Prva hrvatska konferencija za roditelje je bila baš naj-naj!

Kao roditelj, uvijek tražim načine kako bolje razumjeti svoju ulogu i kako pružiti najbolju podršku svojoj djeci. Zato sam s oduševljenjem prihvatila priliku sudjelovati u ulozi predavača na Najnaj konferenciji za roditeljeprvoj takvoj u Lijepoj našoj! Konferencija se održala 12.10.2023 u hotelu Zonar u Zagrebu.

Prvo što me oduševilo bila je raznolikost tema koje su obuhvatili predavači i stručnjaci. Bez obzira jeste li u slatkom iščekivanju, roditelj bebe, todlera ili trun većeg djeteta, postojala je sesija koja je bila prilagođena upravo vašim potrebama.

Najnaj konferencija za roditelje Ergobaby kutak

Jasno, moja tema su bila dječja kolica, te na što pripaziti pri izboru istih.

Moram reći da je bilo izuzetno izazovno stati na podij, nakon BeSafe predstavnika Franka Lilleheil-a (jedan od začetnika ISOfix-a i iSize norme!), te naše savjetnice za sigurnost djece u prometu – Italine Benčević.

Tema sigurnosti djece u prometu je vrlo opširna, no izrazito bitna svakome od nas roditelja. Saznali smo puno o važnosti vožnje u suprotnom smjeru i razlozima zašto je i kako došlo do tih inovacija. Informacije, koje doslovno život znače!

Besafe Frank Lilleheil Italina Benčević Roda Strollerica najnaj konferencija

Drugi blok je pripao divnoj Bernadett Berecz, koja vodi Beli buba školu bebonošenja – biologinja po struci, bebonoseća mama iz ljubavi. Ona nam je objasnila znanost iza nošenja, te kako nošenje utječe na nas roditelje, a posebice na bebe.

Gđa Branka Mrzić Jagatić, koju vjerojatno znate po profilu Tvoja savjetnica za dojenje je pričala o izazovima s kojima se žene sreću za vrijeme dojenja.

Neponovljiva Una Pašić Gregović, naša Una Bridged , govorila je o postpartumu – trebalo je samo mirno sjediti i upijati, vjerujte! Nazočne mame su bile očarane nježnošću koja je prštala iz svake njene rečenice i konstatacije.

Una Bridged Beli Buba škola nošenja postpartum dojenje

Zatim smo se pozabavili važnosti stopala i pravilnog hoda/držanja uz Mateu Vitik iz Kiddo Centra . Čini mi se da nas većina nije bila svjesna koliko dobra pravilnim hodom možemo učiniti za svoje tijelo i posturu.

O počecima dohrane i važnosti dohrane, kao temeljem zdravih prehrambenih navika, pričala je Nikolina Mamić (Sretni obroci) , dok je šećer na kraju bila Glorija PeranićEdukatorica za odgoj .

Utvrdila sam da roditeljstvo nije nikada statično – ono raste i mijenja se s djecom. Ne postoji čarobna formula kako biti idealan roditelj, jer rastemo zajedno.

Kiddo centar, Edukatorica za odgoj, Savjetnica za dohranu

Nekoliko stanki za kavu i fini ručak smo zaokružili s Okruglim stolom uz genijalne mame i priče iz stvarnog života: Nevena Rendeli , Mirna Medaković Stepinac , Nataša Janjić, Ingrid Divković i svima dooobro poznata Supermama Sonja – red komedije, red brutalne iskrenosti i intime – briljirale su!

Okrugli stol na Najnaj konferenciji

Na konferenciji su, između ostaloga, predstavljeni proizvodi koji uvelike olakšavaju svakodnevnicu. Mahom proizvodi, koji su od iznimne važnosti u trudnoći, pa sve do sitnica za postpartum, te dječje opreme i zgodnih sitnica – ukratko, sve je bilo na jednom mjestu.

Proizvodi predstavljeni na konferenciji najnaj ergobaby bbox besafe icandy modu

Osim raznolikosti tema, impresionirala me kvaliteta predavača. Stručnjaci koji su vodili sesije imali su značajno iskustvo i znanje u svojim područjima. Njihove stručne savjete i praktične smjernice koje su dijelili bili su neprocjenjivi.

Apsolutna su inspiracija, i motivacija za neke naizgled male, ali značajne promjene (na bolje!) u našoj svakodnevici.

Sudjelovanje na prvoj hrvatskoj Najnaj konferenciji za roditelje bila je nevjerojatna prilika za učenje, rast i povezivanje. Najvažnije što sam ponijela sa sobom sa ovog događaja je nova perspektiva.

Pojedini izlagači su me potaknuli da budem otvorenija za nove pristupe i možda još trun strpljivija u svojem odgojnom pristupu. Isto tako, razmjena iskustava i priča s drugima koji prolaze kroz slične izazove bila je nevjerojatno poticajna. Osjećala sam se manje sama u svojim roditeljskim trudovima i shvatila da svi imamo svoje uspone i padove.

Najnaj konferencija za roditelje

Sigurna sam da je svatko od nas je tijekom ovog događaja doživio duboku introspekciju i stekao nova saznanja i spoznaje, koja su nam predavači s toliko ljubavi i žara prenijeli. Iskreno se radujem budućim konferencijama u ovoj režiji – nekako… znam da je ovo bio tek početak!

Hvala Najnaj ekipi na pozivu, zadovoljstvo mi je rasti uz vas. A sve vas druge pozivam da se pridružite prvom sljedećom prilikom – dobro društvo i genijalna atmosfera su zagarantirani, sve drugo je bonus 😉

Vaša Strollerica

Leave a Comment