Recenzija: GB Qbit+ All-City

*Ne sponzorirana, ne plaćena REKLAMA.

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: GB

Model: Qbit+ All-City

Tip: kompaktni buggy

Zemlja porijekla: Njemačka

Supermoći: ultra kompaktna gradska kolica

Sestrinske firme: Cybex, Evenflo, Urbini

Slični modeli: Qbit+ All-TerrainGB je skraćenica za Goodbaby – multinacionalnu firmu koja je savršen spoj azijske i zapadnjačke kulture. Na tržištu su od 1989-te godine, a statistički od 2009-te godine svaka treća prodana kolica su upravo njihova (diljem svijeta!). Još jedna vrlo zanimljiva informacija je da drže Guinness-ov rekord s najmanjim kolicima na svijetu – Pockit, manjem bratu Qbit-a.
Qbit+ All-City Fashion Edition smo imali na posudbi, a kako se pokazao u praksi, možete pročitati u tekstu ispod!

Zanimaju vas specifikacije? Nema problema, to ćemo prvo!

ZA

 • Sklapanje i rasklapanje jednom rukom u jednom potezu
 • Jednostavna za rukovanje
 • Pouzdani i kvalitetni kotači
 • Prostrana shopping košara s oprugom
 • Uz adaptere se pretvara u 3u1 sistem


PROTIV

 • Nešto tvrđa amortizacija
 • Nije moguće fiksirati prednje kotače (jer nisu predviđena za grube terene)
 • Peekaboo otvori su plastificirani – teže je za vidjeti bebu jer su sa strane


TEHNIČKI PODACI
Težina

 • 7.5 kg


Nosivost

 • Sjedište: 17 kg
 • Shopping košara: 5 kg


Dimenzije

 • Rasklopljena: 106 x 42 x 84 cm
 • Sklopljena: 58 x 42 x 24 cm
 • Visina ručke: 106 cm
 • Kompletna duljina sjedišta: 83 cm
 • Visina naslona: 46 cm (60 cm do vrha krova, kada je rastvoren)
 • Dubina sjedišta: 23 cm
 • Širina sjedišta: 32 cm
 • Footrest: 15 cm


Kotači

 • Prednji: 15 cm
 • Stražnji: 16.5 cm


PRETHODNE VERZIJE
Qbit+ All-City ima čak dva prethodnika – Qbit i Qbit+.


Qbit je bio za 2 cm niži model s 7.1 kg, te je bio kompletan u jednoj boji, s peekaboo prozorčićem na samom vrhu, i bez potpuno ravnog ležećeg položaja.
Qbit+ je nudio i ravan ležeći položaj, te težio 7.6 kg uz visinu od 106 cm. Oba navedena modela su imala dvostruke prednje i stražnje kotače.


Qbit+ All-City te Qbit+ All-Terrain su verzije od 2019-te godine na dalje. Peekaboo prozorčić ih odaje – na novoj verziji se nalazi sa strane (na slikama su posebne edicije, jedino one nemaju peekaboo sa strane).

Razlika je u kotačima: All-City ima jednostruke prednje kotače, dok All-Terrain ima i dalje dvostruke, te prednji kotači imaju opciju fiksiranja za grublje terene.
Osim toga, GB lansira i posebnu Fashion Edition kolekciju, s drukčijim materijalom, te dodatnim otvorom za ventilaciju, koji se proteže kompletnim stražnjim panelom kolica. Šlag na kraju – na novim verzijama je povećana i maksimalna nosivost kolica sa 17 na 22 kg.

KONSTRUKCIJA
Vrlo čvrsta i pouzdana konstrukcija od aluminija od svega 7.5 kg je samo početak priče. Nju nose 4 jednostruka kotača, i sva četiri imaju amortizaciju.

Između stražnjih kotača, točno na sredini, nalazi se kočnica na klik-klak sistem.

Prednji kotači se ne mogu fiksirati za grublje terene, no ova kolica su svakako namijenjena za vožnje gradom – kako i sam naziv aludira.

Kotači su odvojivi, radi lakšeg održavanja.


Između prednjih kotača je plastični dio, koji služi kao oslonac za noge većoj djeci.


Shopping košara je dio same konstrukcije. Nosivost joj je 5 kilograma, a za bolju dostupnost te jednostavnije korištenje, ima integriranu oprugu. Opruga omogućava košari da se vrati na poziciju, nakon što je spustite prema dolje.

Otprilike stane jedna vrećica srednje veličine (papirnata). Dostupna je sa svih strana, čak i kad je sjedište spušteno u ležeći položaj.


Sklapanje i rasklapanje je iznimno jednostavno. Sve se odvija uz pomoć samo jedne ruke u jednom potezu.

Za rasklopiti kolica, potrebno je pritisnuti sigurnosni gumb te glavni gumb i podići kolica prema sebi.


Nekoliko roditelja se žalilo, kako im se kolica sklapaju sama od sebe za vrijeme vožnje. Naime, Qbit+ ima dvostruki mehanizam, te oba moraju “kliknuti” na mjesto, da bi se kolica pravilno otvorila.

Da budete sigurni da je sve korektno izvedeno – tu su i indikatori sa strane na zglobu. Potrebno je kolica skroz povući prema sebi, a zatim lagano vratiti nazad, kako bi sve sjelo na svoje mjesto.


Za sklapanje je dovoljan simultani pritisak na ta dva gumba, te lagano spustite kolica prema dolje. (Video recenziju možete naći ovdje).

Kako biste izbjegli grebanje plastičnog oslonca za noge, koji se nalazi između prednjih kotača, pri sklapanju privucite kolica k sebi – stoje sama kad se sklope!
Upravljačka ručka je od umjetne kože, ugodna na dodir i jednostavna za održavanje. Sa svojih 106 cm visine, odlična za sve roditelje, bilo niske ili visoke.

Klikni ovdje za video recenziju.

SJEDIŠTE
Sjedište je vrlo prostrano za ovaj tip kolica, te nudi cijela 83 cm ležećeg prostora. Naslon je visine 47 cm i podešava se na trakicu, što znači da nudi bezbroj mogućih položaja.

Do samog krova ima još dosta mjesta, tako da su super izbor i za višu djecu. Na samom uzglavlju je integrirani meki jastučić.


Sigurnosni pojasevi su u 5 točaka, prišiveni su uz samo sjedište. Nije ih moguće koristiti samo u 3 točke (osim ako ne izvučete ruke iz ramenih i olabavite iste). Rameni pojasevi imaju naramenice, radi veće udobnosti.

Visinu je vrlo lako podesiti klizanjem po trakici. Otpuštaju se jednim klikom na središnji gumb.


Oslonac za noge , poznat i kao footrest, nudi 2 položaja. Prema gore ide s jednom rukom, a pritiskom na gumbe s donje strane ga vraćate u prvotnu poziciju.


Prečka je u potpunosti rotacijska. Moguće je izvaditi samo jednu stranu ili kompletnu, za dodatni prostor. Materijal je isti kao i na upravljačkoj ručki – umjetna koža, čvrsta, ugodna i pouzdana.


Krov je sastavljen od 3 prilično velikodušna panela, bez skrivenih dijelova. Na njemu se sa strane nalaze i prozorčići za vidjeti bebu. Tu dolazimo do jednog malog nedostatka: ventilacijska mrežica je plastificirana, tako da u konačnici nije ventilacijska, te je kroz plastični dio malo teže za vidjeti bebu, primjerice ako je sunce.


Zašto kažem maleni nedostatak – jer Fashion izdanje ima kompletan stražnji panel presvučen mrežicom, tako da ljetne vrućine nisu problem, ima i više no dovoljno strujanja zraka.

Kod klasičnog modela te mrežice nema, tako da u tom slučaju jeste manjak. Stražnji panel se otvara i zatvara na čičak.


Kompletnu navlaku je moguće skinuti za pranje, kao i krov. Slobodno sve stavite u perilicu rublja na 30 stupnjeva, bez omekšivača, te s najmanjim brojem okretaja. Hoćemo ih očistiti zajedno? Klikni da vidiš postupak!
All City koji smo testirali je u boji “Vanilla Beige”.

KAKVA JE VOŽNJA
Isprobali smo Qbit+ All-City po svim, nama dostupnim, terenima. Asfalt, travnate površine, bijeli put, starogradske jezgre, i realno po svemu ide (video je tu). Međutim, primijetila sam da ima nešto tvrđu amortizaciju. Osobno im to nisam uzela za zlo, jer su pošteno deklarirana kao kolica za grad, tako da mi je sve drugo što smo prošli bilo samo plus.


Konstrukcija im je zaista čvrsta i stabilna, podjednako lako se voze sa 7 ili 20 kg tereta. Ručka je na 106 cm visine, što će zasigurno odgovarati i višim roditeljima.


Sjedište je dovoljno prostrano za todlera od 90-ak cm visine. Posebno sam zadovoljna bila sigurnosnim sistemom, jer ga nije moguće fizički odvojiti od sjedišta, tako da je sigurnost zagarantirana!

Sve se vrlo jednostavno podešava, jedino je sporna zimska vreća, za koju bi bilo idealno da ima prorez po visini naslona, tako da se remenčići samo provuku.


Sklapanje i rasklapanje je jedno od najjednostavnijih među kolicima te veličine, a sklopljena bez problema stanu između prednjeg i stražnjeg sjedišta u automobilu.


Pošto sam isprobala sve dosadašnje verzije, barem nakratko, mogu reći da mi je All City definitivno najdraži, te se najlakše vozi (i pritom najmanje čuje).

Ogroman plus je i ventilacijska mrežica na Fashion ediciji, koja se proteže cijelom stražnjom stranom kolica. Ovakva kolica se najčešće kupuju kao druga, posebice za ljeto i putovanja, tako da to smatram vrlo korisnom karakteristikom.


Kad tome dodamo i činjenicu da ih je moguće koristiti kao 3u1 sistem, odličan im je omjer uloženog novca za dobiven proizvod.

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Kišna navlaka
 • Adapteri za autosjedalicu
 • Adapteri za košaru za novorođenče
 • Cot S košara za novorođenče
 • Zimska vreća


*Ne sponzorirani sadržaj. Ova kolica smo dobili na posudbu od dragih poznanika, kada je njihovo dijete “preraslo” ista. Recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda.

7 thoughts on “Recenzija: GB Qbit+ All-City”

 1. Predivno izgledaju na slikama s tim koznim detaljima 😍😍😍 meni je nesto na prvu smetalo kod sklapanja i rasklapanja, a pomalo i tezina…kad zivis na 4. bez lifta, svaki gram je vazan. Svakako, odlicna recenzija ❤

  Reply
  • Uh, razumijem! Mi smo na trećem katu, pa isto tako gledam na detalje kad sam solo s njima. Dok je muž doma, sve ide 🤭😅 bitno je da ste našli ona koja vama najbolje odgovaraju!

   Reply
 2. Poštovana, možda znate da li postoji stranica sa koje bi se narucila nova presvlaka za kolica. Mi bi mijenjali boju za novu bebu. Znaci konstrukcija je odlicna, samo bi mijenjali presvlaku.
  Ukoliko imate info bila bih zahvalna.

  Reply
  • Mislim da ta opcija više ne postoji, s obzirom na to da je GB izašao s EU tržišta. Sada je to sve Cybex, za EU. Eventualno iz druge ruke, uz malo sreće… nova, jako teško do nikako.

   Reply

Leave a Comment