Ergobaby Metro Plus Deluxe: najkompletnija mala kolica na tržištu

Sponzorirani, no ne plaćeni sadržaj

Majčinstvo je putovanje popločano izazovima, smijehom, suzama i brojnim preokretima. Ako imate tri energična dječaka kao ja, onda znate da je dječja oprema ključna za održavanje ravnoteže (i zdrave pameti). Godinama sam trudila pronaći savršena putna kolica koja će odgovarati svim našim potrebama, i napokon, nakon deset godina i stotina isprobanih dječjih kolica…
Sada je tu novi Metro Plus Deluxe – revolucija u svijetu kolica! Zamislite savršen spoj udobnosti, bezvremenskog dizajna i funkcionalnosti.

Strollericin favorit među malim putnim kolicima Ergobaby Metro
Već sam bila oduševljena prethodnim modelima Ergobaby kolica, ali ova su još bolja od prethodnika. Nego, što ih to razlikuje od prethodnika..?

Razlike između Metro+ i Metro Plus Deluxe

Grafika prikazuje osnovne razlike, no postoji još par detalja:

 • Neznatno povećanje težine od 0.5 kg je posljedica veće košare za stvari, te dodataka uključenih u osnovni paket
 • Tkanina je mekša, ugodnija na dodir
 • Krov je prozračniji
 • Prečka i držač za čašu su sada uključeni
 • Detalji su istaknutiji, što čini kolica još prepoznatljivijima!

Ps. Želiš li vidjeti veće fotke s razlikama – klikni ovdje.

Ergobaby Metro Plus vs Metro Plus Deluxe
Mjere su ostale jednake – njih možete pročitati ovdje.
Ergobaby Metro Plus Deluxe je spoj modernog dizajna s klasičnom elegancijom. Dolazi u dvije bezvremenske boje. Tkanina korištena u izradi sjedišta je specifična – stvorena da traje, uz visoku nosivost od 22 kilograma. S razlogom su jedna od najprepoznatljivijih putnih kolica na našim ulicama.

Certificirana udobnost: Za zdrava leđa naše djece

Jedna od ključnih prednosti Metro Plus Deluxe kolica je njihova udobnost. Sjedalo je prostrano i ergonomski oblikovano, pružajući im udobnost čak i tijekom dužih šetnji.

Naši klinci su često znali zaspati u kolicima (i još se bore tko će u njih za popodnevni “nap”), a mekana tkanina i mogućnost postavljanja u ravan ležeći položaj omogućuju im pravi mali krevetić na kotačima.

Ergobaby Metro Plus Deluxe najudobnija mala kolica

Osim toga, podesivi dio za noge (footrest) je dio samih kolica, i dovoljno je dug za optimalnu podršku malim nožicama. Kako dijete raste, taj dio se spušta, te dijete oslanja noge na prečku koja se nalazi između prednjih kotača.
Pogodan je i za visoke todlere, s obzirom na visoko postavljen krović, te dug naslon. (Model na slici ima 3.5g, preko 100cm i oko 15kg)

Ergobaby Metro Plus Deluxe kolica za veliku djecu ležeći položaj
No, ono što ih čini posebnima je činjenica da su jedina mala kolica koja posjeduju AGR certifikat za zdrava leđa*.

To znači da su dizajnirana kako bi pružila najbolju potporu za leđa i kralježnicu, kako za djecu tako i za roditelje.

Pogledaj kako postići najbolji sjedeći položaj u njima!

Stroll-Family approved

Već sam dobila titulu sektašice 🤭, kad je Metro posrijedi, pa bi bio red objasniti svoje razloge ZA.

Ps. Oni ne moraju biti nužno i vaši razlozi!

Slobodan hod

Premda se sa svojih 156 cm ubrajam među niže ljude, hod mi je izrazito ne-ženstven. U potrebi da stignem visokog supruga i djecu s baterijama u riti, grabim 5 metara jednim korakom.

Većina malih kolica ima nisko postavljenu prečku koja spaja kotače. Upravo to je kod Erga ogroman plus – prečka je visoko, i ne zapinjem o kočnicu. Osim toga, prilagodljiva su po visini, što nam obojima odgovara.

Metro Plus Deluxe kao model za izrazito visoke roditelje

Nježno podešavanje sjedišta

Naša djeca su pravi mali prinčevi, na zrnu kus-kusa. Svako glasno ili naglo spuštanje u ležeći položaj je rezultiralo buđenjem, nakon čega bi bili kao mali zombiji – nervozni, sneni i mrgudasti. Ergovo sjedište se spušta mic po mic.

Evo kako ćeš znati da li je tvoja beba spremna na nešto veći nagib!

Kolica za putovanje lako sklopiva

Praktičnost na svakom koraku

Metro Plus Deluxe dolazi s obiljem praktičnih značajki. Ima prostranu košaru za kupovinu, što je nevjerojatno korisno za mamu troje djece kao što sam ja. Također je kompaktan i lako se sklapa, što ga čini idealnim za putovanja i manje prostore.

Premda imamo ogroman auto, mjesta uvijek nedostaje, posebice kad idemo na ljetovanje. To izgleda kao seoba Huna i Avara, pri čemu Metro zauzima jedva 5% prtljažnika.

Ergobaby Metro Plus Deluxe košara

Održavanje je dječja igra

Mrvice, fleke, masni otisci, pola tone pijeska i razmazana čokolada – znamo kako to biva. Premda imamo pravilo da se u kolicima ne jede, djeca su majstori u pronalaženju načina (čitaj: treptanje okicama i držanje za trbuh uz tihi glasić koji govori “ali…gladan sam.”).

Pogledajte ovaj video!

Održavanje Metro Plus kolica
Ako primijetite da nešto ne štima, ne brinite se, Ergo ima najbolju korisničku podršku upravo u našim krajevima 😉 To je možda trebala biti stavka za sebe, jer su zaista izvanserijski!

Udobnost

Zvuči kao floskula, ali nakon 100-tinjak isprobanih kolica, ova su jedna od rijetkih za koja su se djeca međusobno borila tko će sjesti. U pojedina nisu htjeli uopće, u nekima su negodovali… puno znači imati komad opreme, koji dijete svjesno bira, gdje se osjeća sigurno i ušuškano.

To ne znači da su non-stop bili u njima i vezani, baš naprotiv – Ergo je njihova sigurna oaza kad to sami požele.

Ergobaby Metro Plus Deluxe heroj naše obitelji

Ventilacija kao must-have

Nakon godina istraživanja količine CO2, naglih promjena temperature u kolicima i zasićenosti zraka, ventilacijske otvore smatram nužnim dijelom kolica. Što više ventilacije – to bolje. Mnogi će prvo pomisliti na ljeta i vrućinu, ali ventilacija je od ogromne važnosti i zimi!

Ergo ima cijelo sjedište dovoljno prozračeno, i dodatni mrežasti peekaboo na krovu. Nasuprot mišljenju da će djeci s te strane zimi “puhati”, uz kvalitetnu zimsku vreću – djeca će imati savršen omjer svježeg zraka i topline!

Ergobaby Metro Plus Deluxe ventilacijska mrežica

Kompatibilnost s dodacima

Bilo da se radi o ljetnoj prozračnoj podlozi, zimskoj vreći ili nekom drugom dodatku – Ergo se pokazao kao super fleksibilan komad.

Univerzalni dodaci za Ergobaby Metro Plus Deluxe
I da, bez problema se sklapa s prečkom i podlogom (ili zimskom vrećom!). Video sa sklapanjem ćeš naći ovdje 😎

Ergobaby Metro Plus Deluxe Voksi Urban zimska vreća sklapanje

Dokazano nosi i slona

Izazovna svakodnevica velike obitelji često zahtijeva testiranje granica opreme. Testirali smo ih daleko iznad deklariranog maksimalnog kapaciteta, iz potrebe. Bez obzira na to koliko su bila opterećena, kolica su se pokazala nevjerojatno robusnima i izdržala su sve naše izazove.

Posebice u zadnje vrijeme, dok nam je auto na popravku, a mi u potpunosti ovisni o njima. Metro je naš go-to magarac. 😀

Ergobaby Metro Plus Deluxe nosivost

Čak i kad zanemarimo cijeli “hype” oko ovih kolica, ostaje činjenica da su trenutno jedina kolica na tržištu s certifikatom, koji dokazuje njihovu udobnost.

Premda im mnogi zamjeraju nemogućnost okretanja u smjer prema roditelju, nakon iskustva s troje djece ne bi mi palo na pamet uzeti nešto drugo. Metro bi mi bio više no dovoljan.

Da, nema oba smjera, ali tih prvih dana smo se većinom nosili. Bebe svakako spavaju većinu vremena, a budne trenutke smo koristili za maženje. Smatram da bebi ne bi baš ništa nedostajalo. Ključ je u umjerenosti i bliskosti, a to se odnosi na sve aspekte roditeljstva.

Ergobaby Metro Plus Deluxe kao jedina kolica

Nakon više od 8 godina korištenja cijelog spektra Ergobaby proizvoda, vjerna sam im više nego ikada. Metro Plus Deluxe nadmašuje sva očekivanja i pruža ono što svaka obitelj želi – sigurnost, udobnost i stil. U našoj će obitelji, bez sumnje, ostati do zadnje vožnje!

Ovaj blog post je napisan iz osobnog iskustva i može se razlikovati prema pojedinačnim potrebama i preferencijama. Kolica su testirana u suradnji s Ergobaby Hrvatska, a potom otkupljena – jer smo se zaljubili!
*AGR (“Aktion Gesunder Rücken”) certifikat označava da su Ergobaby Metro Plus Deluxe kolica dizajnirana kako bi osigurala podršku za zdravu posturu i leđa djeteta, što pridonosi općem dobrobiti djeteta.

Ovim putem se želim zahvaliti najnaj 🫶 ekipi, što je uvijek tu za sve nas roditelje, na svakom odgovorenom pitanju i nedoumici, kao i dugogodišnjoj prekrasnoj suradnji. For many years to come, društvo!

Za prekrasne slike zaslužna je ekipa Sonnengrafie.

5 thoughts on “Ergobaby Metro Plus Deluxe: najkompletnija mala kolica na tržištu”

 1. Pozdrav, s obzirom da kolica za par cm prelaze dimenzije ručnog prtljaga u avionu, da li znate da li to pravi problem? Da li prihvataju avio kompanije da se ova kolica deklarišu kao ručni prtljag?
  (Recimo Wizz Air)

  Reply
  • Ovisi. Mnoge kompanije uopće ne puštaju kolica u kabinu, nego ih predate tik pred ukrcaj. Razlog – veličina airbus-a i pretinaca za prtljagu. Svakako ih smijete ponijeti sa sobom besplatno, jer je to bebina prtljaga.

   Reply
    • Da, ako je pretinac iznad glave manji od prosjeka (koji uzimaju u obzir po dimenzijama). Osim toga, dosta aviokompanija ima tendenciju izbaciti to iz prakse, jer se događalo da ljudi ozlijede osobe oko sebe pri rasklapanju kolica po slijetanju.

     Reply

Leave a Comment