Avionaut MaxSpace Comfort System Plus

Sponzorirana, ne plaćena reklama.

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Avionaut
Model: MaxSpace Comfort System+
Grupa: 2/3 – buster s naslonom (specifična vozila)
Smjer: smjer vožnje
Montaža: isofix + pojas / pojas
Zemlja porijekla: Poljska
Supermoći: AGR certifikat za zdrava leđa, oznaka “razina oka”

Poplava pohvala na njihov račun me vrlo zaintrigirala. Osim što su pojedine sjedalice testirane i na Plus testu, većina ih posjeduje i AGR certifikat – ta kombinacija zaista ulijeva povjerenje! Avionaut je zvijezda u usponu, sigurna sam da ovo nije prvi put da čujete za njih 😊

Prvi na redu je upravo MaxSpace Comfort System+ – buster s naslonom. Na test je stigao prije kojih mjesec dana, i nakon što smo je isprobali s čak 4-ero djece, vrijeme je za detaljnu recenziju. Znate što je super kod ove recenzije? Imam feedback djece, koja su se vozila (s jajetom je to malo teže, zar ne)!

Avionaut MaxSpace Comfort System+

Za početak, kao i uvijek, krećemo s tehničkim dijelom. Spremni?

TEHNIČKI PODACI

Dimenzije

 • Sjedište + baza: 48 (dubina) x 50 (širina) x 61 – 82 (visina)
 • Sjedeći dio: 33 – 44 cm (širina) x 31 cm (dubina)
 • Naslon za glavu: 10 – 18 cm
 • Ramena: 48 cm
 • Pojas: 34 – 56 cm
 • Naslon (od sjedišta do vrha): 52 – 75 cm

Avionaut MaxSpace Comfort System+ mjere

 • Regulativa: R129/03 (iSize, specifična vozila)
 • Grupa: 2/3
 • Iskoristivost: 100 – 150 cm, 15 – 36 kg
 • Montaža: isofix + pojas ili samo pojas automobila
 • Rok trajanja: 10 godina
 • Garancija: 24 mjeseca od dana kupnje, unutar zemlje kupovine

Avionaut iSize sjedalica

O SJEDALICI

Avionaut MaxSpace Comfort System+ je sjedalica grupe 2/3, takozvani “buster s naslonom”. Raspon korištenja je od 100 do 150 cm, to jest, od minimalno 15 do maksimalno 36 kilograma.

Premda ima integriranu isofix bazu s priključcima, moguće ju je koristiti i u autima bez isofix-a. U tom slučaju se veže samo pojasom automobila. Dijete se veže pojasem auta, u tri točke.

Avionaut isofix
Montaža putem isofix-a je izrazito jednostavna – klik na gumbe sa strane, izvucite isofix priključke i spojite s prihvatima u autu. Promjena boje indikatora iz crvene u zelenu označava uspješnu montažu.

Isofix indikatori avionaut maxspace

Vrijeme potrebno za tu akciju je oko 10 sekundi! Dokazni materijal: video.

Bitno: Ako nemate isofix priključak, svaki puta kad je vozite praznu – svejedno vežite! U suprotnom je sjedalica potencijalni projektil pri naglom kočenju i/ili sudaru.

Naslon je podesiv u čak 14 različitih položaja, jednoručnim klikom na gumb, koji se nalazi straga naslona.


Sa strane se nalaze i rukohvati – idealan su oslonac za ruke, a pritom i pokazuju pravilnu putanju pojasa. Dovoljno je pratiti zelene indikatore 😊

Avionaut maxspace Comfort System plus rukohvati
Sama unutrašnjost je dobro prozračena – na slici se jasno vide otvori za dodatnu prozračnost, što je velika prednost za putovanja ljeti!

Avionaut prozračnost
Ostatak sjedalice je prekriven dodatnim stiroporom i spužvom, koje brinu za dodatnu udobnost.

Avionaut slojevi unutrašnji
Jasno, sve navlake se mogu skinuti i oprati! Preporuka je prati na 30°, do 600 okretaja. Sušiti na zraku! (Detaljna uputstva za pranje se nalaze u knjižici, koja dođe uz sjedalicu.)

Avionaut MaxSpace Comfort System+ održavanje

Za dodatnu sigurnost, tu je i bočna zaštita – dodatni komad, koji se pričvrsti sa strane koja je do vrata.

Avionaut MaxSpace Comfort System plus Bočna zaštita

POSEBNOSTI

Ova sjedalica je jedna od najširih na tržištu, gledamo li širinu sjedećeg dijela (44 cm) i ramena (48 cm). Osim toga, ima i najviši naslon, te stoga može akomodirati izrazito visoku djecu.

Avionaut MaxSpace Comfort System plus visoka djeca
Mogućnost dodatnog nagiba će mnogima puno značiti. Taj jedan dodatni položaj će osigurati pravilan položaj djeteta čak i za vrijeme spavanja, prilikom dugih vožnji. Podešava se jednom rukom (vidi sliku).

Avionaut nagib buster s naslonom
“Razina oka” je, meni osobno, najbolji detalj. Tako je jednostavno podesiti visinu naslona na idealnu razinu, uz ovaj pokazatelj!

Avionaut MaxSpace Comfort System+ razina oka

Ovisno o visini trupa, može varirati, no onda ćete se osloniti na putanju pojasa – u smjeru vožnje pojas automobila prelazi točno preko djetetovog ramena, ili 1 cm iznad. Više o pravilnoj putanji pojasa, kod bustera s naslonom, ćete naći ovdje.

Avionaut razina pojasa buster s naslonom

AGR certifikat

Njemačka udruga Aktion Gesunder Rücken (AGR e.V.) već 25 godina brine o zdravlju naših leđa. Možda ste čuli za njih, a možda vam je ovo “prvi glas”.

Agr certifikat za zdrava leđa U svakom slučaju, to je više od naljepnice na nekom proizvodu – AGR certifikat je garancija, da taj proizvod uistinu nudi maksimalnu udobnost, te pruža idealnu potporu za mala leđa, koja su tek u razvoju.

Avionaut MaxSpace Comfort System+
Vrlo mali broj dječjih proizvoda posjeduje ovaj prestižni certifikat, a Avionaut MaxSpace Comfort System+ ga ima! Pogledaj video 😉

Comfort System+ označava 3 točke dodatne potpore:

označava 3 točke dodatne potpore:

 1. Comfort System Neck – dodatni “jastučić” za vrat, posebno profiliran da stabilizira vratnu kralješnicu, da joj dodatnu potporu, te opusti mišiće
 2. Comfort System Back – podesivi “jastučić” za donji dio kralješnice, čiji je zadatak da osigura idealan sjedeći položaj, te spriječi bolove u leđima
 3. Comfort System Seat – oblik donjeg dijela sjedišta, uz ovakvu potporu, smanjuje tupi osjećaj u nogama, do kojeg dolazi prilikom duljeg sjedenja u istom položaju. Još jedna važna točka je redukcija pritiska na trticu, čime se kralješnica dodatno štiti.

Avionaut MaxSpace Comfort System AGR certifikat

Pa sada recite, ne zvuči li to savršeno?!

ISKUSTVA

“Prekrasna je! Super mi je ovo na leđima, nekako me tjera da lijepo sjedim…” (N.S., 11 godina, 149 cm, 34 kg)

Avionaut MaxSpace Comfort System+ iskustva
“Uspio sam montirati kod dide u autu, sam! Znao je i on, ali sam ja bio brži. Udobno mi je bilo sjesti, da.” (E.M., 10 godina, 148 cm, 48 kg) *Dijete se nije vozilo u sjedalici, jer premašuje nosivost iste.

“Da, super je! Imam puno mjesta! Je’ se sad tako vozim?” (I.E., 5 godina, 117 cm, 19.5 kg)

Avionaut MaxSpace Comfort System+ iskustva djece
“Zaspao sam, ne sjećam se ako je udobna. Sorry, teta…” (N.K., 8 godina, 132 cm, 27 kg)

Obožavam, ali obožavam kad nam oni ispričaju svoja iskustva! Sve što bih vam ja mogla reći, ne može zamijeniti iskustvo djeteta, koje koristi sjedalicu. Znate i sami da su djeca najiskreniji kritičari 😀

Avionaut iSize vodilice pojasa

Pažnju treba obratiti na…

 • Ne žurite s prelaskom u veću sjedalicu – dijete je uvijek sigurnije u “nižoj” grupi (pogledajte ostale sjedalice iz obitelji Avionaut)
 • Pripazite na sve (minimalne) uvjete prelaska – 4 godine (idealno više!), 100 cm i 15 kg
 • Položaj sjedenja – dijete treba biti dovoljno zrelo da sjedi mirno, ispravno u sjedištu
 • Pojas automobila MORA ići pravilnom putanjom, nikako ispod ruke
 • Sjedalicu koristite isključivo s original dijelovima i/ili dodacima
 • Skidajte jakne prije vožnje – obucite ili naopako, ili koristite dekicu
 • Ljeti, radi lakšeg održavanja, koristite dodatnu original navlaku.

Avionaut MaxSpace Comfort System+
MaxSpace Comfort System+ je, po mom skromnom mišljenju, odličan izbor u toj kategoriji. Ono što smo sve 4 mame primijetile – tkanine su prekrasne, na oko i na dodir. Djeca su zadovoljna udobnošću iste, što je najveći plus!

Jedina stavka, koju bih eventualno dodala je “Anti-submarine” kopča, ali otom-potom… 😉

Kad se sve zbroji i oduzme, s Avionaut MaxSpace Comfort System+ se jako puno dobije za uložen novac. Od izvanrednih performansi, odlične ocjene, preko udobnosti do visokocijenjenog certifikata. A još možete i birati između 6 boja!

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Sjenilo za stražnji bočni prozor
 • Organizator
 • Prozračni liner

*Sponzorirani, ne plaćeni sadržaj. Sjedalica je ustupljena na testiranje od strane babyland.hr na određeno vrijeme. Recenzija sadrži podatke sa službene stranice Avionauta, te moja osobna razmišljanja, zapažanja i dodatne mjere, te iskustva stečena korištenjem proizvoda. Ovim putem se još jednom zahvaljujem timu Babyland-a, na divnoj suradnji!

**Sve slike i videi su vlasništvo Strollerica-e, te se sukladno tome smiju koristiti isključivo uz prethodno pismeno odobrenje.

Leave a Comment