Važnost originalnih navlaka za autosjedalice

*Ne sponzorirani, ne plaćeni sadržaj.

Ubrzani ritam suvremenog života često nas tjera da tražimo praktična rješenja koja će olakšati brigu o našoj djeci. Jedno od tih rješenja su i ljetne navlake ili dodatne navlake za autosjedalice. Najčešći su izbor upravo zbog jednostavnijeg održavanja, no i zbog prekomjernog znojenja djeteta. Međutim, pri odabiru ovih dodataka važno je razumjeti da sigurnost vašeg djeteta uvijek treba biti na prvom mjestu.

Besafe iZi Turn iSize sjedalica Strollerica

Navlaka za autosjedalicu kao najpopularniji dodatak

Navlaka za autosjedalicu ima nekoliko ključnih funkcija:

 • Zaštita Sjedala: Navlaka čuva sjedalo autosjedalice od mrvica, mrlja i svega između, čime olakšava čišćenje i održavanje autosjedalice čistom.
 • Udobnost: Ljetne navlake pružaju dodatnu mekoću, čineći vožnju ugodnijom za vaše maleno putovanje.
 • Ventilacija: Posebno ljetne navlake doprinose boljoj ventilaciji, sprječavajući pregrijavanje i čineći vožnju ugodnijom za dijete.
 • Estetski Dodatak: Pojedini proizvođači su otišli korak dalje, te proizveli navlake prilagodljive vlastitom stilu!
Besafe navlaka ljetna stretch
*Slika je vlasništvo BeSafe-a, te se koristi uz dozvolu

Original dodatak za sjedalicu, ili nasumičan izbor – šta je bolje?

Kao roditelji, često smo skloni tražiti dodatke koji će unaprijediti udobnost i izgled autosjedalice. No, važno je istaknuti da je najbolja praksa koristiti samo originalne dijelove, uključujući ljetne navlake ili dodatne, koje su dizajnirane i testirane zajedno s autosjedalicom – od strane proizvođača.

Besafe Stretch ljetna navlaka
Slika je vlasništvo BeSafe-a, te se koristi uz dozvolu

Evo pet ključnih razloga zašto trebate preferirati originalne dijelove:

 • Optimalno prianjanje: Originalne navlake dizajnirane su uzimajući u obzir specifičnosti svake autosjedalice, osiguravajući optimalno prianjanje i pravilnu funkcionalnost.
 • Rigorozna testiranja: Proizvođači originalnih dijelova provode rigorozna testiranja kako bi osigurali da njihovi proizvodi zadovoljavaju visoke sigurnosne standarde.
 • Skladnost s autosjedalicom: Originalne navlake osiguravaju da autosjedalica pravilno funkcionira i pruža maksimalnu sigurnost tijekom vožnje.
 • Izbjegavanje nepotrebnih rizika: Korištenje neoriginalnih dijelova može dovesti do smanjenja sigurnosti autosjedalice, jer takvi proizvodi nisu testirani u skladu s istim standardima kao originalni dijelovi.
 • Preporuke proizvođača: U slučaju nedostatka originalnih dijelova, obavezno kontaktirajte proizvođača i pitajte koje dodatke preporučuju te zašto. Proizvođači su najbolje informirani o kompatibilnim proizvodima koji neće ugroziti performanse autosjedalice.
Besafe Voksi podloga testirana
Slika je vlasništvo BeSafe-a, te se koristi uz dozvolu

Postoje li kredibilni izvori za ove navode..?

Besafe sjedalica Stretch ljetna navlaka i magneti

Unutar Europe postoje različite organizacije i udruženja koja se bave sigurnošću u prometu i pravilima vezanim uz autosjedalice. Neki od ključnih igrača u ovom području u Europi uključuju:

 1. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme): Euro NCAP provodi testiranja sigurnosti vozila, uključujući i sigurnost djece u vozilima. Njihove ocjene mogu pružiti korisne informacije o sigurnosnim karakteristikama različitih automobila. Više informacija možete pronaći na njihovoj web stranici: Euro NCAP
 2. FIA (Fédération Internationale de l’Automobile): FIA je svjetska automobilistička federacija koja promiče sigurnost u prometu. Nacionalni klubovi FIA-e, poput ADAC-a u Njemačkoj, također pružaju informacije o sigurnosti djece u automobilima. Provjerite web stranicu FIA-e: FIA
 3. European Child Safety Alliance: Ova organizacija fokusira se na sigurnost djece širom Europe. Njihove smjernice i informacije mogu pružiti korisne savjete o sigurnosti djece u prometu. Više informacija možete pronaći na njihovoj web stranici: European Child Safety Alliance
 4. European Commission – Road Safety: Europska komisija također ima odjeljak posvećen sigurnosti u prometu, uključujući informacije o sigurnosti djece u vozilima. Posjetite njihovu web stranicu: European Commission – Road Safety

Pratiti smjernice ovih organizacija i redovito se informirati o najnovijim standardima sigurnosti može vam pomoći da održavate najviše standarde sigurnosti prilikom putovanja s djecom.

Besafe Stretch mesh tkanina
Opcija B: Kupovina sjedalice s prozračnom tkaninom je svakako pametan ulog!

Ukratko, držite se originalnih navlaka kao što biste se držali kave ujutro – čini čuda i čini da sve teče glatko 😉 Budimo odgovorne mame (i tate), i neka svaka vožnja bude sigurna i ugodna!

Zanima li vas lista dozvoljenih dodataka, ili pak onih… koji se ne bi trebali naći na vašoj shopping listi..?

Vaša Strollerica

Leave a Comment