Intervju recenzija: Recaro Easylife Elite 2

Već u prošloj intervju recenziji sam vam napisala, kako sam preko društvenih mreža postala bogatija za nekoliko divnih prijateljstava. U ovoj novoj, Internet eri, svatko od nas ima barem jednu osobu koju smo upoznali online i nadali se susretu uživo. Ovo je jedna od tih priča!
Tehničke podatke možete naći na dnu.

 

Draga moja Internet prijateljice, možeš li se ukratko predstaviti..?

Dakle, ja sam Tihana, mama 2 dječice i volim isprobavati razna manja i malo veća kolica, što sam otkrila upravo zahvaljujući našim Facebook grupama o kolicima 💕
Tu sam da ukratko predstavim svoje dojmove i iskustva sa Recaro Easylife elite 2 modelom (usput ću se ponekad osvrnuti na model prije – Easylife Elite).

Hajde da krenemo od osnova – možeš li mi reći nešto o samim kolicima..?

Konstrukcija je čvrsta, stabilna, kolica se ne prevrću. Manji buggy od cca 6,5 KG koji dolazi u kompletu sa navlakom za kišu i prednjom prečkom koja je na gumbić ispod, rotirajuća (zaokrenete prema gore ili prema dolje), čvrsta, a opet lijepo podstavljena.

Nikako nemate dojam da su to kolica od 6 i nešto kila već dobro pariraju kolicima srednje veličine.


Kotači su dupli, prednji i zadnji, s time da su prednji rotirajući i imaju mogućnost zaključavanja. Vrlo lako se skidaju. Promjer kotača je 15cm i zadnji su spojeni prečkom što je plus.

Amortizacija na svim kotačima, mekana vožnja po svim terenima, odlično izvedena, nije ni previše mekana ni tvrda.

Kočnica je na “push”, čvrsta; crvena na jednoj strani za zakočit kolica, zelena na drugoj strani za otkočiti. Vrlo jednostavno.

Za one mame koje strahuju hoće li kočnica zapinjati za stepenice: po vrlo visokim stepenicama će zapinjat kočnica, iako se može sići stepenica po stepenica. Najbolja opcija je svakako sklopiti kolica – zato i jesu laka, to je ono što ih čini maksimalno praktičnima! Još jedna opaska, kad se prolaze npr. oni kanali za odvod vode, kotači znaju upasti tako da ih treba dijagonalno rezati.

Sklapanje je isto jednostavno, na ručki postoji gumb koji pomaknete udesno i samo zarotirate dio ručke prema unutra i spustite. Kolica stoje samostalno kad su sklopljena. I ne, nema namještanja, padanja. Zaista stoje samostalno bez problema.

Za rasklapanje je dovoljan jedan potez!

Košara za stvari je lako dostupna sa zadnje strane i nosivosti do 5 kg. Sa bočnih strana ima reflektirajuću crtu za vožnju u kasnije večernje sate. Košara je sasvim dobre veličine i stane puno stvari u nju.

 

Kako ti se svidjelo sjedište..?

Kolica imaju podesiv naslon, i to skoro do potpuno ležećeg položaja, te podesiv footrest u 2 razine na gumbiće sa strane.

Zna se desiti da naslon zapne pri potpunom spuštanju o tkaninu krovića pa treba dodatno malo rukom gurnuti. Naslon se podešava na trakice vrlo jednostavno.

I što je najvažnije, sjedište nije zavaljeno nego potpuno uspravno u sjedećem položaju što je velika prednost u odnosu na nemali broj buggy-ja na tržištu.

Uz kolica dolazi i umetak za novorođenče, koji po mom mišljenju, jako dobro dođe za hladnije dane, kroz jesen, zimu i proljeće, ali i radi same dodatne potpore i udobnosti.

Kolica imaju rupice sa strane što dobro dođe ljeti radi ventilacije zraka i radi same prozračnosti.
Sigurnosni remenčići su u 5 točaka, podesivi po visini i širini.

Prečka i kišna navlaka su u cijeni, što je više no odlično!

Krović je vrlo dobar, sa UV zaštitom i peekaboo prozorčićem sa mrežicom. Tu moram napomenuti da je mrežica i sam otvor na kroviću veći i bolje napravljen u odnosu na prošli model koji ima manji otvor na magnet. Otprilike je iste duljine kao i kod prijašnjeg modela, ali malo “robusnijeg” izgleda.

Mrežica je velika, čvrsto priljubljena uz sam materijal krova, nije na magnet ili cif. Krov je dobra zaštita od sunca, prekrije glavu, štiti lice, ali bi mogao biti i veći i to je u biti jedina zamjerka kolicima.

Ja sam osobno stavila ispod mrežice tetra pelenu i dok je bebač spavao na taj način ga bolje zaštitila od sunca. Sve se čvrsto držalo i nikakvog problema.

 

KAKAV JE OSJEĆAJ VOZITI EASYLIFE ELITE 2?

Ona su iznimno lako upravljiva kolica jednom rukom po većini terena. Stanu u svaki prtljažnik, idealna za ljeto i putovanja, ali apsolutno i za svakodnevne avanture 😁
Isprobana po svim meni dostupnim terenima i nisam naišla ni na kakve prepreke glede vožnje.

Vožnja je glatka, kolica klize, ne zapinju, vrlo lako upravljate njima jednom rukom.

Materijal kotača je više gumen nego kod modela prije, Easylife Elite, kojeg sam također imala prilike dobro izvoziti i isprobati. Vožnja je nečujna i kotači su kvalitetno napravljeni, punjeni su pjenom i ne buše se lako.

Ja sam kolica zaista vozila po svim terenima: makadamu, šljunku, travi, asfaltu, ravnom i neravnom, gume i dalje bez rupica ili ogrebotina, što je plus u odnosu na model prije.

Detalji s prethodnika, Easylife Elite (privatna galerija)

Moram napomenuti da postoje neke razlike i između modela PRIME BOJA i SELECT BOJA (materijal i neki detalji). Konkretno, moja kolica su Prime Mat Black boje i materijal je deblji, puniji, lako održiv, lako se prebriše vlažnom maramicom i sve je čisto.

Eh da, na kolica se može, uz pomoć adaptera, montirati i autosjedalica. Testirana su do 15 kg i smatram da bi se to, uz krov, dalo poboljšati 😉

Kako su Easylife Elite 2 samo još jedna u nizu isprobanih kolica, mogu slobodno reći – best buy model za naše potrebe!

Veliko hvala mami Tihani na nesebično podjeljenom iskustvu!

 

TEHNIČKI PODACI

 

Marka: Recaro

Model: Easylife Elite 2

Tip: mala putna kolica

Zemlja porijekla: Njemačka

Slične verzije: Easylife, Easylife2, Easylife Elite

Supermoći: kompaktnost, praktičnost, udobnost

Težina

 • 6.4 kg

Nosivost

 • Sjedište: 15 kg
 • Košara za stvari: 5 kg

Dimenzije

 • Rasklopljena: V 105 x Š 49 x D 69
 • Sklopljena: V 59 x Š 49 x D 26
 • Visina sjedišta: 43 cm
 • Dubina sjedišta: 25 cm
 • Širina sjedišta: 33 cm
 • Footrest: 19 cm
 • Duljina cijelog sjedišta u ležećem položaju: 83.5 cm
 • Kotači: 15 cm sva 4 kotača

 

Koje sve verzije Easylife-a postoje..?

 

Osobno istraživanje autora

Easylife i Easylife Elite (2014) su prva serija ovih ultra lakih, kompaktnih, te jednom rukom sklopivih kolica. Najlakše ćete ih prepoznati po punim kotačima.

Po čemu se Easylife razlikuje od ostatka: teže svega 5.7 kg, moguće ih je koristiti od 6 mjeseci starosti, naslon sjedišta nudi od sjedećeg do poluležećeg položaja, krov je nešto skromnijih dimenzija.

Easylife Elite je u suštini jednak “običnom” Easylife-u, s izmjenom u duljini krova. Ta izmjena se osjeti i u težini samih kolica, dakle, Easylife Elite teži točno 6 kilograma (0.3 kg više). Također se koriste nakon navršenih 6 mjeseci starosti

Sezona 2019/2020 je bila velika prekretnica za Recaro, koji je između ostalih modela, izbacio i Easylife 2, te Easylife Elite 2. Kako je draga Tihana opisala Elite 2 u detalj, samo ću se još osvrnuti na Easylife 2.

Naime, kod tog je modela povećana nosivost kolica na 22 kilograma, umjesto dotadašnjih 15 kg. U odnosu na prvi Easylife, Easylife 2 teži točno 6 kilograma. Poboljšani su materijali, amortizacija te kotači.

Ono što je ostalo isto kod sva 4 modela: kapacitet nosivosti košare za stvari je 5 kg, svi modeli imaju regulaciju naslona pomoću klizajuće trakice, mrežicu za vruće ljetne dane, kotači su od EVA-e, sklapanje jednom rukom te opciju pretvaranja u 2u1 sistem, uz adaptere!

Činjenica jest, da sva četiri modela nude izvrsnu amortizaciju, te stoga mogu biti korištena na više vrsta terena, bez straha da ćete ih oštetiti. Osim toga, sjedišta su im vrlo udobna, položaj za sjedenje je potpuno uspravan, a lakoća sklapanja će vas osvojiti na prvu!

 

Od dodataka…

 • Torba za mamu i bebu
 • Zimska vreća Vario
 • Držač za čašu
 • Transportna torba
 • Adapteri za autosjedalicu
 • Kišna navlaka
 • Zaštita od insekata
 • Suncobran
 • Zimske rukavice za vozača

Leave a Comment