Mamas and Papas Ocarro

*Sponzorirana, no ne plaćena REKLAMA – posudba u svrhe recenziranja.

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Mamas&Papas

Model: Ocarro

Tip: kolica standardne veličine

Zemlja porijekla: UK

Supermoći: udobnost i kompaktnost

Pojedine priče se urežu duboko u pamćenje, a priča o nastanku Mamas&Papas brenda je upravo jedna od njih! Davne 1981., jedan talijanski par u Engleskoj je čekao prinovu. Razočarani ponudom, svoja predivna roza kolica su uvezli iz Italije. Samo par mjeseci kasnije, shvatili su kako su upravo takva kolica vrlo tražena, te su započeli s uvozom. 1996-te godine, zajedno sa svojim kćerima, započinju proizvodnju vlastitog brenda, koji je danas sinonim za moderne i izrazito elegantne dječje proizvode! Jedan od njih je i današnji protagonist – Ocarro. “O, caro mio!”, hajde da te predstavimo “stroll”-publici…

Priču bih započela s brojnim nagradama, koje krase ovaj model:

Mamas and Papas Ocarro nagrade

Nisi od čitanja? Nema frke, pogledaj video s prezentacijom!

ZA
 • Izrazito čvrsta i pouzdana konstrukcija
 • Tkanine visoke kvalitete
 • Lakoća i jednostavnost korištenja
 • Prostranost i udobnost
 • Kompaktno sklapanje
 • Izvrstan, bezvremenski dizajn
PROTIV
 • Višeg su cjenovnog ranga, no opravdano
 • Težinom su gornjoj granici “laganih” kolica standardne veličine

TEHNIČKI PODACI

Težina
 • Kolica: 13.5 kg sa sjedištem
 • Košara za novorođenče: 4.4 kg
Nosivost
 • Sjedište: 22 kg
 • Košara za stvari: 3 kg
 • Košara za novorođenče: 9 kg
Dimenzije
 • Sklopljena: 78 x 59 x 40 cm
 • Rasklopljena: 101 x 58 x 101 cm
 • Visina ručke: 100 – 105 cm
 • Sjedište u ležećem položaju: 97 cm
 • Visina sjedišta: 53 cm
 • Dubina sjedišta: 24 cm
 • Širina sjedišta: 28 cm
 • Raspon visine pojaseva: 28 – 38 cm
 • Dio za noge: 18 cm
 • Košara za novorođenče: 70 x 31 x 23 (mjereno iznutra), 75 x 37 x 60 cm (mjereno izvana)
 • Košara za stvari (donja): 60 x 40 x 25 cm
Kotači
 • 28 cm stražnji
 • 20 cm prednji

KONSTRUKCIJA

Već na prvi pogled, Ocarro plijeni pažnju. Mamas and Papas Ocarro
S promjerom prednjih kotača od 20 cm, te stražnjih 28 cm, ovaj zmaj gazi sve ispred sebe. Nije toliko do veličine samih kotača, koliko do činjenice da su prilično široki, što znači da vas niti na ružnom makadamu neće ostaviti na cjedilu.

Prednji kotači se pritom mogu jednim klikom zaključati, za još bezbolnije vožnje po najgorim terenima.

Za kraj, sva četiri je moguće jednim klikom otpustiti, radi jednostavnijeg održavanja. Nisu pneumatski, tako da nema bojazni da će se probušiti.

Mamas and Papas Ocarro kotači
Primijetila sam i reflektirajući obruč na samim kotačima – vožnje u večernjim satima su opcija!

Amortizacija je odlično izvedena. Od cijele konstrukcije, najdraža mi je činjenica da su svi vitalni dijelovi zaklonjeni od vanjskih utjecaja, što automatski znači manje kvarova!

Mamas and Papas Ocarro amortizacija
Kočnica je nožna i nalazi se kraj desnog stražnjeg kotača. Funkcionira na klik-klak principu: pritiskom prema dolje zakočite, a prema gore otpuštate istu. Kompletna je zaobljena, tako da mislim da bi išlo i ljeti bez obuće.

Mamas and Papas Ocarro kočnica
Ručka za upravljanje je teleskopska i izvlači se u visinu, sve do 105 cm. Ne brinite, super je i za nas manje roditelje, jer je najniža točka pozicionirana na 100-tinjak cm. Da biste podesili visinu, potrebno je otvoriti dvije kopče s obje strane upravljačke ručke.

Mamas and Papas Ocarro upravljačka ručka
Rasklapanje je moguće izvesti jednom rukom u par jednostavnih koraka: prvo odmaknuti sigurnosnu ručicu, zatim rastvoriti kolica te podići sjedište. Pritom je bitno da sjedište rastvorite pomoću gumba za regulaciju naslona. Cijeli postupak ne traje niti minutu (ovaj video mi je najbolja referenca!).

Sklapanje je također jednostavno.

U smjeru vožnje:

 • Preklopite sjedište prema naprijed
 • Zakrenite središnji dio na upravljačkoj ručki, te prebacite ručku također naprijed
 • Uhvatite kolica za ručicu ispod sjedišta

Kad je sjedište okrenuto ka roditelju:

 • Preklopite sjedište prema roditelju, zatim s obje ruke uhvatite i prebacite kompletno sjedište naprijed
 • Zakrenite središnji dio na upravljačkoj ručki, te prebacite ručku naprijed
 • Uhvatite kolica za ručicu i to je to!

Težina im je na gornjoj granici “laganih” kolica standardne veličine, no to je cijena njihove robusnosti – što manja težina, više je plastike u spojevima.

Košara za stvari je zatvorenog tipa i ogromna! Omeđena sa svih strana, nudi prostrano i sigurno spremište za vaše stvari – budite bez brige, nema šanse da nešto izgubite putem!

Mamas and Papas Ocarro košara za shopping

Posebnost joj je prednji skriveni pretinac od mrežaste tkanine. Nosivost joj je 3 kg – na papiru.

Mi smo je testirali da 5+ i položila je s 5+!

Mamas and Papas Ocarro košara za stvari
Sitnica koja kvari idilu: dok je košara za novorođenče namontirana, teže je staviti nešto glomaznije u nju. S prelaskom na sjedište takvih problema nema.

Ovaj testni primjerak Ocarro-a je bio u boji “Simply Luxe”, no trenutno su aktualne i ove boje:
Specijalno izdanje: Phantom, Heritage, Opulence, Everest, Onyx
Klasična izdanja: Carbon, Iconic
S potpisom: Woven Grey, Walnut

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Ocarro-va košara za novorođenče je iznimno lagana sa svojih 4.4 kg težine. Moguće je koristiti ju za “prespavanac”, do 9 kg bebine težine (što je otprilike 6 mjeseci starosti). Stavlja se direktno na konstrukciju, bez adaptera. Sasvim je prosječne širine i duljine. Iznutra je meka presvlaka u istom tonu kao i kolica, te prozračni madrac.

Mamas and Papas Ocarro košara za novorođenče
Gornja zaštita (takozvana pregača) se stavlja pomoću drukera. Idealna je za hladne zimske dane. S vanjske strane je na ovom testeru bio i jedan mali skriveni džepić.

Mamas and Papas Ocarro košara za novorođenče Krov košare za novorođenče ima tri velika panela s UPF50+. Na prvom panelu se nalazi i ventilacijska mrežica, za tople ljetne dane.

Mamas and Papas Ocarro ventilacijska mrežica Da biste skinuli košaru s konstrukcije, primite je za ručicu na krovu, te lagano podignite gumb s donje strane košare.

Mamas and Papas Ocarro košara za novorođenče
Po prerastanju je sklopite 😉

SJEDIŠTE

Udobnost je prvi pojam, koji mi pada na pamet, kad je Ocarro-vo sjedište u pitanju.

Mamas and Papas Ocarro sjedište

Ovo sjedište se ponosi potpuno ravnim ležećim položajem, s izrazito mekom podlogom.
Odvojivi jastučić za manje bebe je apsolutni hit! S druge strane, ni 97 cm ukupne duljine sjedišta nije zanemarivo – to ćete svakako maksimalno iskoristiti.

Mamas and Papas Ocarro sjedište Sigurnosni pojasevi su naravno u 5 točaka. Rameni i bedreni remenčići su odvojivi. Visina pojaseva se podešava provlačenjem remenčića u tri razine, u rasponu od 28 do 38 cm po visini naslona.

Pojas se otpušta jednim klikom na središnji gumb.

Mamas and Papas Ocarro sigurnosni pojasevi

Rotacijska prečka je također tu, za dodatnu zaštitu. Pritiskom na gumb je rotirate u lijevo ili u desno, a moguće je i kompletnu izvaditi.

Mamas and Papas Ocarro prečka Krov tvore tri velika panela. Srednji panel, na kojemu se nalazi i peekaboo prozorčić, skriven je iza zip-a.

Evo kako izgleda u ležećem položaju…

Mamas and Papas Ocarro ležeći položaj Podesivi dio za noge, footrest, nudi 3 različita položaja. Diže se jednim prstom, a spušta simultanim pritiskom na bočne gumbiće. Vrijedi spomenuti i da je vrlo zahvalnih dimenzija, tako da pruža idealnu potporu i većem djetetu.

Mamas and Papas Ocarro footrestSve navlake su perive u mašini na 30*C (jasno, bez jake centrifuge ili omekšivača).

PS. Simply Luxe verzija nije imala stražnji džepić, dok je ostale varijante imaju. Nosivost mu je 1 kg, i izgleda ovako:

Mamas and Papas Ocarro back pocket
*slika je preuzeta s interneta

IZ ISKUSTVA…

Ocarro sam imala prilike isprobati i ranije, i još uvijek se sjećam svojih tadašnjih dojmova. S novim tkaninama i specifičnim dizajnom, niti ovaj put nije izostao onaj “wow” efekt!

Koliko mi je poznato, i naša Ana je pisala o njima – ako vas zanima još jedno mišljenje 😊 I nećemo se lagati, još nisam preboljela ona zelena iz tadašnje Jewel kolekcije…

Kao i uvijek, isprobala sam ih na svim terenima (video). Asfalt, popločani centar grada, travnate površine, bijeli put, makadam. Niti jedne sekunde se nije osjetilo podrhtavanje, klimavost ili nešto slično što bi ukazalo na rizik ili nesigurnost. Mamas and Papas Ocarro tereni
Košaru za novorođenče smo nakratko namontirali, što nije spriječilo gospodina dotičnog da se u nju udobno smjesti. Pogledajte kako malo fali, da dijete od 2 godine cijelo stane! U tom trenutku oko 80cm i 10.5 kg.

Mamas and Papas Ocarro košara za novorođenče Kod nje mi se posebno sviđa gumb, uz koji toliko lako odvojite košaru od konstrukcije, da bi to stavila kao must-have na sva kolica. Jednostavnije ne ide.

Mamas and Papas Ocarro Sjedište smo isprobavali, i isprobavali, i isprobavali… zar je potrebno nešto nadodati?

Mamas and Papas Ocarro sjedište
E sada, znam da vas zanimaju mane.

Realno, svaka ih kolica imaju, i ono što ja smatram manom, vama može biti totalno nebitno. Stoga ovo uzmite s rezervom…

Neka prosječna težina kolica standardne veličine je oko 12 kilograma, što Ocarro stavlja na “gornju granicu”, ali i dalje među “lakšima”. Kao osoba koja ima fizička ograničenja, za spremanje u prtljažnik sam ipak skidala sjedište s konstrukcije (slike su tu, jer imam muža koji voli sudjelovati u testiranjima).

Zdravim ljudima to sigurno neće pasti na pamet, jer se Ocarro izrazito kompaktno sklapa.

Mamas and Papas Ocarro sklapanjeI gore sam već napisala, dok je košara za novorođenče montirana, teže je staviti nešto glomaznije u košaru za stvari. E sada, ja to uopće nisam uzela kao “manu”, jer smo mi ruksak family, no vidim da bi nekome moglo biti nezgodno.

Uz adaptere se pretvaraju u 3u1 sistem. Jasno, adapteri su univerzalni, te podržavaju više odličnih brendova autosjedalica: BeSafe, Cybex, Maxi Cosi, Joie itd.

Mamas and Papas Ocarro autosjedalica BeSafe Eh da, da ne zaboravim – u kutiji je bila i torba za mamu i bebu. Savršeno paše uz kolica, a čini mi se i dobro organizirana – poveći broj odjeljaka, prostirka za presvlačenje, izolirana torbica za bočicu, te remen pomoću kojega se stavlja na konstrukciju…

Mamas and Papas torba za mamu i bebu

Da, na sve su mislili! Mamas and Papas Ocarro
Što se kvalitete izrade, performansi i dizajna – Ocarro je besprijekoran komad, te smatram da itekako vrijede novca.

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Adapteri za autosjedalicu (jaje)
 • Držač za bocu
 • Torba za mamu i bebu
 • Zimska vreća
 • Suncobran

*Sponzorirani no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja na određeno vrijeme. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Veliko hvala ekipi Mamas & Papas Hrvatska na ovom ustupku – bilo nam je zadovoljstvo testirati Vaše proizvode!

Leave a Comment