Nuna Pipa Urbn: Autosjedalica nove generacije

*Plaćena reklama

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Nuna
Model: Pipa Urbn
Grupa: 0+ (0-13 kg)
Montaža: ISOFIX, pojas, dvojno
Zemlja porijekla: Nizozemska
Supermoći: Inovativan ISOFIX sustav, lagana, premium materijali

NUNA, osnovana 2007. godine u Amsterdamu, Nizozemska, započela je svoj put inovacijama u visokim stolicama prije nego što je postala poznata po revolucionarnim dječjim kolicima. Sa sjedištem u SAD-u, proizvodnjom u Kini i vlasništvom tajvanske tvrtke Wonderland Nurserygoods, NUNA je spojila raznolike utjecaje iz Europe, Amerike i Azije, ističući se kao prava globalna marka.

Njihova posvećenost okolišnoj odgovornosti odražava se kroz rad u ISO 14001-certificiranom postrojenju, dok se proizvodi ističu po jednostavnosti, prijateljstvu prema djeci te svestranosti, što ih čini pionirima u industriji proizvoda za najmlađe.

Od prošle godine pristižu i Nunine divotice na test, a tema ovog bloga je njihova Pipa Urbn – revolucionarna autosjedalica – “jaje”. Što je čini toliko posebnom? Nastavite čitati…

TEHNIČKI PODACI

Dimenzije

 • Sjedište + integrirana baza: 62 (dubina) x 43 (širina) x 55 (visina)

nuna pipa urbn mjere dimenzije

 • Sjedeći dio: 15-21 cm (širina) x 25-30 cm (dubina)
 • Naslon za glavu: 36-45 cm
 • Ramena: 20-24 cm
 • Naslon (od sjedišta do vrha): 40-46 cm

nuna pipa urbn unutarnje mjere

 • Regulativa: R129/03 (iSize, specifična vozila)
 • Grupa: 0+
 • Iskoristivost: 40 – 75 cm, 0 – 13 kg
 • Montaža: isofix + pojas, samo pojas, samo isofix
 • Umetak za novorođenče: iskoristiv do ±60 cm
 • Rok trajanja: +/- 8-10 godina
 • Garancija: 2 godine, od dana kupnje

O SJEDALICI

Nuna Pipa Urbn je poput povjetarca u svijetu autosjedalica. Osim što se brzo instalira zahvaljujući prvom ISOFIX sustavu uključenom u samu sjedalicu na svijetu, ističe se i lakoćom sa svega 4 kg (sa svim pripadajućim dijelovima). Ova autosjedalica je vaš idealni suputnik, prilagodljiva za svako putovanje, bilo da je riječ o obiteljskom automobilu, taksiju, ili iznajmljenom vozilu tijekom putovanja.

nuna pipa urbn autosjedalica detalj

Nuna Pipa Urbn je sjedalica grupe 0+, takozvano “jaje”. Raspon korištenja je od 40 do 75 cm, to jest do maksimalnih 13 kilograma. Premda ima integrirane isofix priključke, moguće ju je koristiti i u automobilima bez isofix-a.

MONTAŽA

Nuna Pipa Urbn postavlja nova mjerila u pogledu brze i jednostavne instalacije u vozilu, bilo da automobil posjeduje isofix priključak ili ne.

nuna pipa urbn autosjedalica jaje

Zahvaljujući integriranom ISOFIX sustavu, montaža je gotova u nekoliko sekundi (klikni na link i pogledaj video), bez potrebe za dodatnom bazom. Samo ju je potrebno jednostavno ukliknuti na isofix prihvate vašeg automobila, poravnati je da bude u ravnini s tlom, i spremni ste za vožnju! Promjena boje indikatora iz crvene u zelenu označava uspješnu montažu.

nuna pipa urbn indikator montaze

Kako biste bili sigurni da je sjedalica u idealnom položaju, pogledajte naljepnicu sa strane, na kojoj imate zelenu liniju, koja bi trebala biti vodoravna (0°).

U slučaju da automobil nema isofix priključak, ova sjedalica se veže pojasem automobila, kroz označene vodilice. Svakako je bitno pripaziti na položaj ručke pri montaži.

nuna pipa urbn lagano jaje

Nuna Pipa Urbn ističe se svojom niskom težinom – na papiru ima svega 3.3 kg (bez umetka za novorođenče i krovića), dok sa svim dijelovima teži 4.05 kg. To znači da je jednostavna za nošenje, preseljenje iz automobila u automobil ili čak pri prijenosu stvari između različitih vozila.

Nuna Pipa Urbn savršeno se uklapa s Nuna dječjim kolicima i buggy-ima, pružajući potpunu koordinaciju i praktičnost prilikom prijevoza mališana.

POSEBNOSTI

 • Nuna Pipa Urbn jamči visok stupanj sigurnosti zahvaljujući integriranom bočnom zaštiti.
 • Inovativni Aeroflex™-sloj od pjene je lagan, izdržljiv i učinkovito apsorbira i raspodjeljuje energiju, pružajući ultimativnu zaštitu vašem mališanu.
 • Nuna Pipa Urbn pruža savršen prilagodljiv naslon za glavu zahvaljujući Tailor Tech™ Memory Foam-u, omogućujući idealno pristajanje i udobnost.
 • Krović donosi dodatnu praktičnost s produljivim sjenilom, XL prozračnim prozorom i integriranim Dream Drape™ koji omogućava nesmetan san vašeg mališana.
 • Ručka s kožnim dodacima ne samo da pruža sofisticiran izgled već i osigurava sigurniji hvat prilikom prenošenja sjedalice.
 • Nuna Pipa Urbn koristi visokokvalitetne i ekološki prihvatljive materijale poput merino vune i TENCEL™, pružajući nevjerojatnu mekoću te regulaciju vlažnosti i topline (TENCEL™ je zaštitni znak tvrtke Lenzing AG).

nuna pipa urbn dream drape zastita od sunca krov

NAGRADE I CERTIFIKATI

 • Nuna Pipa Urbn donosi dodatnu sigurnost putovanju zrakoplovom s TÜV certifikatom.
 • Proizvodi s GREENGUARD GOLD certifikatom ispunjavaju najstrože svjetske standarde za kemijske emisije, doprinoseći boljoj kvaliteti zraka u zatvorenim prostorima.

NAŠE ISKUSTVO

Premda nemamo malu bebu, koristili smo testne lutke, te provozali kumića od 54, 62 i 76 cm. U svakom slučaju, te testne lutke unutra imaju jako lijep položaj za početak, a osim toga sama sjedalica djeluje praktično i lijepo iskoristivo. Piše da je iskoristivost do 75 cm ili 13 kg, što smatram točnim.
Naslon za glavu je kojih 1 cm “izbočeniji”, no to ne bi trebalo utjecati na položaj glava-vrat u toj mjeri da glava pada prema prsima. Pravilnim pozicioniranjem bebe u ovoj sjedalici je to svakako moguće izbjeći.

nuna pipa urbn jaje do 75 cm

Sigurnosni pojasevi se klizanjem po trakici mogu namjestiti u više razina, što definitivno olakšava pravilno pozicioniranje pojaseva preko djetetovih ramena. Isto tako, kada dijete preraste umetak, isti se može maknuti, te se time dobiva još na prostoru. Najniža razina je na 20 cm (s umetkom), dok je najviša na 24 cm (bez umetka).

nuna pipa urbn naslon i pojasevi

Ono što sam primijetila i što bi svakako sugerirala svima koji uzimaju Nuna Pipa Urbn u razmatranje kao potencijalno jaje koje bi kupili za svoje dijete je da je ta sjedalica jedna od vrlo rijetkih sjedalica koja podržava istovremenu montažu pojasem od automobila i isofix priključcima.
Smatram da će i na testu proći odlično uz dvojni način montaže i baš se veselim rezultatima, koje očekujemo (vjerojatno) već na jesen. Sljedeći osobni favorit je montaža pojasem od automobila, dok bi sam isofix meni osobno bila zadnja opcija, više iz navike…

nuna pipa urbn isofix konektori

Sam isofix priključak je dio same sjedalice i dovoljno ga je samo rastvoriti. Ono što je zanimljivo je da ima i malenu potpornu nogu, koja kako se izvlači isofix, tako se i ona otkriva.

nuna pipa urbn nivelator

U našem automobilu su sjedišta ravna, te je lako postići pravilan nagib. No, nakon što sam pročitala da ta malena potporna noga služi regulaciji nagiba na različitim sjedištima, zamolila sam susjedu da je isprobam u njenom automobilu. I da, u Audiju A3 se bez problema postiže pravilan nagib!

nuna pipa urbn test na kosom sjedistu audi a3

Tkanine su predivne na dodir, a poseban “touch” daje Dream drape, koji je zaštitni znak Nune – onaj famozni produljeni krović s UV zaštitom i prozrakom. Kraj tog detalja, nema potrebe za stavljanjem “tetrica” preko jajeta (što je i izrazito opasno). Dream drape se vrlo lako pričvrsti na prednji dio sjedalice, uz pomoć magneta.

nuna pipa urbn zastita od sunca krov dream drape

Nuna Pipa Urbn autosjedalica dostupna je u sljedećim bojama: Cedar, Caviar i Granite, s dvije boje ručke (konjak i crna), tako da imate mogućnost odabrati je u stilu, koji odgovara vašem ukusu i preferencijama.

*Sponzorirani, plaćeni sadržaj u suradnji s Mali Zakladi. Recenzija sadrži osobna razmišljanja i zapažanja autora, te iskustva stečena korištenjem proizvoda, temeljena na informacijama dostupnima do ožujka 2024., i može biti podložna promjenama nakon tog datuma.

**Sve slike i videi su vlasništvo Strollerica-e, te se sukladno tome smiju koristiti isključivo uz prethodno pismeno odobrenje.

Leave a Comment