Recenzija: Cybex Eezy S Twist 2 Plus

*Sponzorirana, ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Cybex

Model: Eezy S Twist 2+

Tip: kompaktni buggy

Zemlja porijekla: Njemačka

Supermoći: minijaturna kolica full-size karakteristika

Sestrinske firme: GB, Evenflo, Urbini

Slični modeli: Cybex Eezy S Twist/ Twist+ / Twist 2Uz Beezy (detaljna recenzija je tu!), stigao je i novi Eezy S Twist 2+, također iz obitelji Cybex. Ove dvije godine su napravili veliki “boom” s poboljšanjima dosadašnjih modela! Sve što sam zamjerala prvoj verziji Twista, dorađeno je na novom Twist 2+.

Zanimaju vas razlike između prethodnog i sadašnjeg modela? Ili pak između “Plus” verzije i običnog Twist2…?

Nema problema! No, prvo tehnički podaci:
ZA

 • Sklapanje i rasklapanje jednom rukom u jednom potezu
 • Jednostavna za rukovanje
 • Najveći kotači za ovaj tip kolica
 • Rotirajuće visoko sjedište
 • Veliki krov
 • Uz adaptere se pretvara u 3u1 sistem


PROTIV

 • Nema peekaboo prozorčića
 • Nema dodatnu ventilaciju (s mrežicom)


TEHNIČKI PODACI
Težina

 • 8.6 kg


Nosivost

 • Sjedište: 22 kg
 • Shopping košara: 5 kg


Dimenzije

 • Rasklopljena: 105 x 45 x 80.5 cm
 • Sklopljena: 68 x 47.5 x 30.5 cm
 • Visina ručke: 105 cm
 • Kompletna duljina sjedišta: 92 cm
 • Visina naslona: 52 cm
 • Dubina sjedišta: 23 cm
 • Širina sjedišta: 27-30 cm
 • Footrest: 17 cm


Kotači

 • Prednji: 17 cm
 • Stražnji: 20.5 cm


EEZY S TWIST, TWIST+, TWIST 2 – KOJE SU RAZLIKE..?

Prva verzija je bio Eezy S Twist. Kada je izašao, zamolila sam prijateljicu za “krug”, no nismo kliknuli. Zašto? Njegovi maleni kotači nisu odgovarali našim potrebama, podesivi dio za noge nije bio dio kolica (niti se mogao nadokupiti, jer niti jedan nije odgovarao), i sjedište je imalo “tunel” od tkanine, jer se spuštalo tako. Plus verzija je imala veće kotače, da, ali i dalje nam je smetalo klaustrofobično sjedište, kao i nedostatak footrest-a.

2020., na K+J sajmu, ekipa iz Cybex-a je predstavila novi Twist 2, s naglaskom na to da će biti i “plus” verzija s drukčijim kotačima. Ona se od “Plus-a” razlikuju po kotačima. Manji su, i bijeli. Po boji ih je najlakše razlikovati.

Tehnički to izgleda ovako:

Zasigurno primjećujete još jednu razliku. Twist sa sivom konstrukcijom ima detalje od kvalitetne umjetne kože, dok crna konstrukcija dolazi sa spužvenom ručkom.

KONSTRUKCIJA

Kompletna kolica sa sjedištem teže svega 8.6 kilograma. Konstrukcija je na dodir (i u vožnji) iznimno čvrsta i stabilna. Prednji i stražnji kraj su savršeno izbalansirani, konstrukcija ima dovoljno uporišnih točaka, tako da se Twist 2+ može pohvaliti s 22 kg nosivosti. (video recenzija)


Kotači su ogroman plus kod Twist 2+! Prednji su 17 cm promjera, a stražnji čak 20.5 cm, što ih čini najmanjim kolicima s oba smjera vožnje i najvećim kotačima!

Prednje kotače je moguće zakočiti za vožnju po neravninama. Na sva 4 kotača se nalaze amortizeri. Između prednjih kotača je plastični dio, koji služi kao oslonac za noge većoj djeci.


Kočnica se nalazi točno na sredini stražnje osovine, (de)aktivira se jednim potezom, te je vrlo pouzdana.

Širina slobodnog dijela stražnje osovine je 19 cm, za sve roditelje koji bi htjeli staviti buggy board na njih!

Shopping košara je dio same konstrukcije. Nosivost joj je 5 kilograma. 40 x 25 su joj unutarnje dimenzije, čisto za predodžbu. Ruksak s bebinim potrepštinama stane bez problema. Osim ako imate neki XXXXXL.


Sklapanje i rasklapanje je iznimno jednostavno. Sve se odvija uz pomoć samo jedne ruke u jednom potezu.

Za rasklopiti kolica, potrebno je pritisnuti sigurnosni gumb te glavni gumb i podići kolica prema sebi, a zatim podići i sjedište.

Cybex ima dvostruki mehanizam, te oba moraju “kliknuti” na mjesto, da bi se kolica pravilno otvorila. Da budete sigurni da je sve korektno izvedeno – tu su i indikatori sa strane na zglobu (crveno). Potrebno je kolica skroz povući prema sebi, a zatim lagano vratiti nazad, kako bi sve sjelo na svoje mjesto.

Za sklapanje prvo složite sjedište, a potom ide simultani pritisak na ta dva gumba, te lagano spustite kolica prema dolje. Sklapajući, držite ručku prema sebi, kako biste izbjegli oštećenja na integriranom podestu za noge. (Video recenziju možete naći ovdje).

Upravljačka ručka je spužvena, ugodna na dodir i jednostavna za održavanje. Sa svojih fiksnih 105 cm visine, odlična za sve roditelje, bilo niske ili visoke.


Twist 2+ nudi dvije boje konstrukcije: sivu i crnu. Siva konstrukcija ima kožne detalje (ručku i prečku), dok crna ima spužvenu ručku, a prečka je plastična + gumirani detalji.

SJEDIŠTE

Na prvi izgled ćete se sigurno prevariti – sjedište izgleda vrlo skromnih dimenzija, no metar ne laže!

Eezy S Twist 2+ ima vrlo prostrano sjedište s 3 položaja, koje niti najmanje ne odudara od većih primjeraka! Visina sjedišta je 52 cm (što je dosta iznad prosjeka!), širina na najužem dijelu je 27 cm, a na ostalim punktovima (ramena, noge) iznosi 30 cm, identično kao i kod drugih buggy-ja. Sjedište se nalazi na točno 50 cm od tla.


Ono što mi je najwow: kompletna duljina sjedišta u ravnom ležećem položaju iznosi 92 cm! Znate li koliko je 92 cm?! Naš uspavani dječak od 3 godine, kojemu vire samo tenisice! Toliko wow!

Što čini Twist posebnim je rotacija: dignete footrest skroz do prečke i zarotirate sjedište u željenom smjeru!

Nemojte da me netko čuje, ali sve je moguće odraditi i dok beba sjedi u kolicima (brzinski odglumimo indijance)! Samo maknite prečku. 😉


Sigurnosni pojasevi su u 5 točaka, prišiveni su uz samo sjedište. Nije ih moguće koristiti samo u 3 točke. Rameni pojasevi imaju naramenice, radi veće udobnosti.

Visinu je vrlo lako podesiti klizanjem po trakici, i to u rasponu od 25-37 cm. Otpuštaju se jednim klikom na središnji gumb.

Pri odabiru zimske vreće: gledajte da vreća ima prorez po visini naslona, a ne klasična tri horizontalna proreza – puno je lakše namontirati!

Oslonac za noge , poznat i kao footrest, nudi 3 položaja. I spuštanje i dizanje je moguće odraditi samo jednom rukom. Izdašnih je dimenzija, sa svojih 17 cm.


Prečka je u potpunosti rotacijska. Moguće je izvaditi samo jednu stranu ili kompletnu, za dodatni prostor. Materijal je vrlo zahvalan za održavanje – plastika + gumirani dijelovi.


Krov je sastavljen od 2 velikodušna panela, a tu je i treći, jednake veličine, koji se nalazi ispod zipa. Peekaboo su izostavili i na ovom modelu, no s obzirom na mogućnost rotacije u smjeru prema roditelju, to ćemo u potpunosti zanemariti!


Na poleđini sjedišta se nalazi i džepić sa zipom za osnovne stvari. Veličine je 22 x 14 cm. Meni je unutra stalo: mobitel, manji novčanik, ključ od kuće i auta te rezervna duda. Istovremeno!


Kompletnu navlaku je moguće skinuti za pranje, kao i krov. Slobodno sve stavite u perilicu rublja na 30 stupnjeva, bez omekšivača, te s najmanjim brojem okretaja.
Ovaj tester je u boji “Classic beige” s crnim okvirom.

IZ ISKUSTVA…?

Uz njih vam ne trebaju niti jedna druga.


Premda slove za buggy (tzv.kišobran kolica), ovo su najmanja moguća full-size kolica, izvrsne kvalitete i performansi. Čak i veličinom kotača pariraju većim kolicima. Uzmite za primjer bilo koja srednje veličine – skoro sva imaju manje kotače.

Kažem full-size, jer na Twistića idu i meka i tvrda košara, ili adapteri i jaje. Sve.

Rotacija sjedišta čini život jednostavnim. Dok jednom rukom držite bebu, drugom promijenite smjer. Doslovno, bez pretjerivanja. Zapravo, sve se može odraditi samo jednom rukom.


Nekada su bile hit ručke, koje samo prebaciš preko kolica, i eto, drugi smjer, no kotači su ostajali na istim pozicijama, što je otežavalo vožnju. O ozlijeđenim znatiželjnim prstićima nećemo… Zato ih i ima još jako malo na tržištu.


U naš auto stanu čak između prednjeg i stražnjeg sjedišta, no to uzmite s rezervom, jer imamo XXL auto za ovu momčad. Eh da, stoje samostalno kad se sklope, i možete ih nositi za ručku.

Muž je posebno sretan, jer manje kukam oko nošenja na treći kat bez lifta. I ne mora nositi on…


Da li vam trebam pisati nešto o vožnji? Nismo naišli na prepreku, koju ovaj zmaj nije svladao. Hajde, nismo išli na krupno kamenje, ili pijesak, ali imam osjećaj da bi se i tada iznenadila! Prešli smo 20-ak različitih površina s njim do sada, niti jednom nije bilo potrebe fiksirati prednje kotače.


Stojim iza svojih riječi. Eezy S Twist 2+ mogu biti prva i posljednja kolica. Jasno, ako vam po svim karakteristikama odgovaraju. Znam da bi meni bila.

Detaljnu video recenziju možete naći ovdje!

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Cot S + adapteri – tvrda košara
 • Cocoon S – meka košara
 • Kišna navlaka
 • Adapteri za autosjedalicu
 • Zimska vreća Gold
 • Zimska vreća Snogga
 • Ljetni podložak za sjedište
 • Putna torba
 • Suncobran
 • Držač za čašu
 • Tablet za grickalice


* Sponzorirani, no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja, na određeno vrijeme. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Ovim putem se zahvaljujemo timu Baby Center Hrvatska, koji nam je osigurao i poslao ovaj tester!

19 thoughts on “Recenzija: Cybex Eezy S Twist 2 Plus”

 1. Odlicna ti je recenzija, bas si mi puno pomogla oko odabira kolica. A procitala sam cijeli internet, kod tebe na kraju nasla najpotpunije info i realne recenzije.
  Odlucila sam se za ova, uz tvrdu kosaru. Imas li preporuku za jaje? Hvala! Veselim se iducim recenzijama i savjetima!

  Reply
  • Hej draga, puno ti hvala na komentaru! Koliko sam upoznata, adapteri su univerzalni za Twist 2+, tako da ce ici sva s univerzalnim utorom (U-port). Ako zelis ostati pri Cybex-u, super opcije su Aton M ili B iSize, jer idu do 87cm bebine duljine. Srdacan pozdrav!

   Reply
 2. Pozdrav, odlična recenzija!
  Razmišljamo o mogućnosti kupovine tako laganih kolica, a ipak većih kotača za neravne terene.
  Odgovara li na ta kolica autosjedalica (jaje) Cybex Cloud Z2? Uz kupnju adaptera za kolica? Ili je naše jaje ipak preveliko za tu sjedalicu

  Reply
 3. Odlična recenzija!
  Zanima me je li moguće uz pomoć adaptera staviti košaru drugog proizvođača? Npr košaru ramble xl od joie kolica.

  Reply
 4. Pozdrav! Koristimo ova kolica oko 2 mjeseca i rasklimala nam se konstrukcija i malo skripi. Ne trpamo puno stvari, shopping košara većinom je prazna, beba ima oko 5 kg i vozimo se po asfaltu i sitnom sljunku. Je li to uobičajeno za kolica koja se cesto rasklapaju i koriste svaki dan? Ili da idemo reklamirati

  Reply
  • Najbolje bi bilo pitati službu za korisnike, ili u dućanu gdje ste ih kupili, ili direkt proizvođača. Može biti da trebaju samo malo maziva, a može biti da trebaju i “zatezanje”

   Reply
 5. Pozdrav, kupila ova kolica, i dodu i uputama pise nosivost do 15kg, je li tako i u Vašim pisalo? Nikako mi nije jasno, svagdi pise 22kg na stranicama, a u uputama s kojima su dosli i cak u kosari etikata pise max 15.kg

  Reply
  • Vodila sam se informacijama sa službene stranice. Ako imate upute, tamo će pisati najispravnija informacija. Može biti da se odnosi samo na određeni položaj, ili smjer vožnje.

   Reply
  • Teoretski da, u praksi – malo teze. Straznji dio konstrukcije je dosta uzak, tako da sam Cybex ne preporucuje koristenje buggy board-a na njima (posebice ne njihov original). Mame jesu isprobale svasta, tako da znam da Lascal Mini ide na Twist, ali uz ogromnu dozu opreza i na vlastitu odgovornost.

   Reply

Leave a Comment