uz pomoć meke košare nekog drugog brenda 😀 .

Ako vam je bitno da dolazi u setu, tu je i model Kinderkraft Evolution Cocoon, s mekom košarom, nešto lakši i manji od Allroad-a.

Za sve one koji su pitali, šta bih ja promijenila na njima, odgovor je: voljela bih da imaju ručku za nošenje. Premda su vrlo kompaktna kad se sklope, fali ili ručka za nošenje, ili mjesto gdje bi se mogla uhvatiti lijepo. Tako bi se jedna ruka oslobodila. Da su to naša kolica, taj dio bih naručila zasebno, jer nama životna situacija to diktira (treći kat, bez lifta).

Jasno, većini to vjerojatno neće biti odlučujući faktor.

Kad se zbroji mogućnost okretanja sjedišta u oba smjera, ravan ležeći, prostranost, kotači za većinu terena… Sada dodajmo u jednadžbu još i sve dodatke, koji dolaze u paketu…

Slobodna sam reći da je Allroad best-buy u svojoj kategoriji. Sva kolica sa sličnim performansama koštaju i duplo više. Za svakodnevne vožnje po prašini i divljini su apsolutno iznad prosjeka, a nude i daleko više komfora od mini kolica.

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Ruksak Molly / Moonpack
 • Mommy bag

*Sponzorirani no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja na određen period. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Ovim putem se zahvaljujem ekipi Babyland-a na ustupku, i divnoj komunikaciji!

Leave a Comment