iCandy Peach 7

Ne sponzorirana, ne plaćena reklama.

UMJESTO “OSOBNE ISKAZNICE”…

Ako ste pomislili da će ovo biti još jedna “klasična” recenzija, odmah da to demantiramo – subjektivnije NE IDE.

Nemate pojma koliko puta do sada sam napisala trakavicu od teksta, skraćenu verziju Ane Karenjine, pa sve izbrisala. Sve što bih napisala, kao da nije bilo dovoljno dobro. Jednostavno, nije prenosilo tu emociju i sve što zapravo mislim i osjećam prema ovim kolicima. To za nas, naime, nisu bila “samo” kolica. Bila su (i ostala) dio obitelji.

Radi se naravno o iCandy Peach kolicima.

Zašto? Čini mi se da su od samog starta sjela “kao naručena”. Moja desna ruka. Moje obje ruke.

ICandy New Peach Single kolica pram stroller

Te davne 2018-te godine, čekali smo dugo željeno drugo dijete. Naravno, u trenutku kupovine nismo imali pojma kojeg je spola dijete, no to me nije brinulo.

Apsolutno i nepovratno sam se zaljubila, pala k’o kruška na onaj predivni Damson. Mislim, taj Damson, koliko god puta sam ga slikala, nikada nisam uspjela uhvatiti njegovu pravu nijansu. Na suncu jedna nijansa, kad je oblačno druga – a on uvijek – savršen.

Tko me zna, zna koliko volim zelenu boju. ICandy je moj, do tada zeleni život, obojio u sve nijanse purpno ljubičaste.

ICandy New Peach 2020 2018 kolica

Od prve vožnje sam znala sam da će biti nezamjenjiva. Roze naočale su postale još “rozije”, onoga trenutka kad smo saznali da ćemo još jednom postati roditelji (vrlo neočekivano, nakon svega što smo prošli…). Zamislite, kupite si neki totalno kul aparat, i nakon nekog vremena shvatite da on nudi barem 100 dodatnih opcija.

Taj wow-efekt je ono što nas je oborilo s nogu za sve vjekove!

Naša obitelj je rasla, ali rastao je i iCandy s nama, i postao naš najvrjedniji saveznik.

Icandy baby 2020 Damson
Znali jesmo da su konvertibilna, ali nismo znali kako to postići, niti da li će to biti dobra solucija u našoj situaciji. Kako je Damson jedna vrlo specifična boja, potraga za drugim okvirom i sjedištem je bila popriličan izazov. Mjesec dana kasnije, nabasala sam na hrvatske distributere iCandy-ja, točnije Mikroedru, i oni su u ekspresnom roku našli sve potrebne dijelove za transformaciju. Ako ste ikada bili u kontaktu s njima, znate koliko se trude oko svojih kupaca i kakva je komunikacija. iCandy je tu dobio još jedan ogroman plus – znate da ste u rukama onih, kojima je zaista stalo!

Transformacija je smiješno jednostavna, upute vrlo jasne, a klinci? Sretni.

Ne znam da li je to dovoljno poznata informacija, no iCandy Peach su jedna od 3 modela (meni poznata), koja se mogu transformirati u tandemska kolica, a da pritom vidite oboje djece! To je zaista rijetkost za naći, posebice ako trebate uža kolica, gdje djeca nisu jedno do drugoga (klasična blizanačka). To nismo znali, tako da nas je to oduševilo!

ICandy New Peach 2018 2020 najbolja kolica za tandem

Kako je Smajlić rastao, jedno sjedište smo spremili, a drugo stavili na povisivače, te montirali buggy board. Mala napomena: novi model (Peach 7) ima integrirani buggy board za starije dijete 😉

Upravo ova stavka nam je bila drugi wow-efekt. Svaki, ali svaki buggy board koji smo do tada probali, imao je minimalno jednu manu… Ili se nije mogao pravilno montirati (prihvati vodoravni a konstrukcija ide okomito), ili širinom nije odgovaralo, i ono najgore: nije bilo prostora za pravilan hod. E, to je ključ ove priče… Kraj iCandy-jevog buggy board-a hodate najnormalnije, a dijete je na povišenoj poziciji, te može komunicirati s bebom, promatrati okolinu, ili se čak okrenuti prema vama.

Pritom nitko ne izgleda kao Kvazimodo, niti mora hodati po strani i gurati kolica kao bicikl od 40-ak kila. Moje kosti je spasio! Istu stvar sam primijetila na više ljudi, koji su ga vozili 😀

ICandy New Peach Damson uspomene Strollerica

Jako je puno kolica prošlo kroz naš dom, ali rijetko koja su ostavila tako snažan utisak.

U “Bombončiću” smo probali naš prvi slatkiš (suza napušta ovaj razgovor). Naši najljepši izleti, trenuci koji nikada neće završiti na internetu – svi se vežu uz iCandy. Mislim da je jako teško objasniti do koje mjere se “samo dio opreme” može uvući pod kožu, dok to ne proživiš. To je Peach.

Isprobali smo sve iCandy modele, i svaki ima ono nešto, ali Peach… on je poseban. Nama. Meni.

Sigurno ima nešto, što će im netko zamjeriti, ali nama su bila sve. I koju god manu da sam im našla, u jednom trenutku se ispostavilo zbog čega je to ipak dobro.

U međuvremenu, osim naše, rasla je i iCandy obitelj – 2022 je stigao Peach 7, i upravo o njemu će ovdje biti govora… Možda je vrijeme za onaj “formalniji” dio recenzije..?

ZA

 • SVE

PROTIV

 • NIŠTA

(Disklejmer: najavila sam već subjektivnu recenziju 😊 )

PEACH 7 TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Kolica + sjedište: 12.9 kg
 • Kolica + košara za novorođenče: 12.4 kg

Nosivost

 • Single sjedište: 25 kg / 15 kg na “povisivačima”
 • Tandemsko sjedište: 15 kg + 15 kg
 • Košara za stvari: 15 kg / 44 L
 • Košara za novorođenče: 9 kg

Dimenzije

 • Sklopljena (konstrukcija): 70 x 61 x 29 cm
 • Sklopljena (konstrukcija bez kotača): 70 x 54 x 28 cm
 • Rasklopljena: 105 x 65 x 84 cm
 • Okvir sjedišta/košare za novorođenče: 88 x 36 cm
 • Visina ručke: 95 – 105
 • Visina sjedišta/košare bez povisivača u odnosu na tlo: 60 cm
 • Visina sjedišta/košare s povisivačima u odnosu na tlo: 73 cm
 • Ukupna duljina sjedišta: 94 cm
 • Visina sjedišta: 50 cm
 • Dubina sjedišta: 24 cm
 • Širina sjedišta: 30 cm
 • Raspon visine pojaseva: 26 – 30 –35 cm
 • Dio za noge: 20 cm
 • Košara za novorođenče: 76 x 31 x 21 cm (madrac, unutrašnje mjere)
 • Integrirani buggy board: 25 x 10 cm
 • Košara za stvari: 56 x 40 x20 cm
 • Pip-zip torbica: 20-24 x 24 cm

Kotači

 • 25 cm stražnji
 • 17 cm prednji

USPOREDBA

A što ga to razlikuje od prethodnika..?

Hm, za početak da naglasim, ovo je sedma verzija ovih kolica (kao što sam naziv govori): Apple 2 Pear je preteča, a nakon njega su uslijedili Peach 1 (do 2011), Peach 2 (do 2013), Peach Jogger (do 2014), Peach 3 (do 2017), te još uvijek aktualni Peach All-Terrain, New Peach (5), Land Rover i Cerium edicija, Peach 6 i najnoviji Peach 7.

Usporedba svih iCandy Peach verzija kolica

KONSTRUKCIJA

“Duboki udah, otvaramo kutiju…!” 10 minuta kasnije (od čega je 5 proteklo u divljenju) bili smo spremi za prvu vožnju.

ICandy Peach 7 konstrukcija

Dugotrajnost, čvrstoća, pouzdanost, dizajn – konstrukcija Peach 7 kolica zaista ostavlja bez daha.

ICandy cijenim posebno zbog toga što osluškuju roditelje. Sve naše ideje, kritike i želje su utkali u Peach 7.

ICandy Peach 7 detalji elegancija
Krase ju 4 kotača od PU pjene s izbočenim profilima (sporije trošenje materijala), od kojih su prednji 17 cm promjera, dok su stražnji 25 cm promjera.

Stražnji kotači se odvajaju od konstrukcije jednim klikom, za dodatnu uštedu prostora ili održavanje. Prednje kotače je moguće zakočiti prilikom prelaska preko grubljih terena. Idealne su razdaljine, što govori o savršeno balansiranoj konstrukciji.

ICandy Peach 7 kotači wheels

Kočnica se nalazi kraj stražnjeg desnog kotača, (de)aktivira se nogom. Bez problema i s ljetnom obućom 😉

ICandy Peach 7 kočnica brake

Između stražnjih kotača, koji centimetar više, smješten je integrirani buggy board. Ovo je apsolutni “highlight”! Razlog tome je što se taj dio nalazi na samoj konstrukciji, dakle, daleko od naših nogu! iCandy je s time napravio revoluciju, te smatram da bi to trebala imati SVAKA kolica, koja imaju opciju tandema. Zašto?

Jer omogućava neometan korak, neovisno o visini roditelja – pravilna postura bez obzira na broj djece ili težinu kolica! Da, toliko kul. Ček, ček, ček… nosivosti je do 20 kg!

ICandy Peach 7 buggy board

Većina univerzalnih buggy board-ova je kapaciteta 15 kg.

Sklapanje same konstrukcije je moguće odraditi jednoručno. Potrebno je minimalno prakse, a ušteda vremena je maksimalna. Sklopljena, konstrukcija stoji samostalno.

ICandy Peach 7 prtljažnik prostor sklopljena

Za one koji će reći: “Ali, sjedište se mora prethodno odvojiti od konstrukcije…!”, imam jedan odličan argument. DA, ali, time sprječavate dodatno prljanje sjedišta (asfalt, kotači, kiša, prtljažnik), te dobivate izrazito visoku nosivost!

ICandy Peach 7 nosivost visoka

Sjedište iCandy Peach kolica odlikuje nosivost od vrtoglavih 25 kilograma. Par sekundi više posla je u pitanju.

“25 kila? Čemu uopće voziti tako veliko dijete?”

I mi volimo sjesti kad se umorimo, a njihove malene nožice naprave puno više koraka da bi nas stigle. Slažemo se svi oko toga, da djeca trebaju imati prostora za neometan rast i razvoj, ali valja imati u vidu da nisu sve životne situacije jednake. 😊

S druge strane, tu je i činjenica da nismo svi jednaki – neka djeca su izrazito visoka, neka “bucmastija”.

Rasklapanje je također jednostavno, i ovisno o praksi, može se odraditi jednom rukom – video će biti uskoro. Dobra fora su i povisivači za sjedište – dok su kolica sklopljena, oni mogu biti umetnuti jedan u drugi, što u konačnici olakšava sastavljanje kasnije.

ICandy Peach 7 povisivači za sjedište košaru

Ogroman plus na Peach 7 je upravljačka ručka. Osim što ju je moguće jednom rukom regulirati u više položaja (od 95 do 105 cm), izrađena je od visokokvalitetnog materijala, otpornog na oštećenja.

Šlag na kraju je i gumirani dio oko središnjeg dijela ručke – čak i sklopljena na podu, ručka neće biti podložna grebanju!

ICandy Peach 7 upravljačka ručka

Još jedan genijalan detalj je košara za stvari – prostrana, ali i duboka! Kapacitet joj je 44 L, to jeste 10 kg. U njoj se nalazi i remen za nošenje konstrukcije na ramenu. Čisto da dočaram veličinu iste – stane najveća vrećica iz dućana, i obiteljsko pakiranje wc-papira… (znam, ne zvuči glamurozno, ali – to je život!). 😀

Na dnu same košare je maleni otvor za istjecanje tekućine – jer, većina bočica nije pouzdana…

ICandy Peach 7 košara za stvari shopping
Na samoj upravljačkoj ručki su i clip-on nastavci za torbu, koji olakšavaju kopčanje iste direktno na konstrukciju. Bye-bye vezanje, kukice i čičkovi!

ICandy Peach 7 torba za stvari ruksak
Boja same konstrukcije (podvozja) varira ovisno o boji tkanine. Tako razlikujemo:

 • Phantom – Dark grey, Light grey, Truffle, Olive green, Blush, Cobalt
 • Jet – Cookie, Black
 • Blond – Biscotti
 • Cerium

ICandy Peach 7 Biscotti

Na slikama je Phantom – Truffle verzija, a dvije slike su s Biscotti verzijom.

U paketu su, osim konstrukcije, košara za novorođenče, sjedište, povisivači za oba dijela, adapteri za autosjedalicu te kišna navlaka.

ICandy Peach 7 kolica

Adapteri za autosjedalicu su univerzalni, što znači da je Peach 7 kompatibilan s autosjedalicama mnoštva drugih proizvođača.

Ovdje sam naišla na listu kompatibilnih sjedalica, no imajte u vidu da se to stalno mijenja/upotpunjuje, kako tržište raste i novi proizvodi dolaze.

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

Košara za novorođenče zove na spavanac – to smo sa svom djecom potvrdili. Štoviše, smatram iCandy prilično odgovornim za njihovu blagonaklonost vožnjama.

Icandy peach 7 košara za novorođenče
Jasno, nisu na sva toliko dobro reagirali… 😉

ICandy Peach 7 košara za novorođenče

Što ju to čini posebnom?

 • Tkanina – meka, baršunasta, i nježna iznutra, a čvrsta i otporna izvana
 • Udobnost – prozračan i udoban madrac će učiniti svaku vožnju pjesmom
 • Prozračnost – micanjem dodatne navlake i otvaranjem ventilacijskog prozorčića na krovu dobivamo idealno prozračenu površinu
 • Pogodna za cjelonoćno spavanje – spontani odlazak na izlet, hello!
 • Prekrivka za hladnije dane

Icandy peach 7 košara za novorođenče unutrašnjost

Mi smo je uvijek koristili s povisivačima, i u usporedbi s mnogim drugima, ta visoka pozicija je zaista olakšala te prve dane. S druge strane, uz povisivače je i košara za stvari bila lakše dostupna i maksimalno iskoristiva. Kod nas je bila u opticaju punih 5.5 mjeseci, s oba malca.

ICandy Peach 7 košara za novorođenče ventilacija

Mali savjet: djeca najčešće između 3 i 5 mjeseci krenu negodovati u košari. Mi smo u tim slučajevima otvarali ventilacijsku mrežicu na krovu, i stavljali bebe potrbuške. Imali su novo iskustvo, tummy-time i prekrasan pogled – negodovanje bi prestalo, taman do faze kad već mogu u sjedište 😉

ICandy Peach 7 tkanina

Sve navlake (unutarnja i od madraca) su mašinski perive.

SJEDIŠTE

San snova svakog todlera. Meki oblačak. “Prekrasnoća”. Za sve kraljeviće i kraljevne, samo bez zrna graška. Najudobnija oaza za nama najbitnije male ljude na svijetu.

Icandy peach 7 sjedište
Ovisno o rastu i razvoju pojedinog djeteta, u ovo odlično podloženo sjedište ćete uskočiti s oko 6 mjeseci starosti.

Počinjete od najnižeg od čak 4 položaja, a položaje ćete prilagođavati djetetu prateći miljokaze (čvrsto držanje glave i vrata, pivotiranje oko osi na trbuščiću uz ispružene ruke, puzanje, početak samostalnog posjedanja).

Icandy peach 7 podešavanje sjedišta

Podešava se jednom rukom, pritiskom na gumb, koji je lociran na gornjem rubu okvira sjedišta.

Savjet plus: Ako beba nema pravilno držanje, a prerasli ste košaru za novorođenče – iskoristite trik s improviziranim valjkom. Tetra pelenu smotajte u valjak i stavite u najdublji dio sjedišta – time postižete “jajasti” položaj. (Za one koji žele znati više…)

Icandy peach 7 sjedište
Ogromna prednost ovog sjedišta je lakoća podešavanja visine naslona: iCandy je maksimalno pojednostavio taj postupak, te se visina kod Peach 7 podešava povlačenjem naslona prema gore ili dolje.

Istovremeno se regulira i visina pojaseva (gledajte da su pojasevi otprilike u ravnini s ramenima).

ICandy Peach 7 naslon za glavu visina
Zatezanje pojaseva je dječja igra, a da biste ih otpustili, dovoljno je dignuti zatezač. Baš kao na školskom ruksaku! Naramenice su meke i ne ometaju djetetovu glavu.

Icandy peach 7 odvojivi pojasevi regulacija

Pojasevi su odvojivi, što uvelike olakšava postavljanje dodatne prozračne podloge ili zimske vreće na kolica.

Na Peach 7 smo isprobali Aeromoov prozračnu podlogu (spas za vruće ljetne dane!), njihovu originalnu zimsku vreću, te Voksi zimske vreće. Apsolutno sve je stajalo kao saliveno.

Icandy peach 7 zimska vreća
Centralna kopča, osim što je prekrasnog dizajna, čvrsto drži pojaseve u mjestu – baby proof. 😉 Mali, znatiželjni prstići neće tako lako stisnuti kopču, i dovesti se u opasnost.

ICandy Peach 7 kopčanje pojasevi
Oblikovano u slovo “L”, sjedište Peach 7 kolica nudi idealan ergonomski položaj s izrazito uspravnim sjedećim položajem – mali izbirljivci su tu “svoj na svome”.

Šlag na kraju – sjedište je vrlo izdašnih dimenzija, te nudi dovoljno prostora čak i za visoke todlere!

ICandy Peach 7 L sjedište ergonomsko
Prečka je rotirajuća za 360 stupnjeva, te odvojiva s obje strane jednom rukom. Njene supermoći su otpornost na male oštre zubiće, prljave cipelice lutalice te silovito odgurivanje. Čišćenje i održavanje? Vlažna maramica je najčešće više no dovoljna!

ICandy Peach 7 rotirajuća prečka
Oslonac za noge (footrest) je također višestruko podesiv, a svojim dimenzijama akomodira i visoke klince i klinceze željne odmora.

ICandy Peach 7 footrest podesivi oslonac za noge
Na stražnjoj strani sjedišta, nalazi se Pip-Zip torbica. Ona je u potpunosti odvojiva od sjedišta – mobitel, novčanik i ključevi od kuće i auta stanu unutra (dimenzije ćete naći na početku recenzije). Pokazala se kao izuzetno praktičan dodatak.

ICandy Peach 7 Pip-Zip torbica

Montira se pomoću patentnog zatvarača, i isto tako odvaja od sjedišta – par sekundi “posla”.

ICandy Peach 7 Pip-Zip torbica
Kažu da šećer ide na kraju, za mene je to krov. Sastavljen je od 3 velika panela i dodatnog vizira, od kojih zadnji panel (najbliži roditelju) ima XXL ventilacijsku mrežicu – on ujedno služi i kao “peek-a-boo” prozorčić.

Srednji panel je moguće sakriti zip-om, za velike radoznalce. Osim neupitne funkcionalnosti, tu je i SPF 50+ zaštita od sunca, te vodootporni sloj.

ICandy Peach 7 kolica za sve terene

IZ ISKUSTVA

“Kakva je vožnja, ide li po svim terenima..?”

Znam da je posljednjih 2000 riječi samih superlativa, ali ona klize, ljudi moji..! Nema tog terena, koji s njima nismo prošli, i to bez po’ muke. Ok, duboki pijesak nismo, jer ga nemamo u blizini (tko još ide na duboki pijesak s kolicima…?). Sve drugo jesmo 😀 Od kaldrme, bijelog puta do riječkih pošljunčanih plaža. Peach 7 je spreman na sve.

Icandy peach 7 Real life
Već je svima jasno da su mi “najwow”, ali mislim da buggy-board, Pip-Zip i povisivači odnose najviše zasluga.


Bila su nam sigurna oaza za prespavanac, idealan suputnik u mnogim avanturama, magarence koje je teglilo dvoje djece odjednom i sve njihove rekvizite, tegljač kompletnog shoppinga dok je auto na servisu, prijevozno sredstvo do vrtića, hranilica u tatinom restoranu po potrebi, utočište u zimskim danima, spas u ljetnim, pa čak i mamina sjedalica kad u parkiću nema slobodne klupe.

I sve su to podnijela bez greške. Neka druga bi već 2x špricala WD-om i slala na servis 😛

Icandy peach 7 velika obitelj
Mogla bih vam u nedogled prepričavati naše dogodovštine s njima, ima ih, ima… Istinski smo uživali u svakoj šetnjici.

Dvaput sam ih očistila detaljno. Prvi puta kad je Sunčić pustio sladoled na sjedištu, jer je žurio na igru, i drugi put, kad smo ih dali kumiću na korištenje… Klinci su ga održavali nešto češće 😀 To im je bila aktivnost za kišne dane.

ICandy Peach 7 održavanje kolica kotača
Dvoje djece trenutno taj Peach 7 broji, a stvoren je za barem 20.

Znate što? Osjećam se privilegirano, što sam odradila dio roditeljstva uz Peach. Industrija će, naravno, ići naprijed, doći će neki novi izumi na red, ali osjećaj će ostati. ICandy Peach je uljepšao naše prve dane s djecom.

Da, to je samo nešto materijalno, ali ona su živjela to s nama. Bila su dio naše svakodnevice, pomoć, sigurna luka… Obitelj.

ICandy Peach 7 isplativost
S obzirom na narativ kroz cijelu ovu recenziju, neću vam reći ništa o isplativosti, jer zaista ne mogu ne biti subjektivna… ali, isprobajte ih. Vrijede. Nama i daleko više od napisane cijene.

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Adapteri za tandem/twin
 • Tandemsko sjedište/košara
 • iCandy Duopod (zimska vreća + obloga sjedišta, dostupna u bojama kolica)
 • iCandy torba za pelene (dostupna u bojama kolica)
 • iCandy Peach stezaljka za suncobran/držač za bočicu
 • Univerzalni suncobran
 • Univerzalni držač za bočicu ili čašu
 • Mreža protiv insekata s SPF 50+ sjenilom za zaštitu od sunca

Ne sponzorirani, ne plaćeni sadržaj – svi tagovi i spominjanja su tu iz zahvalnosti i ljubavi – kolica su iz naše privatne kolekcije, gdje će i ostati sve do zadnje vožnje 😉 …ili zadnje bebe iz naše mikro-obitelji!

Za slike iz Opatije bajne zaslužna je multitalentirana Petra Poldan 💚

Leave a Comment