Joolz Day⁵: nova era dječjih kolica

*Sponzorirani sadržaj

Kada je u pitanju dječja oprema, svaki roditelj traži savršen spoj između stila, praktičnosti i udobnosti. Savršen spoj podrazumijeva i kvalitetno uložen novac, što Joolz opravdava svojom nadaleko poznatom desetogodišnjom garancijom. Nedavno smo imali priliku testirati Joolz Day⁵, i moram priznati, oduševljenje je understatement! Od trenutka kada smo prvi put isprobali Joolz Day⁵, bilo je jasno da su ovo kolica koja nude vrhunske karakteristike. Pa krenimo…

ZA

 • Savršeno udobna i prozračena košara za novorođenče
 • Proširivi krović za dodatnu zaštitu
 • Inovativni klizajući mehanizam sjedišta za glatko spuštanje u ležeći položaj
 • Veća košara za kupovinu s kapacitetom od 10 kg
 • Jednostavno rukovanje i sklapanje
 • Desetogodišnja garancija

PROTIV

 • Cijena je nešto viša, ali opravdana kvalitetom
 • Dok je košara za novorođenče u opticaju, zauzeti će nešto više prostora u autu

TEHNIČKI PODACI

Težina

 • Konstrukcija s košarom za stvari, bez kotača: 7.9 kg
 • Konstrukcija + košara za novorođenče: 12.5 kg
 • Konstrukcija + sjedište: 12 kg
 • Košara za novorođenče: 4.9 kg
 • Sjedište: 4.1 kg

Nosivost

 • Kolica: 22 kg
 • Košara za novorođenče: 9 kg
 • Košara za stvari: 10 kg / 25 L

Dimenzije

 • Sklopljena konstrukcija bez kotača: 64.5 x 50 x 22 cm
 • Sklopljena s kotačima i sjedištem: 83 x 60 x 34 cm
 • Rasklopljena: 88 – 94 x 60 x 103 – 113 cm
 • Visina ručke: 103 – 113 cm
 • Sjedište u ležećem položaju: 95 cm
 • Visina sjedišta: 52 cm
 • Dubina sjedišta: 22 cm
 • Širina sjedišta: 30 cm
 • Dio za noge: 23 cm
 • Visina pojaseva: 20 – 35 cm
 • Košara za stvari: 54 x 34 x 20 cm
 • Košara za novorođenče: 88 x 41 x 35 cm (izvana); 78 x 33 cm (madrac)

Kotači

 • 19 cm prednji
 • 30.5 cm stražnji

USPOREDBA S JOOLZ DAY+

Prvo, usporedila sam ga s prethodnim modelom, Joolz Day+. Ako je Day+ bio dobar, Day⁵ je izvanredan. Primijetila sam odmah znatno smanjenje težine, što ih čini lako upravljivima, dok istovremeno pružaju nevjerojatnu stabilnost. Idealno za gradsku vožnju po raznovrsnim terenima i brze šetnje.

Joolz Day⁵ donosi brojne nadogradnje u odnosu na Joolz Day+:

 • Madrac: Lyocell madrac koji je mekši, prozračniji i bolji u regulaciji temperature
 • Krović: Proširivi krović pruža dodatnu zaštitu od sunca
 • Ventilacija: Prozračna rešetka na dnu košare za novorođenče pruža bolji protok zraka i sigurnost tijekom noći
 • Košara za stvari: Duplo je veća, te sada ima kapacitet od 10 kg
 • Težina: Day⁵ je lakši za skoro 2 kg
 • Ručka: Podesiva do 113 cm, što je idealno za visoke roditelje
 • Klizajući mehanizam sjedišta: Sjedište se lako pretvara iz ergonomskog “L” položaja u potpuno ravni ležeći položaj
 • Oslonac za noge: Dosadašnji sistem s produljenjem je zamijenjen sistemom na nagib

Joolz Day Plus vs Day 5

Ako ste se pitali u kojim je bojama dostupan, Joolz Day⁵ dolazi u prekrasnim nijansama poput Sandy Taupe, Forest Green, Space Black, Stone Grey, Navy Blue i Sage Green.

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE – SIGURNA OAZA ZA NAJMANJE

Joolz Day⁵ nudi vrhunsku udobnost za vašu djecu. Madrac od lyocella je mekši i prozračniji, te omogućuje bolju regulaciju temperature. Velikodušne je veličine, te može akomodirati bebe do minimalno 75 cm duljine (ili 9 kilograma). Osim što je prekrasnog dizajna, osmišljen je da pruži adekvatnu potporu dječjoj glavi i vratu, a njegov mali “obod” je tu da dodatno zaštiti dijete od direktnog utjecaja vremenskih (ne)prilika, čak i kad je prozraka otvorena.

Joolz Day 5 košara za novorođenče madrac

Proširivi krović je još jedna fantastična funkcija, koja pruža dodatnu zaštitu od sunca, što je savršeno za ljetne šetnje – uz obavezno otvorene ventilacijske otvore. Jedan od otvora se nalazi djetetu iznad glave, a drugi na samom kroviću. U kombinaciji, zrak može neometano kolati, što doprinosti smanjenju CO2 u samoj košari, kao i ugodnijem snu. Osim toga, otvaranjem svih ventilacijskih mrežica snižavate temperaturu u samoj košari. Imajte u vidu da je prozraka bitna u bilo koje doba godine 😉

Joolz Day 5 košara za novorođenče ventilacija krov

Uz to, prozračna rešetka na dnu košare za novorođenče osigurava još bolji protok zraka, što dodatno povećava sigurnost i udobnost.

Joolz Day 5 prozračna košara

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA

Uklanjanje košare za novorođenče s okvira nikada nije bilo lakše zahvaljujući novom mehanizmu. Često smo se borili s uklanjanjem košare kod starijih modela, ali Day⁵ je ovaj proces učinio nevjerojatno jednostavnim.

Joolz Day 5 košara sistem otpuštanja

Također, okvir sada ima zaključavanje koje sprječava slučajno rasklapanje, što je velika prednost kada treba brzo sklopiti kolica i smjestiti ih u automobil. Ovo je posebno korisno kada žurite ili imate puno stvari za ponijeti.

Joolz Day 5 sklapanje

VIŠE PROSTORA ZA SVE VAŠE POTREBE

Košara za stvari kod Day⁵ modela je dvostruko veća nego kod Day+, s kapacitetom od 10 kg. To znači da možemo ponijeti sve potrebne stvari za našu bebu, pa čak i malo više! Ovaj povećani kapacitet omogućava nam da budemo spremni za sve situacije, bilo da je u pitanju kupovina ili izlet. Bez problema smo u košaru smjestili sve osnovne potrepštine: tešku torbu sa svim dječjim stvarima, bočice s vodom i kutiju s grickalicama.

Joolz Day 5 veća košara za stvari

PODESIVA UPRAVLJAČKA RUČKA

Kroz više od 10 godina iskustva, došla sam do zaključka da je visokim roditeljima puno izazovnije pronaći kolica, kraj kojih im neće patiti leđa. Jedna od stvari koja posebno znači visokim roditeljima je podesiva ručka, prilagodiva do visine od 113 cm. Ljudima nižeg rasta je prosjek od 95 – 100 cm sasvim dovoljan, a sve iznad toga super. I u čemu je fora? E, pa, najčešće žive u istom kućanstvu i potrebno im je da su kolica prikladna obojma 😉

Joolz Day 5 upravljačka ručka

Točno si mogu zamisliti kako bi to bilo s novorođenčetom – dizanje bez saginjanja. Zvuči kao idila, zar ne?

Također, poboljšani dizajn ručke sprječava da se dodiruje tlo kada su kolica sklopljena, čime se izbjegava oštećenje i prljanje.

TEŽINA I MANEVRIRANJE

Day⁵ je gotovo 2 kg lakši od svog prethodnika, što ga čini mnogo lakšim za rukovanje i prenošenje. Manevriranje ovim kolicima je nevjerojatno jednostavno zahvaljujući novim, većim prednjim kotačima. Vozili smo ih po različitim terenima, uključujući gradske ulice, parkove i makadamske puteve, i uvijek smo imali osjećaj potpune kontrole i stabilnosti.

Joolz Day 5 vožnja po različitim terenima

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je bitan i prostor za slobodan hod, koji Day⁵ nudi. Ok, ne samo novi Day⁵, nego i sve prethodne verzije. Podjednako važna stavka svim roditeljima, neovisno o visini. Dug korak može imati bilo tko, a Day⁵ je tu da nam omogući ugodnu šetnju s našim malim zlatima, bez dugoročnih posljedica po naš kostur.

Prostor za dug korak Joolz

KLIZAJUĆI MEHANIZAM SJEDIŠTA

Najveće iznenađenje bio je klizajući mehanizam sjedišta. Ova funkcija omogućava da se sjedište iz ergonomskog “L” položaja za sjedenje jednim glatkim pokretom pretvori u potpuno ravni ležeći položaj. Ovo je posebno korisno tijekom dugih šetnji kada je beba umorna i treba se odmoriti. Proces je nevjerojatno jednostavan – doslovno spuštate sjedište u ležeći položaj jednom rukom, dok ono pritom klizi.

Joolz Day 5 klizajuće sjedište

ZAŠTO JE TO TOLIKO BITNO?

Jer vožnja u “L” položaju na dulje staze nije udobna, i dijete nema mogućnost promijeniti položaj. Više je ukalupljeno, nego što je u ravnom ležećem položaju, kakav nudi novi Day⁵.

Osim toga, to znači da ne morate čekati 6 mjeseci za prebacivanje iz košare za novorođenče u sjedeći dio – u ovakav sjedeći dio možete staviti bebu, čim se može ispravno zakopčati. Pojasevi trebaju ići preko samog ramena, kad je guza skroz do kopče.

Joolz Day 5 sjedište

Samo sjedište je još zaštićenije od vremenskih uvjeta pomoću dodatne tkanine na bočnim stranama.

OSLONAC ZA NOGE

Još jedan update je primjetan: Day⁵ ima oslonac za noge (“footrest”) podesiv po nagibu! Day+ i svi prethodnici su imali oslonac za noge, koji se izvlačio po duljini, no nije se prilagođavao po nagibu. Isti sistem se pokazao odličan na Geo³, te su ga implementirali i u novi Day⁵.

Joolz Day 5 oslonac za noge footrest

INOVACIJE, KOJE NIJE POTREBNO MIJENJATI

Sve ostale karakteristike, koje smo obožavali kod Day+, implementirane su i u novu verziju – podešavanje visine pojaseva klizanjem, opruga koja pojaseve vraća prema gore radi lakšeg kopčanja bebe, izvrsne tkanine koje se lako čiste, …

Joolz Day 5

Jasno, tu su i brilijantne stavke vezane uz konstrukciju i kotače, koje se nisu promijenile. Kao ni ekološki prihvatljivo pakiranje, koje možete iskoristiti za igru… Ili činjenica da će Joolz za svaka kupljena kolica posaditi jedno drvo.

Mislim da i sami vidite koliko je razloga za postati dio ove obitelji!

PRODULJENA GARANCIJA ZA VAŠU SIGURNOST

Uz sve ove inovacije, Joolz Day⁵ dolazi s desetogodišnjom garancijom, što dodatno govori o kvaliteti ovog proizvoda. Onog trena kad kupite Joolz kolica, potrebno je registrirati se na njihovoj službenoj stranici, kako bi vaših 10 godina garancije bilo aktivirano. I ne samo to – odlučite li se proslijediti kolica dalje, garancija ide skupa s njima! 😉

Ukratko, ako tražite dječja kolica koja spajaju stil, udobnost i funkcionalnost – Joolz Day⁵ je idealan izbor.

Joolz Day 5 kolica za sve terene
Joolz event: foto by @domitrica

Zanima vas još više o Joolz modelima..? Pogledajte kako je protekao naš posljednji event! A ovdje možete pročitati detaljnije

NAŠE ISKUSTVO

Kao dugogodišnja korisnica različitih modela dječjih kolica, prilika da testiram novi Joolz Day⁵ bila je uzbudljiva. Iako su me prijašnji modeli, poput Joolz Day+, uvijek impresionirali, Day⁵ je postavio ljestvicu još više. Odmah sam primijetila razlike u dizajnu i funkcionalnosti koje su ove kolica učinile nevjerojatno praktičnim i udobnim za korištenje.

Joolz Day 5 recenzija detaljna

Madrac od lyocella bio je pravi pogodak – mek, prozračan i idealan za regulaciju temperature. Bilo je očito da je svaki detalj pomno osmišljen kako bi osigurao maksimalnu udobnost i sigurnost.

Joolz Day 5 iskustvo s kolicima

Day⁵ model je osjetno lakši i kompaktniji od prethodnika, što je savršeno za svakodnevnu upotrebu i putovanja. Veći prednji kotači i izuzetna stabilnost omogućili su mi bezbrižno manevriranje po različitim terenima, od gradskih ulica do makadama. Kolica su prošla kroz sve izazove bez problema, pokazujući svoju trajnost i čvrstoću.

Joolz Day 5 iskustvo s kolicima Strollerica

Košara za kupovinu je znatno veća, što mi je omogućilo nošenje svih potrebnih stvari za dijete, kao i namirnice. Ručka koja se može podići na visinu do 113 cm bila je izuzetno korisna, s obzirom da nam je tata visok i često smo imali problema s kolicima, kojima je upravljačka ručka bila dosta niže postavljena (u najgorem slučaju i fiksna!).

Joolz Day 5 košara za shopping

Jedna od najznačajnijih inovacija je klizni mehanizam sjedišta koji omogućava jednostavnu transformaciju iz ergonomskog “L” položaja za sjedenje u potpuno ravni ležeći položaj. Ovo je bilo savršeno za našeg četverogodišnjaka, koji je bez problema mogao udobno spavati nakon iscrpljujućih treninga. Sama činjenica da se ovo može obaviti s jednom rukom čini život puno lakšim za zauzetu mamu.

Joolz Day 5 naše iskustvo

Joolz Day⁵ nije samo evolucija prethodnih modela, već revolucija u dizajnu i funkcionalnosti dječjih kolica. Kvaliteta, udobnost i pažnja posvećena detaljima su neupitni. Uz desetogodišnju garanciju, jasno je da je Joolz uložio sve u proizvodnju kolica koja će trajati i koja će zadovoljiti sve potrebe modernih roditelja. Oduševljena sam što sam imala priliku testirati ovaj model i svakom roditelju bih ga toplo preporučila. Joolz Day⁵ je definitivno najbolji izbor za svakoga tko traži savršeni spoj stila, funkcionalnosti i dugovječnosti.

Joolz Day 5 kolica 2u1

DOSTUPNI DODACI

Uz Joolz Day⁵ možete kupiti brojne dodatke koji dodatno poboljšavaju iskustvo korištenja. Neki od njih uključuju:

 • Torba za mamu i bebu
 • Držač za čašu
 • Zimska navlaka
 • Kišna navlaka
 • Adapteri za autosjedalicu

*Sponzorirani sadržaj u suradnji s Baby Center Hrvatska. Recenzija sadrži osobna razmišljanja i zapažanja autora, te iskustva stečena korištenjem proizvoda, temeljena na informacijama dostupnima do ožujka 2024., i može biti podložna promjenama nakon tog datuma. Navedene proizvode možete naći na njihovim stranicama.
**Sve slike i videi su vlasništvo Strollerica UG, te se sukladno tome smiju koristiti isključivo uz prethodno pismeno odobrenje.

Leave a Comment